Οι Ελληνικοί δίσκοι του 2012

Στη χρονια που πέρασε κυκλοφόρησαν πολλοί αξιόλογοι δίσκοι απο Ελληνες μουσικούς.
Διαβάστηκε φορες
Καλημέρα παιδιά.

Το 2012 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες ίσως συναυλίες Ελληνικών ονομάτων. Οι ευκαιρίες που δόθηκαν στους εγχώριους μουσικούς ήταν πολλές και πρέπει να πω ότι οι περισσότεροι τις άρπαξαν από τα μαλλιά...

Οι εμφανίσεις των καταξιωμένων σε μουσικές σκηνές ήταν πεπερασμένης διαρκείας κι έτσι υπήρχαν αρκετά κενά, τα οποία καλύφθηκαν από "μικρότερα" ονόματα, που δύσκολα θα έπαιζαν σε αυτούς τους χώρους τα προηγούμενα χρονιά. Το ίδιο έγινε και το καλοκαίρι.

Κοινώς, είναι κατανοητό στους Έλληνες (και τους ξένους) μουσικούς ότι όπως και να κυκλοφορήσουν το δίσκο τους, ότι και να κάνουν, το crash test γίνεται στις ζωντανές εμφανίσεις τους. Εκεί είναι "γυμνοί" στο κοινό τους... Δε μετράει τόσο πολύ η "φανέλα" (ακόμη έχει αξία βέβαια...), αλλά η μπάλα που θα παίξεις στον αγωνιστικό χώρο... Για αυτό το λόγο χρειάζεται η δημιουργία τραγουδιών που μπορούν να σταθούν στη σκηνή και κατ επέκταση καλούς κι ολοκληρωμένους δίσκους. Πάντα ίσχυε αυτό.

Παλαιότερα όμως υπήρχε στο παιχνίδι και η δισκογραφική εταιρεία, η οποία μπορούσε να σπρώξει πολύ έναν μέτριο δίσκο. Τώρα δύσκολα μπορεί να γίνει αυτό, όσες γνωριμίες κι αν έχει ο manager ή η Εταιρία που κάνει τις δημόσιες σχέσεις ενός συγκροτήματος. Όταν η σκόνη θα κάτσει...

Στη χρονιά που πέρασε κυκλοφόρησαν πολλοί αξιόλογοι δίσκοι από Έλληνες μουσικούς. Τα γνωστά ονόματα που υποστηρίζονται περισσότερο από αυτούς που λέμε παραπάνω, υπάρχουν στη λίστα μας με τα καλύτερα δισκάκια της χρονιάς, αλλά υπάρχουν κι άλλοι με λιγότερο promo, αλλά περίσσιο ταλέντο.

Πάμε να τα δούμε παρακάτω:

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ - Οι Μέρες Του Φωτός
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ - Μαγγανείες
ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ - Ως Το Τέλος
ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΦΑΦΟΥΤΗ - Homemade Joy
MY WET CALVIN  – Happened before
BOKOMOLECH - Mass Vulture
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - Ξένοι Σε Έναν Τόπο Που Αλλάζει
BABY GURU – Pieces
ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ - Beat Poetry
MARAVEYAS ILEGAL – Λόλα
TRANSISTOR - Resting In The Shade Of The Family Tree
POP EYE - Almost dead still alive
MONSIEUR MINIMAL - Minimal to Maximal
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΝΤΙΛΑΣ - Σκιά στο μυαλό
THE BITTERSWEET - Dancing in the Zoo
MECHANIMAL - Mechanimal (αυτός ο δίσκος θα ήταν πολύ πιο ψηλά, αν τον είχα ακούσει νωρίτερα...)
NALYSSA GREEN - The Seed

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα