Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Βράχων

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ανεβαίνει απόψε, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα για τη δεύτερη και τελευταία μεγάλη του καλοκαιρινή συναυλία στην Αθήνα για φέτος.

Διαβάστηκε φορες
Η φετινή του καλοκαιρινή περιοδεία ήταν πολύ ιδιαίτερη αφού μετά από αρκετά χρόνια αποφάσισε να βγει στο... δρόμο των συναυλιών χωρίς γυναικεία φωνή στο πλάι του, κρατώντας για τον εαυτό του τον κύριο ρόλο του ερμηνευτή των τραγουδιών του. Οι πολυάριθμοι φανατικοί ακροατές του φαίνεται να απολαμβάνουν κάθε στιγμή της περιοδείας του αυτής, όπως πιστοποίησε και η πολύ ζεστή και επιτυχημένη βραδιά στο Θέατρο Πέτρας στο ξεκίνημα του καλοκαιριού.

Ανάλογες στιγμές συναυλιακής μαγείας αναμένεται να ζήσουν οι παρευρισκόμενοι και στην αποψινή του συναυλία στο Θέατρο Βράχων, στην τελευταία του συναυλία στην πρωτεύουσα για το φετινό καλοκαίρι (ακολουθούν οι εμφανίσεις του στην Κρήτη). Με συνοδοιπόρους του επί σκηνής 7 εξαιρετικούς μουσικούς, από την εποχή των "Λαϊκεδέλικα" αλλά και νεότερους, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου προσφέρει μοναδικές στιγμές μουσικής μυσταγωγίας, κόντρα σε οποιοδήποτε συμβιβασμό και κλισέ.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετά από τα πιο "εσωτερικά" κομμάτια του από όλη του τη δισκογραφία, από την "Αγία Νοσταλγία" μέχρι και τον πρόσφατο δίσκο-συνεργασία με τον Δ. Σαββόπουλο, τον "Σαμάνο". Σαφώς πιο χαμηλοί οι τόνοι σε σχέση με παλαιότερα, χωρίς βεβαίως να λείπουν και οι στιγμές έντασης και διονυσιασμού, σε μια συναυλία διάρκειας περίπου τριών ωρών. Μέσα στο πρόγραμμα πάντα και επιλογές από το παραδοσιακό και το ρεμπέτικο τραγούδι, ενώ παρουσιάζονται και 2 με 3 ακυκλοφόρητα τραγούδια, που αναμένεται να συμπεριληφθούν στην επόμενη δισκογραφική του δουλιά την οποία περιμένουμε γύρω στον Δεκέμβρη (δείτε εδώ).

Μαζί του οι: Αλέξης Αποστολάκης (τύμπανα), Δημήτρης Μπασλάμ (ακουστικό μπάσο), Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα, φωνή), Τάσος Μισυρλής (τσέλο), Florian Micuta (πλήκτρα, φωνή), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα, φλικόρνο), Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, φωνή).

Μπορείτε να δείτε αναλυτικές αναφορές του Mix Grill από τις φετινές συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Πέτρας και στη Λούτσα, εδώ και εδώ αντίστοιχα.

info

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Βράχων
Θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη", Βύρωνας, Αθήνα
Τηλ. Θεάτρου:  2107626438, 2107626738
Ώρα Έναρξης: 20.30
Εισιτήριο: 20 ευρώ (15 ευρώ το νεανικό)
Πληροφορίες: 2107609340
Προπώληση εισιτηρίων: Δημαρχείο Βύρωνα, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Βύρωνα, ταμεία θεάτρου, δισκοπωλείο Salina, Metropolis, Ticket Services, www.i-ticket.gr.
Πρόσβαση: λεωφορεία 732, 054, 203, 204 και το τρόλεϊ 11 (24ωρο)
 
Διαβάστε ακόμα