βιβλία - Σεπτέμβριος 2009

Οι MG συντάκτες διαβάζουν και διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν διάφορα βιβλία, κάποια από τα οποία σας προτείνουν για τον τρέχοντα μήνα.
Διαβάστηκε φορες
Οι MG συντάκτες διαβάζουν και διαβάζουν και ξαναδιαβάζουν διάφορα βιβλία, κάποια από τα οποία σας προτείνουν για τον τρέχοντα μήνα.

Cοmplete unknown του Κωνσταντίνου Τζούμα, εκδόσεις Καστανιώτη.

Αυτό το ταλαντούχο πλάσμα που ονομάζεται Κωνσταντίνος Τζούμας, και πολλοί από εσάς θα τον έχετε ακούσει στις καθημερινές του εκπομπές στον Εν Λευκώ 87,7 (10-12) ή θα τον έχετε δει σε κάποια παράσταση, αλλά σίγουρα θα τον έχετε ακούσει να "σπικάρει" διαφημίσεις, μας ζωγραφίζει το τοπίο της Νέας Υόρκης των αρχων του '70 έτσι όπως τη φανταζόμαστε αλλά και έτσι όπως ήταν. Ο συγγραφέας, σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο, μας μεταφέρει το κλίμα μιας μητρόπολης που σφίζει από ιδέες και πρωτοπορία, μουσικές και παραστάσεις, ναρκωτικά και ποτά, σεξ και ροκ εν ρολ και έναν νέο που γεύεται τα φρούτα της αφειδώς αλλά πάντα με στυλ! Aπό τον Bob Dylan μέχρι τον Robert De Niro και από την Jackie O' μέχρι τον Andy Warhol. Χωρίς φανφάρες και καθρευτάκια, για μας τους ιθαγενείς, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι σε αυτό που όλοι θα θέλαμε να ζήσουμε, έστω για λίγο...

Περισσότερες πληροφορίες


Μπι όπως μπίρα - Tom Robins

Η επιστροφή του ιδιόρρυθμου Robins, ένα βιβλίο για παιδιά και για μεγάλους, γεμάτο από τους ιδιαίτερους χαρακτήρες στους οποίους μας έχει συνηθίσει και από τα βαθιά νοήματα, πάντα με χιουμοριστικό και ελαφρύ τόνο... Άσπρο πάτο!

Περισσότερες πληροφορίες


Η καλύβα - William P. Young

Η καλύβα του συγγραφέα αποτελεί ένα σύμβολο για το χώρο που φτιάχνουμε προκειμένου να κλείσουμε μέσα τα μυστικά μας. Ο πατέρας ενός δολοφονημένου κοριτσιού, χρόνια μετά το έγκλημα παλεύει με τις υπαρξιακές και θεολογικές αναζητήσεις του και προσπαθεί να συμφιλιωθεί με την τραγωδία και την ανθρώπινη απώλεια, με τη βοήθεια τριών ανθρώπων που λειτουργούν για τον ίδιο ως μια ιδιότυπη και απολύτως προσωπική αγία τριάδα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Young έγραψε την ιστορία της Καλύβας για τα έξι παιδιά του, χωρίς ποτέ να έχει σκοπό να την εκδόσει, ενώ το βιβλίο πιθανόν να αποτελεί όντως μια προσπάθεια του ίδιου να συμφιλιωθεί με τις δικές του τραυματικές εμπειρίες.

Αμερικανικό Καθαρτήριο - John Haskell

Ο ήρωας αναζητά τη γυναίκα του που εξαφανίστηκε ξαφνικά, ακολουθώντας τη διαδρομή που του υποδεικνύει ένας μυστηριώδης χάρτης. Το ταξίδι του περιγράφεται σ' ένα road novel που παρακολουθεί κινηματογραφικά τις σύχρονες ΗΠΑ. Ο Haskell, ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας, γράφει μια αλληγορία χωρισμένη σε επτά μέρη, για καθένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα και μοιράζεται με τους αναγνώστες την εμπειρία του ταξιδιού του.

Project: Baby - Έλλη Μελά

36χρονη εργασιομανής μένει έγκυος και αποβάλλει, με αποτέλεσμα να έχει ντόμινο αντιδράσεις που θα εξελιχθούν στην εμμονή της να γίνει μητέρα. Απλοϊκό concept, με βαθύτατες όμως προεκτάσεις για την ομάδα αναγνωστών στην οποία υποψιάζομαι ότι απευθύνεται το βιβλίο.

Διαβάστε ακόμα