Monochrome Set: To νέο μας album είναι πιο τραχύ - σκληρό

Πριν λίγες ημέρες, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος μίλησε με τον Bid, ηγετική φιγούρα των Monochrome Set και τραγουδιστή τους.
Διαβάστηκε φορεςΠριν λίγες ημέρες, ο Δημήτρης Αντωνόπουλος μίλησε με τον Bid, ηγετική φιγούρα των Monochrome Set και τραγουδιστή τους. Η θρυλική μπάντα από το Λονδίνο, έχει νέα δισκογραφική δουλειά φέτος, με τίτλο "Platinum Coils". Πρόκειται για το δωδέκατο album των Monochrome Set και μάλιστα το πρώτο μετά το "Trinity Road" του 1995.

Περισσότερα από τον ίδιο τον Bid:

Δημήτρης Αντωνόπουλος: Bid, πάντα είναι τιμή μου να μιλάμε μαζί. Επιστρέψατε με ένα νέο άλμπουμ των Monochrome Set! Ένα πολύ ωραίο άλμπουμ! Πες μας κάποιες «εσωτερικές ιστορίες» σχετικά με τη δημιουργία του “PLATINUM COILS”.
 
Bid: Αποφασίσαμε να το κάνουμε πιο "τραχύ / σκληρό / live” χρησιμοποιώντας ένα live στούντιο για το μπάσο και τα τύμπανα, ένα μικρό στούντιο για τα υπόλοιπα και τα δύο στο Brixton. Δεν θέλαμε να έχουμε έναν κακό ήχο - σε μερικούς ανθρώπους δεν αρέσει αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ προσωπικό. Δεν υπάρχουν αληθινές ιστορίες για την ηχογράφηση, μόνο η γάτα που έτρωγε όλες τις χορδές μας!

ΔΑ: Πως νιώθεις αλλήθεια που είσαι σε περιοδεία με τους MONOCHROME SET, προωθώντας το νέο σας άλμπουμ αυτή τη φορά; Μετά από τόσα χρόνια!

Bid: Είναι τέλεια- περνάμε τόσο καλά, γελάμε όλη την ώρα. Ήταν δύσκολο, τόσες συναυλίες για εμας μέσα σε ένα μήνα, αλλά τα καταφέραμε πολύ καλά. Ήταν ωραίο να συναντάμε παλιούς θαυμαστές και φίλους που να μας λένε: «Δεν σας έχω δει εδώ και 30 χρόνια! Είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής σας!» Τώρα ξέρω γιατί ποτέ δεν καταλήξαμε πουθενά!

ΔΑ: Άκουγα την εκπομπή σου στο BBC τις προάλλες! Φανταστική! Σου αρέσει να είσαι «στον αέρα» Bid; Τι άποψη έχεις για το ραδιόφωνο στις μέρες μας;

Bid: Το ραδιόφωνο θα είναι για πάντα εδώ. Είναι άμεσο, κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν καλά. Δεν υπάρχει κανένα λάθος. Αν τους αρέσει η μουσική θα την παίξουν, αν όχι, δεν θα το κάνουν. Δεν υπάρχει καμία πνευματική ανάλυση από στρεβλούς ανθρώπους που προσπαθούν να γράψουν σαν το Steinbeck- είναι απλά η μουσική και μιλάει από μόνη της.

ΔΑ: Για πες μου για το «They Call Me Silence» από το τελευταίο άλμπουμ σας. Το αγαπημένο μου τραγούδι.

Bid: Λοιπόν, έχω κάποια εγκεφαλική βλάβη, φαίνεται να είναι στο «κέντρο» της ομιλίας μου. Όταν είμαι πολύ κουρασμένος ή σε ένταση, έχω την τάση να μπερδέυω την ομιλία μου. Όταν έγραφα τραγούδια την προηγούμενη χρονιά, ήταν πολύ έντονο και πραγματικά με κουράσε. Ένα βράδυ, κατά τη διάρκεια της γραφής μου, ήμουν στην κουζίνα και έφτιαχνα τσάϊ και είδα ένα φυτό βασιλικού και συνειδητοποίησα ότι δεν ήξερα πως λεγόταν. Τότε κατάλαβα ότι δεν είχα λόγια στο μυαλό μου. Καθόλου, τίποτα.  Ήξερα τι ήταν τα πάντα, αλλά δεν είχα λόγια και γι' αυτό δεν μπορούσα να κάνω τις συνδέσεις με άλλα πράγματα στο κεφάλι μου, στη "βιβλιοθήκη της γνώσης" μου.  Ήταν ενδιαφέρον.  Όταν συμβαίνει αυτό, διαρκεί 10 λεπτά περίπου.

ΔΑ: Υπάρχει περίπτωση για άλλη μια συναυλία στην Αθήνα;

Bid: Φυσικά, θα μας άρεσε πολύ, αλλά είναι απόφαση άλλων ανθρώπων...
 
ΔΑ: Ποιούς δίσκους ή ίσως καλλιτέχνες και μπάντες ακούς αυτή την περίοδο Bid;

Bid: Ξέρεις, δεν ακούω πολύ μουσική, ειδικά όταν έχω δουλέψει πολύ με τη μπάντα... Μου αρέσει να κάθομαι στον κήπο και να ακούω τα πουλιά...

ΔΑ: Μίλαγα με το Marky Ramone για τους RAMONES! Ήρθε στην Αθήνα για μια συναυλία. Τι μπάντα! Όλη η CBGH σκηνή, με TELEVISION, TALKING HEADS κλπ! Ποιος είναι ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης (ή μπάντα ίσως) από τη Βρετανική punk rock σκηνή, κοιτάζοντας πίσω στα 70s;

Bid: Ξέρεις, προτιμώ την Αμερικάνικη σκηνή... Μου άρεσε το πρώτο άλμπουμ των Blondie. Δεν άκουγα μουσική από άλλες μπάντες, είναι αλήθεια! Περνούσα όλο το χρόνο μου με την μπάντα, γράφωντας και παίζοντας.

ΔΑ: Τι θα λεγες για μια διασκευή στο επόμενο άλμπουμ των MONOCHROME SET; Υπάρχει κάτι στο μυαλό σου; Μπορείς να μας πεις μερικά από τα αγαπημένα σου τραγούδια;

Bid: Δεν κάνουμε διασκευές, γράφουμε νέα τραγούδια που άλλοι κάνουν διασκευές (γέλια). Τα αγαπημένα μου τραγούδια; Λοιπόν..

Most Jacques Brel
Most early Lou Reed
Most early Alice Cooper
"I Walk On Guilded Splinters", Dr John (το ακούω τώρα. ok, ακούω μουσική τελικά χαχα)

...Μόλις είδα το φάκελο της μουσικής μου. Είναι πολύ μεγάλος για να το βάλω σε λίστα!
 
ΔΑ: Υπάρχουν κάποιες εκτελέσεις από ηχογραφήσεις των πρώτων ημερών των MONOCHROME SET; Το ελπίζω!

Bid: Ναι αλλά δε θα τις ηχογραφήσουμε ποτέ...

ΔΑ: Οι αναμνήσεις σου από την Ελλάδα Bid;

Bid: Ξέρω μόνο την Αθήνα και πήγα μια φορά και στη Θεσσαλονίκη. Μου αρέσουν αυτές οι πόλεις, αλλά στενοχωριέμαι για την Ελλάδα. Σας εξαπάτησαν όλοι. Τόσο καλοί άνθρωποι, τόσο ξεκούραστο μέρος, αλλά τόσοι νέοι άνθρωποι χωρίς μέλλον.

ΔΑ: Περνάμε πολύ δύσκολα εδώ, όπως ίσως θα ξέρεις.. Οικονομική κρίση κλπ. Ποια είναι η άποψή σου για το μέλλον της Ευρώπης;

Bid: Δεν είναι τόσο καλό, όταν ο καπιταλισμός είναι παγκόσμιος. Τώρα πολλά πράγματα κατασκευάζονται στην Κίνα για να γλιτώσουμε χρηματα και να πουληθούν σε εργάτες στην Ευρώπη που απολύονται; Δε δουλεύει καλά, έτσι δεν είναι; Όταν οι άνθρωποι θα αρχίσουν να πεινάνε, δε θα έχουν τίποτα να χάσουν.
 
ΔΑ: Πως γίνεται να έχεις τόση έμπνευση και να είσαι τόσο μεγάλος συνθέτης μετά από τόσα χρόνια;

Bid: Δεν ξέρω αν είμαι τόσο καλός, δεν μπορώ να το πω εγώ. Αλλά μου αρέσει ότι γράφω...

ΔΑ: Και για το τέλος, τι αναμνήσεις έχεις από το PRIMAVERA της προηγούμενης χρονιάς; Είναι σίγουρα ένα σπουδαίο φεστιβάλ!

Bid: Είναι σπουδαίο φεστιβάλ, αλλά τα φεστιβάλ δεν είναι τόσο καλά για τις μπάντες. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, αλλά λιγότερη επικοινωνία. Όμως, υποθέτω είναι οκ αν είσαι μια μπάντα που δεν έχει πολλά να πει.
Μου άρεσαν τα backstage, που ήταν κοντά στη θάλασσα. Οι άνθρωποι που δούλευαν εκεί ήταν πολύ καλοί.

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα