The Ex: Όλη η ουσία είναι στις ζωντανές εμφανίσεις

Διαβάστηκε



Πέτυχα τον Andy Moor των θρυλικών EX στην άλλη άκρη της γραμμής, να μαστορεύει κάποιους νέους ήχους για την μπάντα και παράλληλα να ακούει τα αγαπημένα του ρεμπέτικα, Γιώργο Κατσαρό συγκεκριμένα.

-Πως είσαι Andy; Έτοιμος να κατακτήσεις την Αθήνα και το κοινό των EX σύντομα;
Είμαστε αληθινά ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε στην χώρα σας. Θυμάμαι ακόμα την προηγούμενη επίσκεψη μας πριν 3 περίπου χρόνια. Εκπληκτικοί άνθρωποι. Πιστεύω πως αυτή τη φορά, καθώς είμαστε σε επαφή με τον διοργανωτή και μπορούμε έτσι να καταλάβουμε πως όλα θα πάνε όπως πρέπει, πως θα είναι ακόμα πιο όμορφα.

-Ας μιλήσουμε λίγο για το τελευταίο σας αλμπουμ, 'Catch My Shoe'. Καλοδουλεμένο και σπουδαίο.
Είναι σαν ένα νέο ξεκίνημα, νέοι ορίζοντες, διαφορετικοί ήχοι, ρυθμοί από την Αφρική σε ένα σύγχρονο πλαίσιο, όλα αυτά… Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το αλμπουμ. Υπάρχουν ξέρεις πολλοί στίχοι μέσα του, σχετικά με το μέλλον, το μέλλον μας ενδιαφέρει πάντα και πολλές παράξενες μελωδίες θα έλεγα. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτό.

-Υπάρχει σήμερα αλήθεια το πνεύμα του Punk; Κι αν ναι, που ακριβώς.
 Υπάρχει σε Jazz μπάντες για παράδειγμα, που παίζουν με έναν τρόπο πολύ περισσότερο punk από ότι αρκετά 'τυπικά' punk σχήματα τριγύρω. Έχει να κάνει με τον αυτοσχεδιασμό και την ψυχή πρώτα από όλα, την αυθεντική ορμή ίσως. Γενικότερα, δεν πιστεύω πια σε ετικέτες, δεν ξέρω τι είναι σήμερα μια ψυχεδελική μπάντα, η μια πανκ μπάντα, η οτιδήποτε. Τα πάντα συνδέονται σήμερα, αρκεί αυτό να γίνεται σωστά και με έμπνευση. Όλα έχουν να κάνουν με την διαχείριση της ενεργείας υπέρ σου και όχι εναντίον σου. Όταν οι EX ξεκίνησαν πίσω στα 1979, τα πράγματα ήταν διαφορετικά και οι μουσικές ετικέτες επίσης είχαν έναν διαφορετικό ορισμό πιστεύω.

-Πες μου μια συναυλία σας που σου έχει μείνει αλήθεια.
Σίγουρα η πιο πρόσφατη εμφάνιση μας στο Λονδίνο. Είναι το σπίτι μου αυτή η πόλη, ξέρεις άλλωστε. Ζεστός κόσμος, μια σπουδαία εμφάνιση, πολλά πνευστά και ένας σύνθετος μα και απλός ήχος μαζί σε μια πολύ καλή βραδιά. Θυμάμαι βεβαία σαν κάτι ξεχωριστό και την εμφάνιση μας στην Αιθιοπία… Σπουδαία στιγμή για 'μενα.

-Είμαι βέβαιος πως γνωρίζεις τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και όχι μόνο βέβαια… Τι ακριβώς γίνεται με το τραπεζικό σύστημα κατά την άποψη σου, σε σχέση με όλη αυτή την περίφημη οικονομική κρίση.
Οι τραπεζίτες είναι πάντα οι μόνοι κερδισμένοι. Εκεί παίζεται όλο αυτό το παιχνίδι της κρίσης. Γνωρίζω για την Ελλάδα, πολύ καλά και η εμφάνιση μας σε λίγες μέρες, θα είναι μια καλή αφορμή για να μιλήσουμε με τους ανθρώπους εκεί για όλα αυτά τα πράγματα. Οι πολιτικοί τώρα έχουν βέβαια δεμένα στην ουσία τα χέρια τους αυτή την εποχή, γιατί απλά συνδέονται και αυτή με κάποιο τρόπο, με το ίδιο το τραπεζικό σύστημα… Καταλαβαίνεις… Η Ελληνική κρίση είναι στην ουσία μια παγκόσμια οικονομική κρίση που έρχεται κάπως ετσι και μου θυμίζει με ένα τρόπο μέρες της δεκαετίας του εβδομήντα ξέρεις, αλλά σήμερα πια τα πράγματα είναι αληθινά οριακά…

-Τι λες για την τεχνολογία αλήθεια; Για τις μπάντες σήμερα; Πόσο χρήσιμη τελικά είναι;
Για μένα, όλη η ουσία είναι στις ζωντανές εμφανίσεις, εκεί είναι όλα. Αν είχα να διαλέξω απέναντι στο να ηχογραφώ μόνο μουσική σε ένα CD, ή το να παίζω τη μουσική μου στη σκηνή, θα διάλεγα το δεύτερο… Η τεχνολογία είναι χρήσιμη, πολύ χρήσιμη, αν όλες αυτές οι μπάντες που την χρησιμοποιούν, καταλήγουν τελικά πάνω στη σκηνή… Αυτό μετράει.

-Και τα ρεμπέτικα αλήθεια; Πάντα βαθιά μέσα στα ακούσματα σου;
Μα ακούω Γιώργο Κατσαρό αυτή τη στιγμή που μιλάμε (γέλια) και επίσης αγαπώ ιδιαίτερα όλες τις ηχογραφήσεις της δεκαετίας του 20 και του 30 εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες! Μεγάλη παράδοση... Υπάρχουν σπουδαία πράγματα εκεί.

-Κάποια νέα μπάντα που ξεχωρίζεις;
Οι Happy Wise από την Γαλλία. Αστείο όνομα, μα εξαιρετικό σχήμα.

-Και για το τέλος, αφού πρώτα σου πω πως ανυπομονώ να τα πούμε από κοντά στην Αθήνα, πως νιώθεις σήμερα;
(γέλια!!) καλύτερα από ποτέ! Θα τα πούμε από κοντά σύντομα Δημήτρη!

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011, Gagarin 205, Αθήνα
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011, Μύλος, Θεσσαλονίκη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 19 ευρώ.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ

Αθήνα

TICKET HOUSE
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3608 366

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ ωρο:
www.ticketpro.gr  | www.tickethouse.gr 



Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Το Mix Grill σας προτείνει
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια