Lower Cut

Η Puzzlemusik κλείνει 10 χρόνια + Νέες κυκλοφορίες του 2016

Η Puzzlemusik συμπληρώνει το φθινόπωρο του 2016, τα 10 χρόνια λειτουργίας της. Για αυτό το λόγο μιλήσαμε με το Χρήστο Αλεξόπουλο, ο οποίος μας αποκάλυψε τα επόμενα σχέδια της Εταιρείας.
Διαβάστηκε φορες
Puzzlemusik

Η Puzzlemusik συμπληρώνει το φθινόπωρο του 2016 τα 10 χρόνια λειτουργίας της. Για αυτό το λόγο μιλήσαμε με το Χρήστο Αλεξόπουλο της Puzzlemusik, ο οποίος μας αποκάλυψε τα επόμενα σχέδια της Εταιρείας και τις νέες κυκλοφορίες, που θα έχουν μέσα στη χρονιά.

Υπάρχουν αρκετές σκέψεις για συγκεκριμένες δράσεις που  θα γίνουν με αφορμή αυτήν την επέτειο. Η διοργάνωση του 2ου Puzzlemusik Festival, μια αναδρομική έκθεση φωτογραφίας, κάποιες επετειακού τύπου (πιθανότατα ψηφιακές) κυκλοφορίες με out-takes από παλαιότερα άλμπουμ της εταιρείας ή/και live ηχογραφήσεις ορισμένων καλλιτεχνών της είναι μερικές μόνο από αυτές τις σκέψεις.
 
Προφανώς και θα συνεχιστεί η ροή νέων κυκλοφοριών της εταιρείας, αλλά το γεγονός ότι αυτές χρειάζεται να ενταχθούν σε ένα γενικότερο πλάνο δράσεων που θα απλώνεται σε όλη τη χρονιά, κάνει τα πράγματα κάπως σύνθετα σε σχέση με το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει τι.

Playground Theory

Αναλυτικά:

Μόλις κυκλοφόρησε σε cd το “Connect The Dots” των Playground Theory  (δεύτερο άλμπουμ για το συγκρότημα) και είναι πιθανή στο πρώτο εξάμηνο η κυκλοφορία ενός ακόμη (τρίτου κατά σειρά) digital single μέσα από αυτό.

Lower CutΈνα digital single θα προετοιμάσει το έδαφος και για το νέο  (επίσης δεύτερο) άλμπουμ των Lower Cut. To single θα λέγεται “Ocean” και θα κυκλοφορήσει την άνοιξη. Το άλμπουμ που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των ηχογραφήσεων / μίξεων είναι προς το παρόν άτιτλο αλλά οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι οι Lower Cut εξερευνούν μια πιο πηγαία, ωμή και σκοτεινή πτυχή τους που τους οδηγεί σε πιο οξείς και ιδιαίτερους δρόμους. Η παραγωγή είναι και πάλι (όπως και στο ντεμπούτο “Off My Head”) του Αλέξη Μπόλπαση.

Στο στούντιο βρίσκεται και ο Γιώργος Κοντραφούρης. Όχι όμως με το Baby Trio. Ηχογραφεί  άλμπουμ με τον προσωρινό τίτλο “Haunted Poems” και η είδηση είναι ότι πρόκειται για ένα άλμπουμ βασισμένο στο πιάνο! Ο Κοντραφούρης τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί στο organ και το Baby Trio και έχει να κυκλοφορήσει πιάνο – άλμπουμ από το “The Storyteller” του 2007!

Γιώργος Κοντραφούρης

Οι φήμες για μια ιδιαιτέρως ηχηρή συνεργασία στο άλμπουμ αυτό δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, όλα δείχνουν όμως ότι ετοιμάζεται κάτι πολύ ιδιαίτερο. Το άλμπουμ λογικά θα κυκλοφορήσει σε cd πριν το Πάσχα (που πέφτει αργά φέτος) χωρίς όμως να αποκλείεται να μεταφερθεί η κυκλοφορία για το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Τότε είναι ενδεχόμενο να κυκλοφορήσει και ένα live ep (digital release) η Μαρία Λατσίνου. Το ep που πιθανόν να έχει τον τίτλο «Μια Ανάσα Μετά» θα περιέχει τραγούδια του Χρήστου Αλεξόπουλου που δεν «χώρεσαν» στο επιτυχημένο ντεμπούτο «Μια Ανάσα Δρόμος». Τα τραγούδια αυτά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των συναυλιών του σχήματος της Λατσίνου και η κυκλοφορία θα έρθει μετά τις καλοκαιρινές της συναυλίες για να ολοκληρώσει έναν δημιουργικό κύκλο πριν ανοίξει ο επόμενος που θα είναι η προετοιμασία για ένα δεύτερο στούντιο άλμπουμ.

Μαρία Λατσινου

Οι Jane Doe βρίσκονται σε δημιουργικό οργασμό. Έχουν συγκεντρώσει πάρα πολλά τραγούδια (ορισμένα έχουν ήδη ηχογραφηθεί) και δεν είναι απίθανο να τα χωρίσουν σε δύο κυκλοφορίες. Ένα ep και ένα κανονικό full album. Αν το ep κυκλοφορήσει την άνοιξη, το άλμπουμ θα πάει για το φθινόπωρο.

Είναι πιθανό να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 μία σημαντική ηχογράφηση αρχείου των ARTéfacts ensemble, αλλά προς το παρόν υπάρχει μυστικότητα για το θέμα και δεν υπάρχουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες. 

Τέλος οι Next Step Quintet και το Alex Drakos Trio κυκλοφόρησαν τα πρόσφατα άλμπουμ τους τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2015 αντίστοιχα. Το 2016 θα τους βρει να εμφανίζονται live όλο και τακτικότερα προκειμένου να τα παρουσιάσουν.

Το κατάλογο των συνεργαζόμενων με την Puzzlemusik καλλιτεχνών για το 2016 συμπληρώνουν οι Γιάννης Κασέτας, Σωτήρης Δεμπόνος και βέβαια ο Μπάμπης Παπαδόπουλος οι οποίοι δεν θα έχουν μεν κυκλοφορία μέσα στη χρονιά, αλλά θα είναι ενεργοί συναυλιακά. Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος (που δεν εμφανίζεται πολύ τακτικά στην Αθήνα) θα δώσει μια συναυλία με το Ακούστικ Σετ του στο ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος) στις 24 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμα