The Good , the Bad & the Queen 6/11-12/11/08

Περί μουσικής

gbal : Το πρώτο ομώνυμο album της νέας τριμελής μπάντας των "Pop Eye" είναι τόσο καλό, όσο και τα τραγούδια, που έχουν για ακρόαση στη σελίδα τους στο MySpace . Περισσότερα, θα σας πει ο "anima rerum" σύντομα.

Ευγενία : Η ομάδα χορού Grupo Corpo που θα εμφανιστεί μόνο για δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα έσοδα θα προσφερθούν στην Actionaid. Αν σας ενδιαφέρει στο ελάχιστο ο χορός είναι ευκαιρία να δείτε μια ομάδα κύρους και μεγάλης διάρκειας στη διεθνή σκηνή. Δεν είναι μπαλέτο, δεν είναι μοντέρνο, δεν είναι τζαζ. Είναι χορός χωρίς ταμπέλες και ορισμούς. Δες εδώ.


Dimi : Την Ηρώ τη γνωρίζουμε ως τραγουδίστρια με φοβερή φωνή και ωραία τραγούδια. Τους Αντώνη Λουδάρο και Μέμο Μπεγνή τους έχουμε απολαύσει μέχρι τώρα ως ηθοποιούς. Οι τρείς τους έχουν δέσει πολύ αρμονικά και παρουσιάζουν ένα όμορφο μουσικό πρόγραμμα (δεν έχει θεατρικά και τέτοια, μην παρασύρεστε!) στο χώρο του Πόλις stage με διάφορα τραγούδια της ελληνική και όχι μόνο σκηνής.


Στέλλα : Το live των Cast-A-Blast Soundsystem την περασμένη Κυριακή στο Guru και κυρίως η δύναμη της Sugahspank! στη σκηνή


gbal : Τους ακούμε συνέχεια το τελευταίο διάστημα σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς, μέσω του τραγουδιού τους "Instrument of time". Οι Sleepin Pillow είναι ένα νέο γκρουπάκι από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album του "Apples on an orange tree" στις 23 Ιουνίου. Η μουσική τους πέρα από μελωδική, διαθέτει κάποιο μυστικισμό, τον οποίο μεταφέρουν και στις συναυλίες τους, όπου εμφανίζονται μεταμφιεσμένοι. Περισσότερα δείτε εδώ.

Διαβάστηκε φορες

 



Περί μουσικής

gbal
: Το πρώτο ομώνυμο album της νέας τριμελής μπάντας των "Pop Eye" είναι τόσο καλό, όσο και τα τραγούδια, που έχουν για ακρόαση στη σελίδα τους στο MySpace . Περισσότερα, θα σας πει ο "anima rerum" σύντομα.


Ευγενία : Η ομάδα χορού Grupo Corpo που θα εμφανιστεί μόνο για δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα έσοδα θα προσφερθούν στην Actionaid. Αν σας ενδιαφέρει στο ελάχιστο ο χορός είναι ευκαιρία να δείτε μια ομάδα κύρους και μεγάλης διάρκειας στη διεθνή σκηνή. Δεν είναι μπαλέτο, δεν είναι μοντέρνο, δεν είναι τζαζ. Είναι χορός χωρίς ταμπέλες και ορισμούς. Δες εδώ.

Dimi : Την Ηρώ τη γνωρίζουμε ως τραγουδίστρια με φοβερή φωνή και ωραία τραγούδια. Τους Αντώνη Λουδάρο και Μέμο Μπεγνή τους έχουμε απολαύσει μέχρι τώρα ως ηθοποιούς. Οι τρείς τους έχουν δέσει πολύ αρμονικά και παρουσιάζουν ένα όμορφο μουσικό πρόγραμμα (δεν έχει θεατρικά και τέτοια, μην παρασύρεστε!) στο χώρο του Πόλις stage με διάφορα τραγούδια της ελληνική και όχι μόνο σκηνής.

Στέλλα
: Το live των Cast-A-Blast Soundsystem την περασμένη Κυριακή στο Guru και κυρίως η δύναμη της Sugahspank! στη σκηνή

gbal
: Τους ακούμε συνέχεια το τελευταίο διάστημα σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς, μέσω του τραγουδιού τους "Instrument of time". Οι Sleepin Pillow είναι ένα νέο γκρουπάκι από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album του "Apples on an orange tree" στις 23 Ιουνίου. Η μουσική τους πέρα από μελωδική, διαθέτει κάποιο μυστικισμό, τον οποίο μεταφέρουν και στις συναυλίες τους, όπου εμφανίζονται μεταμφιεσμένοι. Περισσότερα δείτε εδώ.

Dimi
: Για τους λάτρεις της μουσικής salsa έρχεται το πρώτο διεθνές Todo Latino Salsa Festival στην Αθήνα. Για τρεις μέρες 28 μέχρι 30 Νοεμβρίου στο στάδιο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε καταξιωμένα μουσικά σχήματα, να απολαύσουμε διεθνώς καταξιωμένους salsa χορευτές, να χορέψουμε ή να μάθουμε να χορεύουμε ή ακόμα και να συμμετάσχουμε σε διαγωνισμούς χορού με μεγάλα βραβεία!! Ετοιμαστείτε λοιπόν! αναλυτικότερες πληροφορίες εδώ. Live The Salsa Spirit!!!

MikeMous
: Ο νέος δίσκος των Snow Patrol "A Hundred Million Suns". Ξεχωρίζει το "The Lightning Strike"

Περί ανέμων και υδάτων

mafalda
: Barak Obama(USA)-Lewis Hamilton(F1). 2 κορυφαίοι Αγωνιστές-Πρωταθλητές. Τα πολλά λόγια είναι περιττά.

Leonidas from Caravel
: Το προηγούμενο Σάββατο η συχνότητα του City 99,5 μου θύμισε παλιές καλές ημέρες ραδιοφώνου: 10-12 συνέντευξη του Φοίβου Δεληβοριά στον Χρήστο Φεραντίνο, 12-14 ο απολαυστικός Ηλίας Μαμαλάκης, 15-17 αφιέρωμα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και δύο φίλων του στην Ελληνική Ποπ & Ροκ σκηνή των 60's – 70's και 17-18 ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος.

MikeMous : Η εκλογή των Δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές. Ελπίζω να δικαιωθεί η κόρη του Μ.Λ.Κινγκ η οποία δήλωσε ότι αν ο πατερας της ήταν ζωντανός σήμερα θα ήταν υπερήφανος.

Ευγενία
: Τα δάκρυα χαράς του Jesse Jackson με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Αμερικανικών εκλογών! Επιτέλους θα ανακτήσουν την αξιοπρέπειά τους οι μαύροι Αμερικανοί!!! Και λέω "μαύροι" γιατί δεν καταλαβαίνω το African-American. Μου κάνει λίγο καν-καν, λίγο τσα-τσα, πάντως όχι αυτό που θέλει να πει. Είναι μαύροι σε αντίθεση με τους άλλους που είναι άσπροι. Τίποτα παραπάνω.Τίποτα παρακάτω. Και επανέρχομαι...όχι άλλο κάρβουνο! Αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα!

Στέλλα
: Η συνέντευξη του ιδρυτή του Χαμόγελου του Παιδιού, Γιώργου Γιαννόπουλου στον Λάμπη Ταγματάρχη την περασμένη Κυριακή στον City 99.5. Άκρως συγκινητική...

halias
: Επιτέλους η σαπουνόπερα Αμερικανικές εκλογές , με τις καθημερινές ( και σαββατοκύριακα) συνέχειες ,τελείωσε. Το αν είναι ευτυχής κατάληξη μένει να το δούμε .



Περί μουσικής


gbal
: Η επικείμενη ένωση των Led Zeppelin χωρίς τον Robert Plant!!!
Ήμαρτον!!!

Περί ανέμων και υδάτων


MikeMous
: Η εξαντλητκή ίωση που κυκλοφορεί τελευταία και με ταλαιπωρεί ...


Ευγενία
: Το γιουχάισμα στους παίκτες της ΑΕΚ από αγανακτισμένους, πλην ανεγκέφαλους,
οπαδούς μετά το γκολ του Μαϊστόροβιτς. Από την άλλη τι την ψάχνεις; Όλοι αυτοί για εκτόνωση πάνε στο γήπεδο και περισσότερο βρίζουν παρά βλέπουν μπάλα, επομένως όλα είναι πιθανά. Ξέχασαν τον ενθουσιασμό που είχαμε με τον ερχομό του Ντέμη και το τραγούδι "Μόνη ξανά δε θα σ' αφήσω"-του Νίκου Ζιώγαλα- που τράνταζε το γήπεδο πριν τον αγώνα. Ιστορία μου, αμαρτία μου.

Στέλλα
: Αν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε κιόλας στο live των Cast-A-Blast Soundsystem στο Guru, θα το απολαμβάναμε περισσότερο.


gbal
: Η ξηρασία σε όλη την Ελλάδα. Λόγω των πολύ μικρών και ολίγων βροχοπτώσεων,
αρκετοί αγρότες αναγκάζονται ακόμη και να κουβαλάνε με τα ποτιστήρια το νερό για να ποτίσουν τις καλλιέργιες τους. Οι πηγές ερημώνουν και γίνονται δυστυχώς βάλτοι. Μάλλον, πρέπει να αρχίσουμε όλοι το χορό της βροχής...

mafalda
: Το αρπακτικό..."σκουφάκι" του...αλόγου. (έχετε διαβάσει την "καπ__α-δολοφόνο" του Kοnig? είχα τρελλό συνειρμό και σκέφτηκα να τον μοιραστώ μαζί σας)

halias
: Το ενοίκιο του Λευκού Οίκου για τον απερχόμενο πρόεδρο τελειώνει σε 2 μήνες , που σημαίνει ακόμα δυο μήνες από ακριβώς τα ίδια από την Αμερικανική κυβέρνηση, παρόλη την πρώιμη Αισιοδοξία.


Dimi
: Tι περίεργο πράγμα, να σε ενοχλεί η γκρίνια αλλά ωστόσο να είσαι εσύ ο γκρινιάρης
τελικά :(

Ευγενία : Η καινούρια ραδιοφωνική διαφήμιση γνωστού περιοδικού που ξεκινάει με φωνές που ανακοινώνουν ότι η Madonna είναι και πάλι στην Αθήνα (σε ποιόν απευθύνεται;) και δίνει τα albums της Madonna σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, όπως μας ενημερώνει ο γνωστός και μη εξαιρετέος (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε) παραγωγός,Dj, τηλεοπτικός κριτής, εκφωνητής διαφημιστικών κ.α.



Περί μουσικής


Dimi
: Οξυγόνο όπως λέμε ανάσα, οξυγόνο όπως λέμε ζωή, οξυγόνο όπως λέμε αγάπη. Οξυγόνο live: όπως λέμε Πάνος Μουζουράκης - Γιώργος Μυλωνάς - Ηλιάνα Τσαπατσάρη. προβαΤΑκομμάτια - τέρμα η διασκεύαση.Ένα φοβερό σχήμα ζωντανό φρέσκο διασκεδαστικό σε έναν όμορφο χώρο, σα να λέμε στο σαλόνι του σπιτιού σου, να έρχονται να σου παίξουν μουσική, να σου κρατήσουν συντροφιά. Μια μουσική παράσταση γεμάτη χιούμορ, απίστευτα μελωδικές φωνές με τη συνοδεία μιας απίθανης μπάντας μουσικών που έχουν υπέροχη συνοχή στο αποτέλεσμα. Πάρτε μια γεύση από τα myspace των παιδιών και πηγαίνετε να τους δείτε από κοντά οπωσδήποτε! Είναι το κάτι άλλο! Είναι Σούπερ!

Zouglos
: Ο ραδιοφωνικός σταθμός Free Radio στα 98 fm....Πολύ καλή dance μουσική από το πρωί μέχρι το βράδυ...Χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις προς το παρόν ,χωρίς ενοχλητικό-αδιάφορο-μιλάω για να γεμίζω την ώρα μπλα μπλα

MikeMous
: Το νέο video for Lovers In Japan των Coldplay εδώ.

Περί ανέμων και υδάτων

Mafalda : Η ελληνοαμερικάνα (λευκή) δασκάλα που δουλεύει χρόνια σε υποβαθμισμένες-φτωχές περιοχές της Αμερικής με σκοπό να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον των αφρο-αμερικάνων. Είναι πολύ νέα αλλά έχει μορφώσει γενιές που πήγαν στο Πανεπιστήμιο και που επιστρέφουν στο σχολείο για να τη βρουν. Πηγή: Mega, "Πρωταγωνιστές" 4/11 με το Σ. Θεοδωράκη. Δε άκουσα το όνομά της αλλά δεν έχει σημασία, είναι σίγουρα πρωταγωνίστρια (queen) της ζωής. (σ.σ. Στέλλα Γεωργοπούλου)

Ευγενία
: Ο Μαραντόνα προπονητής της εθνικής Αργεντινής. Τώρα μπορεί να πάρει το κύπελλο βάζοντας ένα χεράκι.

halias : Η αποφασιστική συμμετοχή των νέων (έως 30 χρονών) που κατά τα 2/3 ψήφισαν Ομπάμα ( και των λευκών νέων σε αντίθεση με τους γηραιότερους). Η κυριαρχία του Δημοκρατικού υποψηφίου σε αυτό τον τομέα και στη πλειοψηφία των γυναικών του έδωσαν την νίκη. Μάλλον η υποστήριξη από πάρα πολλά γνωστά ονόματα καλλιτεχνών έπαιξε τον ρόλο της .

MikeMous
: "ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ BAADER MEINHOF". Η δράση των Αντρέας Μπάαντερ, Ουλρίκε Μάινχοφ και της τρομοκρατικής οργάνωσης RAF - από τη σύστασή της ως το θάνατο των μελών της στα λευκά κελιά, στη Γερμανία της δεκαετίας του '70.

Ευγενία
: Οι ελπίδες που έρχονται μαζί με τον Ομπάμα και το κουτάβι που έταξε στις κόρες του στον "Λευκό Οίκο". Μήπως να του αλλάξει και χρώμα, γιατί με το λευκό δεν πρόκοψε;

gbal : Ο Παναθηναϊκός. Όπως και να το κάνουμε ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία το 3-0 επί της Βέρντερ Βρέμης κι όχι Βραζιλίας, όπως ακούστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή...

Leonidas from Caravel : Η εκλογή Ομπάμα ως γεγονός!
Homer tries to vote
Διαβάστε ακόμα