Arctic Monkeys

albums - Σεπτέμβριος 2009

Οι Mix Grill συντάκτες ακουν, επιλέγουν και σας προτείνουν τα albums που ξεχώρισαν μέσα στο Σεπτέμβριο του 2009.
Διαβάστηκε φορες
Οι Mix Grill συντάκτες ακουν, επιλέγουν και σας προτείνουν τα albums που ξεχώρισαν μέσα στο Σεπτέμβριο του 2009.

ARCTIC MONKEYS - Humbug


Οι Arctic Monkeys με το Humbug συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν οι Last Shadow Puppets, με τον περσινό τους δίσκο, αφού μεσολάβησαν αρκετές ώρες ακρόασης της δισκογραφίας των Black Sabbath, αλλά και των Cream και του Jimmy Hendrix. Ακούστε το δίσκο εδώ.

MUSE - The Resistance

Οι Muse επιστρέφουν με το "Resistance", το οποίο πέρα από άρτια παραγωγή, παρουσιάζει τη στροφή του συγκροτήματος σε πιο λυρικά - επικά - συμφωνικά τραγούδια. Από τα albums που ξεχωρίζουν μέσα στο 2009. Ακούστε το δίσκο εδώ.

HTRK - Marry Me Tonight

Οι HTRK (Hate Rock) από την Αυστραλία, με τη βοήθεια του Roland S. Howard στην παραγωγή, έχουν φτιάξει έναν από τους πιο εθιστικούς δίσκους της χρονιάς. Τα υπνωτικά φωνητικά της Jonnine Standish καθηλώνουν καθώς αναδύονται μέσα από αργοκίνητα κύματα μπάσου και επαναληπτικούς ρυθμούς που θυμίζουν Velvet Underground σε krautrock πειραματισμούς. Ακούστε το δίσκο εδώ.

MUMMERS – Tale to tell

Η Raissa Khan-Panni, με Κινεζο -Ινδο-Μεξικάνικες ρίζες, παίζει πιάνο και γράφει στίχους εμπνευσμένους από παιδικά παραμύθια. Το συγκρότημα συμπληρώνει ο ορχηστρικός συνθέτης Mark Brighton και στην ηχογράφησή του συμμετείχαν 20 ακόμα μουσικοί. Θα το λατρέψουν ιδιαίτερα όσοι αγάπησαν τα albums της Bjork στα 90’s. Ακούστε αρκετά τραγούδια από το album εδώ.

VIVA VOCE - Rose City

Οι επιρροές των Viva Voce από το Portland του Oregon είναι παρόμοιες με αυτές των HTRK αλλά έχουν ακόμα περισσότερα κοινά με τους Raveonettes, δηλαδή δυνατές κιθάρες αλά Jesus And Mary Chain και γλυκές μελωδίες από τα '50s και '60s. Kυκλοφορεί από την Barsuk, την εταιρία από όπου ξεκίνησαν οι Death Cab For Cutie. Ακούστε το δίσκο εδώ.

STONE ROSES – 20th anniversary edition

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια από την πρώτη επίσημη κυκλοφορία του επιδραστικότερου ίσως album της Βρετανικής alternative, στην αγορά βγήκε μία deluxe edition του που περιλαμβάνει ως extra διάφορα singles και b sides του συγκροτήματος από το Manchester, αλλά και  demo εκτελέσεις των πιο γνωστών τους τραγουδιών.

SPINNERETTE - Spinnerette

Νέο ξεκίνημα για την Brody Dalle, τη φωνή των Distillers, σε συνεργασία με τον Alain Johannes των Queens Of The Stone Age, που εδώ επιχειρεί στροφή σε έναν πιο μελωδικό αλλά πάντα δυναμικό ήχο. Ακούστε το album εδώ.

VARIOUS - ISLAND LIFE 50 years of…

Με την ευκαιρία των 50ών γενεθλίων της, η δισκογραφική εταιρεία Island προχώρησε στην κυκλοφορία αυτής της συλλογής. Η εταιρεία ιδρύθηκε στην Τζαμάικα το 1959 από τον Chris Blackwell διαθέτοντας μόλις 1.000 βρετανικές λίρες για αρχικό κεφάλαιο. Στο τριπλό Cd συμπεριλαμβάνονται τραγούδια των Bob Marley, Roxy Music, Traffic, U2, Pulp, Amy Winehouse κ.α.

OBITS - I Blame You

Δυνατό punk από τον Rick Froberg (πρώην Drive Like Jehu, Hot Snakes) και το νέο του σχήμα, τους Obits. Το καταιγιστικό ντεμπούτο τους κυκλοφορεί από τη Sub Pop, εταιρία που κάτι ξέρει από κιθάρες. Ακούστε το album εδώ.

DIRTY PROJECTORS - Bitte Orca

Πραγματικά ασυνήθιστος ήχος που απαιτεί αρκετά ακούσματα, αλλά που σίγουρα θα εκτιμηθεί από τους φίλους πειραματικών συγκροτημάτων όπως οι Animal Collective.

Διαβάστε ακόμα