Ανοιχτά τα μουσεία από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ!

Ανοιχτά θα παραμένουν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι. Η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει από την 1η Απριλίου, οπότε ξεκινάει επίσημα το θερινό ωράριο.
Διαβάστηκε φορες
Όπως αποφασίστηκε χθες στην υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για την αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων καθώς και για το διευρυμένο ωράριο, ανοιχτά θα παραμένουν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τα μουσεία και οι μνημειακοί τόποι. Η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει από την 1η Απριλίου, οπότε ξεκινάει επίσημα το θερινό ωράριο.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου στόχευαν και εργάζονταν ώστε οι φετινοί επισκέπτες να βρίσκουν ανοιχτά τα μουσεία και μετά τις 3 το μεσημέρι και το νέο εποχικό προσωπικό εγκαίρως στη θέση του. Ακόμα καλύτερες υποδομές για μία πιο άνετη και ευχάριστη περιήγηση.

Ο πρωθυπουργός πήγε στο Μουσείο της Ακρόπολης, ώστε να υποστηρίξει με τον τρόπο του τον έγκαιρο σχεδιασμό του ΥΠΠΟΑ. Επεσήμανε την ανάγκη πολιτικής αναβάθμισης της συντήρησης, της καθαριότητας, του πράσινου στον περιβάλλοντα χώρο, επίσης των πωλήσεων αντιγράφων καθώς και την ανασυγκρότηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Χώρων και Απαλλοτριώσεων.

Ανακοίνωσε επίσης πως άνεργοι με ενεργό κάρτα ανεργίας θα μπορούν να επισκέπτονται δωρεάν τα μουσεία, κάτι που επιδιώκει να εφαρμοστεί και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους, καθώς όλοι έχουν δικαίωμα σε αυτόν,όπως είπε,χωρίς διακρίσεις.

Το πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης αφορά 33 μουσεία και χώρους, τα οποία συγκεντρώνουν το 95% των επισκεπτών και των εισπράξεων. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε περιστατικά επισκεπτών που ήρθαν από την Ιαπωνία ή από την Αυστραλία και έβρισκαν κλειστά μουσεία. «Αυτό έληξε. Και είναι ουσιαστικό βήμα προόδου. Δεν πάω να “πουλήσω” Κεντροδεξιά. Έχει να κάνει με την απλή λογική, πέρα και πάνω από κόμματα και “κουτάκια” ιδεολογίας ο πολιτισμός μας».

ο υπουργός Πολιτισμού,Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες αυτού του πιλοτικού προγράμματος ενώ τον κάλεσε να επισκεφθεί το ΥΠΠΟΑ.

Πηγή: Καθημερινή

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα