Οι 40 διασκευές που είναι καλύτερες από τα αυθεντικά τραγούδια: 20 - 11

Σιγά, σιγά προχωράμε σε διασκευές που έγιναν μεγάλες επιτυχίες από τα συγκροτήματα ή τους μουσικούς που επέλεξαν να το δοκιμάσουν. Πάμε λοιπόν να δούμε τα 10 τραγούδια που είναι στις θέσεις 20 - 11.
Διαβάστηκε φορες
Καλησπέρα, καλησπέρα!

Συνεχίζουμε την παρουσίαση της προσωπικής λίστας με τις 40 αγαπημένες μου διασκευές, οι οποίες ξεπέρασαν ή κατάφεραν να μείνουν στο ίδιο σχεδόν επίπεδο με τις αρχικές συνθέσεις.

Σιγά, σιγά προχωράμε σε διασκευές που έγιναν μεγάλες επιτυχίες από τα συγκροτήματα ή τους μουσικούς που επέλεξαν να το δοκιμάσουν. Πάμε λοιπόν να δούμε τα 10 τραγούδια που είναι στις θέσεις 20 - 11:

20. Creedence Clearwater Revival - Suzie Q (Dale Hawkins)

Η "Suzie Q" ήταν μια έμπνευση του Dale Hawkins το 1957. Επτά χρόνια μετά, οι Rolling Stones έκαναν μια καλή διασκευή του τραγουδιού. Όμως, η εκτέλεση που ξεχώρισε, έκανε σχετική επιτυχία το 1968 και ξεπέρασε την αρχική σύνθεση, ήταν αυτή των Creedence Clearwater Revival.19. Los Lobos - La Bamba (Ritchie Valens)

Ένα από τα πλέον κλασσικά τραγούδια των Αποκριών. Ο Richie Valens έγραψε το "La Bamba" το 1958, αλλά η καλύτερη διασκευή του, που κατάφερε να ξεπεράσει την αρχική εκτέλεση και να φτάσει στο Νο1 του Billboard και του UK Chart, ήταν των Los Lobos το 1987. Το κομμάτι βρέθηκε και στο soundtrack της ομότιτλης ταινίας της ίδιας χρονιάς.18. Lauryn Hill - Can’t Take My Eyes Off Of You (Frankie Valli)

Ένα πό τα πιο όμορφα τραγούδια και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Frankie Valli που ηχογραφήθηκε το 1967. Το 1998 η Lauryn Hill δημιούργησε μια πολύ όμορφη διασκευή, η οποία έπαιξε πάρα πολλές φορές στο CD Player μου. Παρ όλα αυτά, δεν θεωρώ ότι η Lauryn ξεπέρασε το Frankie.17. Amy Winehouse - Valerie (The Zutons)

Οι Zutons (ένα Αγγλικό indie rock συγκρότημα) έγραψαν για τη "Valerie" τους το 2006. Το τραγούδι βρίσκεται στον δεύτερο δίσκο της μπάντας με τίτλο "Tired of Hanging Around". Ακόμη κι αν το τραγούδι έφτασε στο Νο9 του UK Chart, ούτε οι ίδιοι θα πίστευαν την επιτυχία που θα είχε η διασκευή του τραγουδιού από τον Mark Ronson και την Amy Winehouse ένα χρόνο μετά, το 2007.16. Urge Overkill  - Girl, You’ll Be a Woman Soon (Neil Diamond)

Το "Girl, You 'll be a woman soon" μας φέρνει στο μυαλό βέβαια το Pulp Fiction. Θυμάμαι ότι είχα αγοράσει το καταπληκτικό soundtrack του Tarantino και η διασκευή των Urge Overkill στο τραγούδι του Neil Diamond έπαιζε στο repeat... Για την ιστορία, ο Neil Diamond έγραψε για το "κορίτσι που θα γίνει σύντομα γυναίκα" το 1967. Η διασκευή των Urge Overkill, το 1994, ακούστηκε σε μεγαλύτερο ακροατήριο, λόγω του Pulp Fiction.15. Faith No More - Easy (Commodores)

Το ξέρατε ότι το "Easy" των Faith no More ήταν διασκευή; Η αρχική σύνθεση ανήκει σε μια μπάντα της Motown, τους Commodores και τον Lionel Richie, το 1977. Το τραγούδι ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των charts. Κάτι αντίστοιχο έγινε και με τη διασκευή των Faith no More το 1993. Ακόμη κι αν στα αυτιά μου είναι περισσότερο οικεία η εκτέλεση των Faith no More, σε αυτή την περίπτωση θεωρώ ότι δεν ξεπέρασαν τον Richie, αλλά δημιούργησαν ένα ισάξιο τραγούδι.14. The Blues Brothers - Everybody Needs Somebody to Love (Solomon Burke)

Το 1964 ο Solomon Burke έγραψε το "Everybody needs somebody to love". Το τραγούδι δεν μπορείς να πεις ότι είχε την επιτυχία που ο Burke θα ήθελε. Οι πινελιές των Blues Brothers όμως δημιούργησαν την επιτυχία που άξιζε. Το τραγούδι έπαιξε στην ταινία "The Blues Brothers" το 1980. Δε χρειάζεται να πω ότι το κομμάτι παραμένει στο setlist πολλών bars/clubs ακόμη και σήμερα...13. Patti Smith - When doves cry (Prince)

Πολύ αγαπημένο τραγούδι! Λατρεύω την εκτέλεση της Patti Smith (2002) και μου αρέσει πολύ η αρχική σύνθεση του Prince (1984)! Το "When doves cry" ήταν το πρώτο Νο1 του Πρίγκηπα στις Η.Π.Α. και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Δεν θεωρώ ότι τον ξεπέρασε η Patti Smith. Απλά, αυτή η φοβερή τραγουδίστρια του έδωσε τις πινελιές της και το έκανε σχεδόν ισάξιο.12. The Beatles - Twist and Shout (The Isley Brothers)

Εδώ έχουμε μια περίπτωση που η διασκευή κερδίζει την αρχική ερμηνεία. Η τελευταία δημιουργήθηκε το 1961 από τους Phil Medley και Bert Berns. Η πρώτη επιτυχία του τραγουδιού έγινε το '62 από τους Isley Brothers. Ένα χρόνο μετά οι Beatles ενέταξαν το "Twist and Shout" στο "Please please me". Το κομμάτι έγινε τεράστια επιτυχία στην Αγγλία και την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και κατά κάποιον τρόπο χαρακτήρισε την αρχή της "Beatlemania".11. Nirvana - The Man Who Sold the World (David Bowie)

Ο Bowie έγραψε το τραγούδι το 1970 για τον ομότιτλο δίσκο του. Η διασκευή των Nirvana, την οποία έπαιξαν στο MTV Unplugged show τους ήταν μια χαρακτηριστική περίπτωση όπου υπάρχει σεβασμός στην αρχική σύνθεση, αλλά χρησιμοποιείται ως βάση η φυσιογνωμία και το ύφος της μπάντας (των Nirvana).Στο επόμενο άρθρο θα διαβάσετε τα 10 πρώτα αυτής της λίστας. Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το Νο1;

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
5,5 / 10 (σε 4 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα