Στις 18 Φεβρουαρίου ο νέος δίσκος των Nick Cave and the Bad Seeds

Το 'Push The Sky Away' θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από τη Sony Music.
Διαβάστηκε φορες
Δελτίο Τύπου

Το 15ο album του Nick Cave & the Bad Seeds κυκλοφορεί στις 18 Φεβρουαρίου του 2013. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τη Sony Music.Τα τραγούδια του “Push The Sky Away” δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο και εκφράζουν ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο της μουσικής του Cave, την αξία της θλίψης μέσα από την οποία μπορούμε να ζήσουμε την αληθινή ευτυχία. Αντανακλούν επίσης την γνώση ότι όλες οι μεγάλες ανακαλύψεις και η πρόοδος των προηγούμενων αιώνων οδήγησαν στην κοινωνική και περιβαλλοντική αποσύνθεση που μας περιτριγυρίζει. Η επικρατούσα αίσθηση πάντως κατά την ακρόαση δεν είναι της απελπισίας αλλά μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης.


Το “Push The Sky Away” ηχογραφήθηκε σε ένα παλιό κάστρο του 19ου αιώνα στη Βόρεια Γαλλία, με παραγωγό τον Nick Launay. Η μπάντα έζησε για ένα διάστημα εκεί φτιάχνοντας το album σε μια ομαδική ζωή που βοήθησε και στις ηχογραφήσεις. Η σύνθεση των Bad Seeds αποτελείται από τους Warren Ellis, Jim Sclavunos, Martyn Casey, Thomas Wydler και Conway Savage και είναι μαζί εδώ και δύο δεκαετίες. Ο Barry Adamson – πρώτος μπασίστας του συγκροτήματος- συμμετέχει σε δύο τραγούδια.

«Το πρωταρχικό μέλημα είναι να παραμείνουν οι Bad Seeds δυνατοί και ζωντανοί. Το νιώθω σαν χρέος, σαν μια αποστολή που πρέπει να εκπληρώσω. Πρόκειται για μια υπόθεση ζωής και κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της» - Νick Cave.

Το “Push The Sky Away” διαθέτει μια γλυκειά παραξενιά που βασίζεται στην άρνηση να γίνουν αποδεκτά όρια, τόσο στη χρήση των ήχων και των οργάνων, όσο και στους στίχους ή τους πνευματικούς του ορίζοντες.

Nick Cave – φωνητικά, πιάνο
Warren Ellis – Βιολί, βιόλα, κιθάρες,πλήκτρα,  λούπες, φωνητικά
Martyn Casey - Μπάσο
Thomas Wydler - Ντράμς
Jim Sclavunos - Κρουστά
Conway Savage - Φωνητικά

www.nickcave.com


Διαβάστε ακόμα