Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Θα συνεχίσω και τις διαδικτυακές παράλληλα με τις φυσικές εμφανίσεις

Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Θα συνεχίσω και τις διαδικτυακές παράλληλα με τις φυσικές εμφανίσεις

Εδώ στο Mix Grill τις συναυλίες του Θανάση τις σχολίαζαν συντάκτες μας, που ήταν στο Μίνστερ της Γερμανίας, στην Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και την Αθήνα. Όλοι έγιναν ένα!
Διαβάστηκε φορες
Πριν λίγα λεπτά, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο στον λογαριασμό, που διαχειρίζονται φίλοι του στο facebook. Αξίζει πραγματικά να διαβάσετε τα δύο μηνύματα που παραθέτει στο τέλος, όπου ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα και ένας μουσικόφιλος που μένει 11 χρόνια μακριά από την Ελλάδα ευχαριστούν τον Θανάση, που έδωσε την δυνατότητα και σ' αυτούς να παρακολουθήσουν ζωντανά αυτή τη συναυλία.

Αυτό είναι ένα από τα πιο δυνατά πλεονεκτήματα του live streaming. Από οποιαδήποτε γωνιά της γης μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια συναυλία τη στιγμή που γίνεται! 

Όταν μάλιστα προστεθεί η δυνατότητα της αλληλεπίδρασης των μουσικών με τους θεατές, μέσω σχολίων, τότε θα αποκτήσει ακόμη ένα ισχυρό πλεονέκτημα.

Διαβάστε παρακάτω όσα έγραψε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου:

Άγνωστοι και γνωστοί μου, συνοδοιπόροι στην περιπέτεια των μουσικών μου αναζητήσεων, νοιώθω την ανάγκη να σας ευχαριστήσω, τόσο για την κατανόηση που δείξατε οι περισσότεροι για τις αστοχίες και την ταλαιπωρία που προέκυψε την πρώτη -κυρίως- μέρα του live streaming, όσο και για τα μηνύματα στα οποία εκδηλώνετε την ευχαρίστησή σας για τη δεύτερη μέρα, όπου,επιτέλους,φάνηκε η σοβαρή προσπάθεια που κάναμε σε εικόνα και ήχο γι’ αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία της διαδικτυακής συναυλίας, όπου καλούμαστε και εσείς και εμείς να καλύψουμε με αγάπη και σθένος την απουσία της προσωπικής επαφής. Δεν το κρύβω ότι μέχρι χθες θεωρούσα το live streaming ένα υποκατάστατο των ζωντανών συναυλιών που θα σταματήσει όταν φύγει η μαυρίλα του κορωνοϊού. Λαμβάνοντας όμως μηνύματα σαν αυτά που σας παραθέτω στο τέλος, αντιλήφθηκα ότι για κάποιους αποτελεί το μοναδικό ζωντανό τρόπο παρακολούθησης μουσικών που εκτιμούν. Έτσι, ακόμα κι όταν οι γνώριμές μας παλιές συνθήκες επιστρέψουν,κι αν μου το επιτρέπει η φθορά του χρόνου, θα συνεχίσω και τις διαδικτυακές,παράλληλα με τις φυσικές,εμφανίσεις. Γιατί-παραφράζοντας τον ταχυδρόμο του Νερούδα-όπως η ποίηση , και το live streaming είναι γι αυτούς που το χρειάζονται.

8/9/2020
Θανάσης Π.

"Γεια σας! Θα ήθελα να σας εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για την ιδέα αλλά και την εκτέλεση της live streaming συναυλίας. Λόγω μιας νευρολογικής πάθησης η οποία με έχει ρίξει αρκετά κινητικά, πίστευα ότι δεν θα ξαναδώ συναυλία του κ. Παπακωνσταντινου οπότε ακόμα κι έτσι απ τον υπολογιστή μου ήταν πολύ όμορφο. Μια ψυχολογική τόνωση. Σας ευχαριστώ πραγματικά. (με την ευκαιρία θα ήθελα σας δώσω ιδέες και για να υπάρχει κάποιος χώρος για αμεα και για τις ζωντανές συναυλίες όταν θα έρθουν με το καλό) Καλό βράδυ"

"Πολλά συγχαρητήρια για την τόλμη να πάρετε ένα τέτοιο ρίσκο. Μην ακούτε κακόβουλα σχόλια και την εσωτερική αγωνία ότι χάνεται η μαγεία της δια ζώσης επαφής. Η συγκίνηση που ένιωσα όταν ξεκίνησε το σημερινό live είναι κάτι τόσο μοναδικό... 11 χρόνια εκτός Ελλάδας, έχασα τόσα πολλά live, ευκαιρίες να είμαι εκεί. Το ξέρω, δεν είναι το ίδιο, αλλά είναι ένα διαφορετικό μέσο που μπορεί να υπάρχει παράλληλα, να εξελιχθεί και να δώσει πρόσβαση σε αυτή τη συγκίνηση και σε όσους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση δια ζώσης. Και δεν είναι το ίδιο να παρακολουθείς συναυλίες στο YouTube ή να ακούς τις playing list σου... Η αναμονή της έναρξης, το αίσθημα της αντάμωσης είναι πολύ δυνατό. Καλή επιτυχία, να το χαρείτε και να νιώθετε όλη η ομάδα περήφανοι που τολμάτε κάτι τέτοιο στερώντας τους ίδιους τους εαυτούς σας από τη μαγεία της άμεσης επαφής με το κοινό."
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα