η ταινία της Δευτέρας 45 χρόνια

'45 Χρόνια': η ταινία της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου

Μια πολυαναμενόμενη και υπέροχη ταινία με πολλές βραβεύσεις σε μεγάλα φεστιβάλ και πρωταγωνιστές τους Σαρλότ Ράμπλινγκ και Τομ Κόρτνεϊ. 
Διαβάστηκε φορες
Ο Τζεφ και η Κέιτ ετοιμάζονται να γιορτάσουν 45 χρόνια γάμου, όταν ένα γράμμα τους φέρνει νέα από μια ξεχασμένη υπόθεση και βάζει σε δοκιμασία την ήρεμη, τακτοποιημένη σχέση τους.

Γλυκόπικρο, ειλικρινές και συγκινητικό δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει βαθιά όλα όσα, φανερά ή ανομολόγητα, στηρίζουν τη μακροχρόνια συντροφική συμβίωση. Εξαιρετική η χημεία του Τομ Κόρτνεϊ, εμβληματικής φιγούρας του free cinema («Μπίλι ο Ψεύτης», «Η Μοναξιά του Δρομέα Μακρινών Αποστάσεων»), και της Σαρλότ Ράμπλινγκ στον κορυφαίο ίσως ρόλο της καριέρας της, οι οποίοι τιμήθηκαν με διπλό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Είτε αποτυπώνει ένα «Weekend» ή «45 Χρόνια» στις ζωές των ανθρώπων, ο Αντριου Χέι φτιάχνει ταινίες που θα κουβαλάμε στις καρδιές μας για πάντα. Δεν έμεινε στεγνό βλέμμα στην Berlinale, ενώ σύσσωμο κοινό και κριτικοί χειροκρότησαν το θρυλικό πρωταγωνιστικό ζευγάρι των Σάρλοτ Ράμπλινγκ και Τομ Κόρτνεϊ.

Η αινιγματική φύση της οικειότητας, το παρελθόν ως ένα επίμονο φάντασμα και η υποψία ότι η δεδομένη καθημερινότητα και οι προσωπικοί κώδικες που έχουν εγκαθιδρύσει μεταξύ τους δυο άνθρωποι δεν αποτελούν εγγύηση για τη μακρόβια και αδιαπραγμάτευτα ευτυχή συμβίωσή τους γίνονται το βασικό υλικό πάνω στο οποίο ο σκηνοθέτης του υπέροχου «Weekend» χτίζει ένα ακόμη χαμηλόφωνο, βαθιά ανθρώπινο δράμα. Δικαιωματικά βραβεία ερμηνείας για τους υπέροχους πρωταγωνιστές, Σάρλοτ Ράμπλινγκ και Τομ Κόρτνεϊ, στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Δείτε το trailer:


Σκηνοθεσία: Andrew Haigh
Σενάριο : David Constantine (short story), Andrew Haigh (adaptation)
Ηθοποιοί: Charlotte Rampling, Geraldine James, Tom Courtenay, Dolly Wells, David Sibley, Sam Alexander.
Φωτογραφία: Lol Crawley
Μοντάζ: Jonathan Alberts
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (Έγχρωμη) 
Διάρκεια: 95΄

Διακρίσεις:
- Berlin International Film Festival 2015, Καλύτεροι Ηθοποιοί οι: Charlotte Rampling, Tom Courtenay.
- Dinard British Film Festival 2015, Βραβείο Coup de Coeur στον Andrew Haigh.
- Edinburgh International Film Festival 2015:
   * Βραβείο Ερμηνείας στην Charlotte Rampling 
   * Βραβείο Michael Powell στον Andrew Haigh
 - Valladolid International Film Festival 2015, Καλύτερη Ηθο-ποιός η Charlotte Rampling.

Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας

Πρώτη Προβολή: Ώρα 6.00 μ.μ..
Δεύτερη Προβολή: Ώρα 8.15 μ.μ.
Τρίτη Προβολή: Ώρα 10.30 μ.μ.


Διαβάστε ακόμα