Νύχτες Πρεμιέρας 2009 - Μουσικές ταινίες - 17/09

Από σήμερα και κάθε ημέρα που υπάρχει κάποια μουσική ταινία, θα σας ενημερώνουμε για αυτήν, καθώς και για το όλο πρόγραμμα της ημέρας.
Διαβάστηκε φορες
Χθες ξεκίνησε το 15ο Φεστιβαλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας", το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το περιοδικό "ΣΙΝΕΜΑ" με μεγάλη επιτυχία! Κάθε Σεπτέμβρη αρκετοί φίλοι του κινηματογράφου και της μουσικής προμηθεύονται από νωρίς τις κάρτες διαρκειάς ή τα εισιτήρια για τις ταινίες, που έχουν επιλέξει να δουν.

Σε κάθε Festival, οι μουσικές ταινίες - ντοκιμαντέρ καλύπτουν ένα μεγάλο κομμάτι του προγράμματος του. Από σήμερα λοιπόν και κάθε ημέρα που υπάρχει κάποια μουσική ταινία, θα σας ενημερώνουμε για αυτήν, καθώς και για το όλο πρόγραμμα της ημέρας.

Σήμερα Πέμπτη, "ο χρόνος που απομένει" είναι λίγος για να περιγραφούν τα γεγονότα που συνέβησαν από το 1948 μέχρι τις μέρες μας στη Λωρίδα της Γάζας. Ακόμη η Αθήνα δοκιμάζεται... Μία τεράστια μερίδα μουσακά εισβάλλει στην πόλη και δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Ο γιγαντιαίος μουσακάς επιτίθεται "20.000 μίλια μακριά"...

Last DriveΟι δύο μουσικές ταινίες που προτείνουμε για σήμερα παίζονται την ίδια ώρα, οπότε θα αναγκαστείτε να επιλέξετε μια από αυτές. Η πρώτη λέγεται "20.000 Miles Ahead: A Last Drive Story" και περιγράφει την ιστορία του κορυφαίου, για πολλούς, rock n roll σχήματος της χώρας μας, από το ξεκίνημά τους κάπου στη Λεωφόρο της Αλεξάνδρας, μέχρι τη θριαμβευτική επιστροφή του 2007. Οι ίδιοι οι Last Drive σε πρώτο πλάνο, πλούσιο αρχειακό και δυσεύρετο υλικό και γερές δόσεις από τις ιστορικές πλέον πρώτες συναυλίες στο Gagarin. Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία σίγουρα!

Η δεύτερη πρόταση μας αφορά το ιστορικό Woodstock και λέγεται "Taking Woodstock - Έτσι Πήραμε το Γούντστοκ ". Βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο, περιγράφει την αληθινή ιστορία του Eλιοτ Τίμπερ, ενός διακοσμητή από το Γκρίνουιτς Βίλατζ του οποίου οι γονείς ήταν ιδιοκτήτες ενός μικρού πανδοχείου και κατείχαν επίσης τη μοναδική άδεια διεξαγωγής φεστιβάλ στην κωμόπολη Μπέθελ της Νέας Υόρκης, η οποία βρισκόταν σχεδόν δίπλα στην περιοχή Woodstock. Ολα τα κτίρια και οι εκτάσεις της οικογένειας προσφέρθηκαν εθελοντικά στους οργανωτές του φεστιβάλ και χρησιμοποιήθηκαν σαν αρχηγείο του γεγονότος που όλοι πίστευαν πως θα άλλαζε τον κόσμο τότε.

Το πλήρες πρόγραμμα της ημέρας είναι το εξής:

ΑTTIKON

Le Temps Qui Reste - Ο Χρόνος που Απομένει 18:00
Taking Woodstock - Έτσι Πήραμε το Γούντστοκ 20:15
Tell-Tale 23:00

ΑΠΟΛΛΩΝ

Ander - Άντερ 17:45
20.000 Miles Ahead: A Last Drive Story 20:30
Le Donk & Scor-Zay-Zee 23:00
Strange Circus - Παράξενο Τσίρκο 00:30

ΔΑΝΑΟΣ 1

The Saragossa Manuscript - Το Χειρόγραφο της Σαραγόσα 18:15
Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά 22:00
Valerie and Her Week of Wonders - Η Βάλερι στην Εβδομάδα των Θαυμάτων 24:00

ΔΑΝΑΟΣ 2

Kill Daddy Goodnight - Σκότωσε το Μπαμπά και Όνειρα Γλυκά
17:30
Macunima - Μακουνάιμα 20:00
Κάθαρση 22:15

Διαβάστε ακόμα