Once in a lifetime - Γ. Πετρίδης

Νύχτες Πρεμιέρας 2009 - Μουσικές ταινίες - 24/09

Σίγουρα, η σημερινή ημέρα είναι μια από τις πλέον σημαντικές του Festival για τους μουσικόφιλους, λόγω του ντοκιμαντέρ "Once in a lifetime" για το Γιάννη Πετρίδη.
Διαβάστηκε φορες
Σίγουρα, η σημερινή ημέρα είναι μια από τις πλέον σημαντικές του Festival για τους μουσικόφιλους, λόγω του ντοκιμαντέρ "Once in a lifetime" για το Γιάννη Πετρίδη. Αρκετές χιλιάδες φίλοι της μουσικής έχουν το Γ. Πετρίδη ως "μέντορα" τους και έχουν συντονιστεί στη συχνότητα της ΝΕΤ (105,8) "από τις 4 στις 5" πολλές φορές στα  40 χρόνια περίπου, που μεταδίδεται αυτή η εκπομπή.

Είναι γεγονός ότι μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η δημιουργία αυτής της ταινίας, γιατί ο Πετρίδης σπάνια εμφανίζεται σε συνεντεύξεις και γενικότερα αποφεύγει να προβάλλει τον εαυτό του. Λογικά, η ιδέα της Νικόλ Αλεξανδροπούλου (σενάριο - σκηνοθεσία) ενέπνευσε τον Πετρίδη και αυτό είναι το ισχυρό κίνητρο για όλους εμάς που θα είμαστε σήμερα το βράδυ στο "ΑΠΟΛΛΩΝ" (Η ταινία είναι sold out).

Once in a lifetime  

Γιάννης ΠετρίδηςΗ ζωή του ανθρώπου που άλλαξε τον τρόπο που ακούμε μουσική. Τ' όνομά του: "Γιάννης Πετρίδης" και αυτή είναι η πρώτη φορά που η ζωή του, ή έστω ένα μεγάλο τμήμα αυτής, αποτυπώνεται σε ταινία. Ένα οδοιπορικό από τα μέρη της Αθήνας και του Πειραιά όπου μεγάλωσε, μέχρι τους ατελείωτους αυτοκινητοδρόμους της Αμερικής που αποτελούν αγαπημένο του 'καταφύγιο' εδώ και χρόνια. Μέσα από την ιστορία του ανθρώπου Πετρίδη παρακολουθούμε και την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, αφού η ιστορική εκπομπή του (το Ποπ Κλαμπ της δεκαετίας του ΄70...) κοντεύει να συμπληρώσει σαράντα χρόνια διαρκούς παρουσίας στα ερτζιανά.

Εκτός από το "Once in a lifetime", αρκετά ενδιαφέρουσα είναι και η ταινία που προβάλλεται αμέσως πριν στο "ΑΠΟΛΛΩΝ" και είναι αφιερωμένη σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά Festivals της Ευρώπης, το Roskilde, που γίνεται κάθε χρόνο στη Δανία με πολλές χιλιάδες εθελοντές και κοινό. Το κύριο χαρακτηριστικό του Roskilde είναι το ότι τα έσοδα του πηγαίνουν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στην ταινία θα δούμε τους Franz Ferdinand, Sonic Youth, Editors, Placebo.

Δείτε παρακάτω το πλήρες πρόγραμμα της ημερας:


ΑTTIKON

Dorfpunks - Πανκ με Καθυστέρηση 18:00
The White Ribbon - Η Λευκή Κορδέλα 20:00
Accident 23:00
 
ΑΠΟΛΛΩΝ

Roskilde FestivalThe Impossible Hour - Η Άπιαστη Ώρα, Chinese Ping Pong - Κινέζικο Πινγκ Πονγκ, Aarhus - Άαρχους 17:30
Roskilde 19:30
Once in a Lifetime 22:00
Bitch Slap 24:00
 
ΔΑΝΑΟΣ 1

The Eclipse - Η Έκλειψη 18:00
Until the Light Takes Us - Μέχρι το Φως να μας Κερδίσει 20:00
Graphic Sexual Horror - Το Σεξομάγαζο του Τρόμου 22:30
Smash Cut 00:30
 
ΔΑΝΑΟΣ 2

City of Life and Death - Η Πόλη της Ζωής και του Θανάτου 17:30
Don McKay 20:15
Apan - Πίθηκος 22:15

Διαβάστε ακόμα