ποίος: Μαριώ
πότε: 30/09/11 21:00
που: Διαδρομές
μέρος: Ελλάδα » Αττική » Αθήνα
άλλα:

Μαριώ @ Διαδρομές

Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2011 00:00
H Μαριώ στις «Διαδρομές»

Μαζί της η Ζωή Παπαδοπούλου
και η Χριστιάνα Γαλιάτσου

Από 30 Σεπτεμβρίου

 «…Το να θέλει κανείς ν΄ αγνοήσει την πραγματικότητα και μάλιστα του τόπου του, μόνον κακό του κεφαλιού του μπορεί να κάμει. Τα χρόνια μας είναι δύσκολα και το λαϊκό μας τραγούδι, που δεν φτιάχνεται από ανθρώπους της φούγκας και του κοντραπούντο ώστε να νοιάζεται για εξυγιάνσεις και για πρόχειρα φτιασιδώματα υγείας τραγουδάει την αλήθεια και μόνον την αλήθεια.», όπως έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις στην περίφημη διάλεξή του για το Ρεμπέτικο, στις  31 Ιανουαρίου 1949, στο Θέατρο Τέχνης.

Αυτή την αλήθεια υπηρετεί περισσότερο από 50 χρόνια η Μαριώ, μια γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, η οποία με ένστικτο θαυμαστό δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια τη δική της μικρή ιστορία. Μια ιστορία που θα μας διηγηθεί αυτό το χειμώνα, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, από 30 Σεπτεμβρίου, στις «Διαδρομές» (Πατησίων 208, στάση Καλλιφρονά), ένα ζεστό χώρο που φιλοδοξεί να ξαναφέρει στην Αθήνα την πραγματική διασκέδαση. Άλλωστε περνώντας κανείς το κατώφλι των ανακαινισμένων «Διαδρομών» -παλιό νεοκλασικό διώροφο και κατοικία του πρώτου δημάρχου της Αθήνας Μικέ Καλλιφρονά- η εικόνα γίνεται ασπρόμαυρη και ο χρόνος γυρίζει πίσω στην δεκαετία του ‘60 που το γλέντι σε αυτούς τους χώρους γινόταν από καρδιάς και αληθινά.    

Επιστρέφοντας στις ρίζες της, δηλαδή σε αυτό που αγαπά περισσότερο και που υπηρετεί από νεαρό κορίτσι, η Μαριώ θα κάνει φέτος την ρεμπέτικη διαδρομή της, ξαναφέρνοντας επί πάλκου ρυθμούς και τραγούδια –διαμάντια μιας εποχής που πέρασε αλλά δεν ξεχάστηκε.

Παρέα στη διαδρομή της αυτή η Ζωή Παπαδοπούλου - μία σύγχρονη λαϊκή ερμηνεύτρια, που την γνωρίσαμε μέσα από τις δύο επιτυχημένες δισκογραφικές της δουλειές, στις οποίες η Χάρις Αλεξίου είχε ενεργή συμμετοχή, τόσο ως παραγωγός όσο και ως στιχουργός, αλλά και από τις συνεργασίες της με σημαντικούς ερμηνευτές και δημιουργούς- καθώς    και η Χριστιάνα Γαλιάτσου, μια νέα δροσερή φωνή.

Ρεμπέτικα, παλιά  και σύγχρονα λαϊκά, σμυρναίικα και παραδοσιακά, αποτελούν τον καμβά του προγράμματος που ετοίμασαν, με την πεποίθηση ότι τα καλά τραγούδια δεν παλιώνουν ποτέ.

Μαζί τους ο Κώστας Μήτσιος στο μπουζούκι, ο οποίος έχει αναλάβει και την επιμέλεια του προγράμματος, ο Σωτήρης Μαργώνης στο βιολί, ο Γιώργος Τσιατσούλης στο ακορντεόν, ο Νίκος Τσιατσούλης στα κρουστά.
Ώρα έναρξης: 23.00
 
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Πατησίων 208 & Καλλιφρονά
τηλ. κρατήσεων: 210 8676155 – 210 8674001 - 6972 023413
www.mousikes-diadromes.gr

Πλήρες μενού ανά άτομο, με το κρασί δωρεάν: 25 ευρώ
Φιάλη ουίσκι (κομπλέ): 95 ευρώ
Φιάλη κρασί: από 30 ευρώ

Διαδρομές
Πατησίων 208
Ελλάδα, Αττική, Αθήνα
Πατησίων 208 & Καλλιφρονά τηλ. κρατήσεων: 210 8676155 – 210 8674001 - 6972 023413 www.mousikes-diadromes.gr
Διαδρομές
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια