Π. Παυλίδης & The B-Movies @ Θέατρο Ρεματιάς: Υπερβατική αλληλεπίδραση

Ο Π. Παυλίδης & οι B-Movies μάς χάρισαν μια όμορφη συναυλιακή βραδιά στο Χαλάνδρι.
Διαβάστηκε φορες


«Πιο δυνατά!» ακούστηκε μια φωνή, στην ανάπαυλα ανάμεσα σε δύο τραγούδια. «Ήρθε πολύς κόσμος και ίσως είναι μικρά τα ηχεία τελικά» ήταν η από μικροφώνου απάντηση του Παύλου Παυλίδη. Ο όχι τόσο καθαρός και δυνατός ήχος ήταν η μόνη «σκιά» στην εμφάνιση του Παυλίδη και των B-Movies, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς του Χαλανδρίου.

Ο τραγουδοποιός και οι συνεργάτες του ανέβηκαν στη σκηνή του πολύ όμορφου αυτού συναυλιακού χώρου με σχεδόν μία ώρα καθυστέρηση. Σε αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο η μεγάλη προσέλευση του κοινού, η οποία δημιούργησε από νωρίς μια μεγάλη ουρά στο ταμείο. Κανείς βέβαια δεν έμοιαζε να ενοχλείται από αυτή την «αναποδιά», καθώς η δροσιά και η άνεση που πρόσφερε το Θέατρο Ρεματιάς απείχαν πολύ από τις συνθήκες που επικρατούν σε χώρους όπως η Τεχνόπολη, όπου κάτι ανάλογο συνήθως δημιουργεί εκνευρισμό και εντάσεις.Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η εμπλουτισμένη σύνθεση των B-Movies. Στους «παλιούς» Τόλη Δεληγιάννη (μπάσο), Θανάση Τζίνγκοβιτς (κιθάρα), Ορέστη Μπενέκα (πλήκτρα) και Αλέκο Σπανίδη (τύμπανα) είχε προστεθεί ένας δεύτερος ντράμερ, ο Θάνος Καζαντζής. Σπάνια βλέπουμε κάτι τέτοιο στα μέρη μας αλλά νομίζω η προσθήκη αυτή συνετέλεσε σε έναν πιο γεμάτο ήχο, παρότι και οι δύο ντράμερ έπαιξαν με σύνεση και οικονομία. Δυστυχώς, ο προβληματικός ήχος, ειδικά στην αρχή, δεν επέτρεψε να ακούγονται πάντα καθαρά οι προσπάθειες των B-Movies, οι οποίοι πάντως ήταν πολύ καλοί και νομίζω έχουν καταφέρει να αποδίδουν ιδανικά τον ηχόκοσμο των τραγουδιών του Παυλίδη.

Ο ίδιος ο τραγουδοποιός ήταν όπως θα τον περίμενε κανείς, όχι ιδιαίτερα επικονωνιακός στην αρχή αλλά με την πάροδο του χρόνου «λυνόταν» σιγά σιγά. Παρότρυνε το κοινό να χειροκροτεί ρυθμικά και το ευχαρίστησε προς το τέλος για «μια από τις ωραιότερες βραδιές που ζήσαμε». Ερμηνευτικά ήταν καλός αν και προσωπικά είχα πρόβλημα στο να διακρίνω τους στίχους των τραγουδιών – και γι’ αυτό δεν ευθυνόταν μόνο ο ήχος αλλά και ο ιδιόρρυθμος τρόπος ερμηνείας του. Οι επιλογές του για εκείνο το βράδυ προέρχονταν από το σύνολο της δισκογραφικής του πορείας, με τα κλασικά πλέον τραγούδια από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών να κερδίζουν το περισσότερο χειροκρότημα, ενώ ακούστηκαν και κάποια ακυκλοφόρητα.Ήταν όμορφη η βραδιά που χάρισαν στο κοινό τους ο Παύλος Παυλίδης και οι B-Movies στο Θέατρο Ρεματιάς. Προσωπικά, αυτό που κρατάω από την πρώτη μου ζωντανή επαφή με τη μουσική τους είναι η δεμένη αλληλεπίδραση και η «υπερβατικότητα» του ήχου τους αλλά και το μέγεθος και η αφοσίωση του κοινού που τους ακολουθεί. Παρά τα αρκετά χρόνια του στο μουσικό προσκήνιο, ο Παυλίδης έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να διατηρεί ζωντανή τη σχέση του με τη μουσική και παρά το ότι έχει αναγνωρίσιμο στυλ δεν έχει πέσει – ακόμα τουλάχιστον - στη μανιέρα και την ανακύκλωση. Δεν το συζητώ ότι θα επιδιώξω να βρεθώ σύντομα ξανά σε συναυλία του.

Setlist:

1. Άγνωστο
2. Λαθρεπιβάτης
3. Κοραλλένιος Βυθός
4. Σε Ζωγράφισα
5. Αερικό
6. Μηχανή
7. Radio Lollipop
8. Αντικαταπληκτικά
9. Άσε Με Εδώ
10. Το Στοιχειωμένο Σπίτι
11. Βροχοποιός 2
12. Φωτιά Στο Λιμάνι
13. Πάρε Με Μαζί Σου
14. Τώρα Αρχίζω Και Θυμάμαι
15. Σαν Εσένα
16. Τόσο Κοντά17. Δεν Είμαι Από ‘Δω
18. Ατλαντίς
19. Λευκή Καταιγίδα
20. Άγνωστο

Διάλειμμα

21. Το Ποδήλατο
22. Η Ανάμνηση Της Ευτυχίας
23. Αεροπλάνο
24. Άγνωστο
25. Νοσφεράτου
26. Όσο Μικραίνω
27. Αυτό Που Οι Άλλοι Λένε Ελλάδα
28. Το Χαζοπούλι

Encore

29. Σιωπή
30. Μόχα
31. Μόνο Αυτό
32. Περιμένω
33. Ό,τι Θες Εσύ

* Φωτογραφίες: Μιχάλης Τσαντίλας

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
9,3 / 10 (σε 3 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα