Νύχτες Πρεμιέρας 2009 - Μουσικές ταινίες - 20/09

Πρωϊνό Κυριακής και αρκετοί από εσάς με συνοδεία αχνιστού καφέ, ψάχνετε τις ταινίες που θα δείτε σήμερα στις "Νύχτες Πρεμιέρας".
Διαβάστηκε φορες
Πρωϊνό Κυριακής και αρκετοί από εσάς με συνοδεία αχνιστού καφέ, ψάχνετε τις ταινίες που θα δείτε σήμερα στις "Νύχτες Πρεμιέρας".

Δύο αρκετά ενδιαφέρουσες μουσικές ταινίες έχει το πρόγραμμα σήμερα. Η μια (Favela on Blast, 18:15, Απόλλων)  ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική και ανακαλύπτει τις πηγές της ιδιαίτερης και ξεχωριστής Βραζιλιάνικης μουσικής και η δεύτερη (The Delian Mode, 18:00, Δαναός 2) είναι αφιερωμένη στην Delia Derbyshire, μια μεγάλη μορφή της ηλεκτρονικής μουσικής.

Πιο συγκεκριμένα:

Favela on Blast - Χορεύοντας στις Φαβέλες

Η Funk Carioca είναι ένα μείγμα αμερικάνικου φανκ της δεκαετίας του '80 και διαφόρων μορφών βραζιλιάνικης μουσικής. Εχει τις ρίζες της στα πλέον βίαια και φτωχά μέρη της Βραζιλίας, τις «περίφημες» παραγκουπόλεις του Ρίο. Είναι μία μουσική που παίζεται και ακούγεται δυνατά, ούσα η μοναδική διαφυγή για τους κατοίκους της φαβέλας. Αφού επισκέφθηκαν πάνω από 60 φαβέλες και μίλησαν με εκατοντάδες ανθρώπους, οι δημιουργοί της ταινίας μάς προσφέρουν ένα ακατέργαστο διαμάντι, το πραγματικό soundtrack της ζωής αυτών των ανθρώπων που εξακολουθούν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο με μοναδικό όπλο τα ολονύκτια πάρτι στις φτωχογειτονιές του Ρίο.

The Delian Mode - Ο Τρόπος της Ντίλια

Η Delia Derbyshire υπήρξε από τις πρωτοπόρους την ηλεκτρονικής μουσικής στη δεκαετία του '60 και συνθέτης του κλασικού μουσικού θέματος της σειράς «Dr. Who» κι αυτή είναι η ιστορία της μέσα από πλούσιο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις με μουσικούς που έχουν επηρεαστεί από τη δουλειά της.

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες πρόγραμμα της ημέρας:

ΑTTIKON

Adventureland 17:30
Funny People - Πεθαίνω στα Γέλια 19:30
The Informant! - Αναληθοφανή Ψέματα 22:45

ΑΠΟΛΛΩΝ

The Delian ModeFavela on Blast - Χορεύοντας στις Φαβέλες 18:15
A Sunday in Hell - Μια Κυριακή στην Κόλαση 20:15
Pretty Poison - Γλυκό Δηλητήριο 23:00

ΔΑΝΑΟΣ 1

Le Roi de l'Evasion - Ο Άρχων της Διαφυγής 17:15
Fish Tank 19:30
Moon - Φεγγάρι 22:30

ΔΑΝΑΟΣ 2

The Delian Mode - Ο Τρόπος της Ντίλια, 18:00
Germain Tillion a Ravensbruck - Η Ζερμέν Τιγιόν στο Ραβενσμπρούκ 18:00
The Fourth Dimension - Η Τέταρτη Διάσταση 18:00
Kafka - Κάφκα 20:00
Rien de Personnel - Καθόλου Προσωπικό 22:15


Διαβάστε ακόμα