Gimme10: Οι επιλογές των Killinnosense

Οι Killinnosense γράφουν για τα δέκα άλμπουμ που σημάδεψαν τη μουσική κοσμοθεωρία τους.
Διαβάστηκε φορες
Οι Killinnosense σχηματίστηκαν το 2007 στη Θεσσαλονίκη με βασικό πυρήνα τον Σταύρο Αλεξίου (συνθετητές, προγραμματισμός) και την Εύα Βολογιαννίδου (φωνητικά). Το 2008 κυκλοφόρησαν το EP Matters Most μέσω της βρετανικής εταιρείας Summer Rain Recordings ενώ το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο το όνομά τους, κυκλοφόρησε το 2011 από την Pan Vox.

Με τη νέα τους live σύνθεση, που περιλαμβάνει επίσης τους Γιάννη Τζιόλα (κιθάρα), Λευτέρη Μαρκαντονάτο (μπάσο) και Χρήστο Μιτζιθράκη (τύμπανα), θα έχετε την ευκαιρία να τους παρακολουθήσετε ζωντανά στον Βόλο, στις 23 Ιουνίου, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Μέρας Μουσικής.

Ως φιλοξενούμενοι της στήλης, η Εύα και ο Σταύρος επέλεξαν να μας παρουσιάσουν, σε τυχαία σειρά, δέκα άλμπουμ που σημάδεψαν τη μουσική τους κοσμοθεωρία.

10. Songs Of Faith And Devotion - Depeche Mode (1993)

Εύα: Άλμπουμ ορόσημο για τους DM αλλά και σταθμός για εμάς. Το τρένο σταμάτησε  και το ταξίδι που κάναμε όταν ανεβήκαμε ήταν τη μια στιγμή κλειστοφοβικό και την αμέσως επόμενη, ζεστό σαν καλοκαιρινή μέρα.

9. Τhe Real Thing - Faith No More (1989)
Εύα: Πρόκειται για έναν από τους αγαπημένους μου δίσκους βινυλίου γιατί σ’ αυτόν οι FNM μπόρεσαν να συνδυάσουν το funk και το heavy μ’ ένα μοναδικό τρόπο. Οι στίχοι σού δίνουν γροθιά στο στομάχι και για μένα σηματοδοτούν λίγα χρόνια αργότερα την αρχή μιας ανήσυχης εφηβείας.

8. Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space - Spiritualized (1997)
Σταύρος - Eύα: Έχει απόλυτο δίκιο ο τίτλος του άλμπουμ με τη διαφορά ότι
σε σημεία, η βαρύτητα επανέρχεται και νιώθεις να πέφτεις πάλι στη γη με την ταχύτητα του φωτός...

7. The Sky's Gone Out - Bauhaus (1982) 
Σταύρος: Δεν ξέρω ακόμα αν εγώ ήμουν πολύ μικρός  όταν πρωτάκουσα το The Sky's Gone Out, ή αν αυτό ήταν πολύ μεγάλο για μένα. 

6. Mezzanine - Massive Attack (1998)
Eύα: Oι πρώτες νότες από το Angel έφεραν την απροσδόκητη πεποίθηση ότι πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα άλμπουμ της ηλεκτρονικής μουσικής. Η συνέχειά του, με κομμάτια όπως το Τeardrop και το Ιnertia Creeps αποδείχτηκε μεγαλειώδης σε μουσικότητα και ερμηνεία. 

5. Dummy - Portishead (1994)
Εύα: Ο ψίθυρος της Beth Gibbons στα αυτιά μου για πρώτη φορά και η εύθραυστη ερμηνεία της στο Dummy το 1994, αποτελούν χωρίς υπερβολή την αφορμή να περάσω από τη μουσική θεωρία στην ερμηνεία...

4. Τhe Downward Spiral - Nine Inch Nails (1994)
Εύα: Απόλυτο χάος και αρμονία σε ένα συνεχή πόλεμο... Αγαπώ αυτό το άλμπουμ γιατί είναι απόλυτα επιδραστικό και αναπάντεχο.

3. Οcean Rain - Echo Αnd Τhe Bunnymen (1984)
Εύα: Οι Echo And The Bunnymen του 1984 ενσωματώνουν την ουσία της ατμοσφαιρικότητας στη ροκ μουσική, δίνουν βάθος στην έμπνευση  μέσα από την τελειότητα της απλότητας.

2. OK Computer - Radiohead (1997)
Σταύρος: Την πρώτη φορά που άκουσα αυτό το album ήμουν μαζί με ένα φίλο μου και το πρώτο πράγμα που μου είπε όταν τελείωσε ήταν: "Ήταν σαν να παίζουν εξωγήινοι σε αυτό τον δίσκο..." Kαι δεν είχα, πραγματικά, απάντηση. 

1. The Wall - Pink Floyd (1979)
Σταύρος – Εύα: Αν υπάρχει ένας δίσκος που να αποδεικνύει ότι η μουσική μπορεί να αλλάξει όχι μόνο τον ακροατή-δέκτη αλλά και τον κόσμο ολόκληρο...

www.killinnosense.com
www.myspace.com/killinnosense
www.facebook.com/killinnosense
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα