Leon: Το futrue λαμβάνει χώρα στην υπαίθρο ενώ ο νέος μου δίσκος θα είναι πιο θορυβώδης

Λίγες μέρες πριν, είχαμε μια πολύ ωραία κουβέντα με τον Τίμο (Λεων) Βερέμη. Την Παρασκευή θα είναι στο gazArte στην πρώτη συναυλία του στην Αθήνα για το 2012.
Διαβάστηκε φορες
Την ερχόμενη Παρασκευή, ο Leon θα μας παρουσιάσει νέες και παλαιότερες μουσικές του στο gazArte, στην πρώτη συναυλία του στην Αθήνα για το 2012, λίγες εβδομάδες μετά την ιδιαίτερα πετυχημένη εμφάνιση του στο Λονδίνο.

Λίγες μέρες πριν, είχαμε μια πολύ ωραία κουβέντα με τον Τίμο (Λεων) Βερέμη.

- Προσωπικά, θεωρώ το "Awake" ως το καλύτερο και ίσως το πιο ιδιαίτερο τραγούδι του "Futrue". Νομίζω ότι κι αυτό και τα περισσότερα τραγούδια του δίσκου καταφέρνουν να συνθέσουν τη μουσική των Calexico και Beirut με τη folk και pop φόρμα. Υπάρχει κάποιο τραγούδι στο "Futrue", το οποίο κατά κάποιον τρόπο χαρακτηρίζει το Leon; Κάποιο κομμάτι που είναι ξεχωριστό για κάποιο λόγο;

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, κάθε κομμάτι του δίσκου για μένα είναι ξεχωριστό. Κάθε κομμάτι ειναι ένα κεφάλαιο απο μόνο του.Ίσως χαρακτηρίστικό της αισθητικής του δισκου και εκείνης της εποχής ειναι το children of tomorrow.Πολύ ξεχωριστό για προσωπικούς μου λόγους είναι το letters to my father. Θα έλεγα επίσης οτι το κομμάτι που είναι πιο κόντα στην επόμενη σελίδα ειναι το the real elevator.


- Το "Futrue" ήταν ένα πολύ δυνατό ντεμπούτο album. Τι μας ετοιμάζεις στην επόμενη δουλειά σου;

Σας ευχαριστώ. Όσον αφορά το futrue, είναι ενα album που γεννήθηκε μέσα από αναζήτηση ετών. Έχει ξεκαθαρη αισθητική και εμφανή χαρακτηριστικά. Θα έλεγα ότι περιέχει μια συλλογή εικόνων και συναισθημάτων από την εφηβική ηλικια και τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης. Είναι έντονο το συλλογικό πνεύμα και είναι επηρεασμένο από προσωπικά, συλλογικά βιώματα, κοινωνικά ίσως καλύτερα συμβάντα στις πολίτείες στις οποίες έχω ζήσει.Ο επόμενος δίσκος θα είναι ένας δίσκος που ασχολείται περισσότερο με το άτομο.'Αν τους τοποθετούσα σε χώρους τους δύο δίσκους,το futrue λαμβάνει χώρα  στην υπαίθρο, σε τοπία μη αστικά,ενώ ο νέος μου δίσκος θα είναι πιο θορυβώδης και θα τον τοποθετούσα περισσότερο σε αστικό περιβάλλον και δή σ΄αυτό της Αθήνας.

- Πότε θα κυκλοφορήσει;

Δεν το γνωρίζω αυτό ακόμη.Φαντάζομαι το φθινόπωρο,το χειμώνα του 2012 ή στις αρχές του 2013.

- Στο "Futrue" επέλεξες ένα φοβερό εξώφυλλο. Γενικότερα, το artwork του δίσκου ήταν αρκετά προσεγμένο. Ποια η γνώμη σου για την "εικόνα της μουσικής"; Είχε μεγαλύτερη αξία στις προηγούμενες δεκαετίες, που μεσουρανούσαν τα βινύλια και τα cds, ή σήμερα που υπάρχουν ένα σωρό ιστοσελίδες στο Internet;

Όπως σας είπα και πρίν, το futrue είναι ένας δίσκος με συνοχή αισθητική. Και εμένα μου αρέσει το εξώφυλλο του δίσκου, που ταιριάζει με την τοποθέτηση του σε ενα υπαίθριο τοπιο. Είναι κατεξοχήν αντιπροσωπευτικό του  ήχου.Δείχνει ένα κορίτσι νεαρής ηλικίας στην ύπαιθρο με μία πολύχρωμη μάσκα και ένα τσιγάρο.Το συναίσθημα της φύγης και κάπως της εφηβικής επανάστασης.Όσον αφορά τις νέες δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο, κατα τη γνώμη μου πρόκειται για το ίδιο πράγμα.  Ειναι στην ουσία ένας διαφορετικός τρόπος παρουσίασης,πιο διαδραστικός και λιγότερο προσωπικός.Ο όγκος των πληροφοριών είναι μεγαλύτερος και ίσως επιτυγχάνεται μια πολύπλευρη παρουσίαση του υλικού,που παρολαυτά δεν παραμένει στα χέρια μας, είναι με τη μορφή αρχείου.Όπως και να έχει αυτή είναι η πραγματικότητα.

- Πώς πήγε η συναυλία στο Λονδίνο, τον περασμένο Φεβρουάριο;

Είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί πήγε απροσδόκητα καλά.Η συναυλία ήταν sold-out, σε ένα γνωστό χώρο για ανερχόμενους καλλιτέχνες.Αποτέλεσμα αυτού ήταν να με καλέσουν ξανά να παίξω αυτή τη φορά ως headliner στο the bowery στις 26 Μαίου.

- Το Μάϊο θα είσαι ξανά εκεί. Γεννήθηκες και έζησες κάποια χρόνια στο Λονδίνο. Υπάρχουν επαφές σε αυτή την πόλη, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τη μουσική του Leon εκεί; Συμφωνείς ότι στους Άγγλους αρέσει περισσότερο η χαρούμενη μουσική, σε αντίθεση με εμάς;

Υπάρχουν επαφές στην Αγγλία και ξεκινάω παράλληλα μια πορεία και εκεί, γνωρίζοντας βέβαια ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό το εγχείρημα.Όπως ξέρετε το Λονδίνο είναι η μητρόπολη της μουσικής στην Ευρώπη, αν όχι και του κόσμου, με πλήθος ικανών μουσικών.Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός και όσο ευρεία κι αν είναι η μουσική βιοηχανία εκεί παραμένει δυσπρόσιτη. Παρ' όλα αυτά έχω την πεποίθηση πως πάντοτε υπάρχει χώρος για κάτι αυθεντικό και αληθινό.Τώρα, ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, δεν θα έλεγα ότι η μουσική μου είναι κατ'εξοχήν χαρούμενη μουσική,δηλαδή ο ήχος είναι μεν συνήθως ματζόρε αλλά ο στίχος είναι σε πολλές περιπτώσεις σκοτεινός.Θεωρώ όμως ότι οι Αγγλοι έιναι περισσοτερο μυημένοι σ΄αυτό το είδος της μουσικής.Εξαλλου είναι και αγγλόφωνος ο στίχος των τραγουδιών μου.

- Γίνονται κινήσεις για να ακουστεί η μουσική σου σε άλλες χώρες; Αλήθεια, έχει κυκλοφορήσει το "Futrue" σε φυσική μορφή, στο εξωτερικό;

Όχι στο εξωτερικό δεν έχει κυκλοφορήσει ο δίσκος μου, μόνο σε ψηφιακή μορφή. Κίνησεις περαιτέρω γίνονται, γιατί  η προώθηση της μουσικής μου και εκτός Ελλάδας είναι ο βασικός μου στόχος.

- Ένα όνειρο; Μια συναυλία με τον/τους...

Ένα ονειρο μου θα ήταν να παίξω σε ένα μεγάλο υπαίθριο φεστιβάλ του εξωτερικού.

- Τι θα δούμε την επόμενη Παρασκευή στο gazArte; Τι ετοιμάζεις; Θα ακούσουμε και τραγούδια από τη νέα σου δουλειά;

Την Παρασκευή θα παίξω όλα τα κομμάτια από το futrue και κάποιες διασκευές κομματιών,όπως και όλα τα καινούρια μου κομμάτια που προορίζονται για τον δεύτερο μου δίσκο.

Σχετικό θέμα
Tags
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα