Η Cesaria Evora τερματίζει την καριέρα της

Διαβάστηκε
Μια μέρα πριν ήταν οι R.E.M. Σήμερα, μάθαμε ότι η Cesaria Evora αποφάσισε να ολοκληρώσει την πολύχρονη καριέρα της, στη μουσική για λόγους υγείας.

Η  τραγουδίστρια από το
Πράσινο Ακρωτήρι, που στις 27 Αυγούστου έκλεισε τα 70 και που είχαμε δει στις 6 Ιουνίου στο Θέατρο Λυκαβηττού, στην Αθήνα, έφτασε σε λίγες ημέρες στο Παρίσι, σε μια κατάσταση μεγάλης αδυναμίας. Τα τελευταία χρόνια, η Cesaria Evora έχει υποστεί πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις και μάλιστα μια από αυτές ήταν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς το Μάιο του 2010.

Οι γιατροί που την παρακολουθούν στο Παρίσι απαίτησαν να ακυρώσει την επικείμενη περιοδεία της και η ίδια η Cesaria αποφάσισε με τον παραγωγό της, José da Silva, να τερματίσει οριστικά στην καριέρα της.

Η
Cesaria Evora κυκλοφόρησε το πρώτο της album το 1988 (La Diva Aux Pieds Nus) και από τότε μέχρι το 2009 έβγαλε 11 συνολικά δίσκους. Την αποκαλούν "ξυπόλητη ντίβα". Για πολλούς είναι μια από τις καλύτερες φωνές της Αφρικής...

Σε μια συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Le Monde, η Cesaria Evora εξηγεί στην δημοσιογράφο Veronica Mortaigne τους λόγους για τους οποίους πήρε αυτή την απόφαση και στέλνει ένα μήνυμα αγάπης σε όλους τους θαυμαστές του. Αν ξέρετε Γαλλικά, διαβάζετε τη συνέντευξη εδώ.


Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
google profile
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Hμερομηνία γεννήσεως
Λίγα λόγια