Οι ναζί στη φυλακή

Η φυλακή είναι μια καλή αρχή | Whatever makes us happy on a Sunday morning

Την προσεχή Τετάρτη 7 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η απόφαση στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής. Θα είναι μια ωραία μέρα, που η ελληνική δικαιοσύνη θα επιβεβαιώσει την καταδίκη ρατσιστικών εγκλημάτων. Θα είναι άλλη μια μέρα στον διαρκή αγώνα κατά του φασισμού.
Διαβάστηκε φορες
Οι εγκληματίες δράστες και οι εγκληματίες συντονιστές και αρχηγοί της οργάνωσης που φόρεσε μεταξύ άλλων τον μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος βρέθηκαν κατηγορούμενοι για σωρεία κακουργημάτων. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2013 αντίστοιχα, αλλά και οι δολοφονικές επίθεσες στο Πέραμα κατά Αιγύπτιων αλιεργατών τον Ιούνιο του 2012 και κατά στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013, λίγες μόνο μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθώς και στην Ηλιούπολη κατά του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ» τον Ιούλιο του 2013.

Το παρατηρητήριο Jail Golden Dawn έχει συγκεντρώσει το σύνολο των υποθέσεων που σχετίζονται με τη δίκη εδώ.

Πέρα από τα εγκλήματα, η Χρυσή Αυγή κατάφερε με τη συνέργεια πολιτικών και δημοσιογράφων να καταστήσει ανεκτό τον ρατσιστικό λόγο και να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του κόσμου ρατσιστικές πολιτικές. Η οικονομική κρίση αλλά και οι μεταναστευτικές ροές από την Ασία και την Αφρική τροφοδότησαν τη ρητορική του μίσους που σύντομα ξεπέρασε τα στενά όριά της. Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο μετά από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 ενέτεινε την προβολή της και δημιούργησε ακόμα περισσότερους που «δεν είναι ρατσιστές, αλλά...».

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου η ελληνική δικαιοσύνη θα επιβεβαιώσει την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης. Αναμφίβολα θα είναι μια ιστορική στιγμή για μια από τις πιο ιστορικές δίκες στη χώρα μας. Ωστόσο, θα χρειαστεί καιρός και κυρίως αγώνας για να απαληφθεί η επίδρασή της στην ελληνική κοινωνία. Θα χρειαστεί να παταχθεί κάθε νέο ναζιστικό μόρφωμα που ξεπηδά από τις στάχτες της. Θα χρειαστεί να αντιμετωπιστεί κάθε φασιστικός λόγος από πατριδοκάπηλους, πλασιέ του Θεού και κάθε λογής τυχάρπαστους τυχοδιώκτες.

Κάθε βράδυ που κοιμάμαι ονειρεύομαι ότι ο κόσμος θα αλλάξει.
Κάθε πρωί που ξυπνάω ξεκινάω για να τον αλλάξω.

Η μέρα που θα φτύσω στον τάφο του τελευταίου φασίστα θα είναι μια μέρα χαράς.Από το spotify απουσιάζει σημαντικό μέρος των τραγουδιών, γεγονός που τελικά υπονομεύει το νόημα της συγκεκριμένης λίστας.Τα τραγούδια

1. Τοτέμ - Και (Για Τη Μάγδα)
2. Μαρία Δημητριάδη - Ο φασισμός

Παρέμβαση του Isaac Davis (Woody Allen) από το "Manhattan" για τον τρόπο αντιμετώπισης των ναζιστών


3. Ska-P - A La Mierda
4. Asian Dub Foundation - Rebel Warrior
5. Φράξια - Κάτι φταίει (μικρό μου πιόνι)
6. Killah P - Γάμα τους
7. Rage Against the Machine - Take the Power Back
8. Adam Angst - Professoren
9. Algiers - Dispossession
10. Βόμβοι - Εργατικό (Attaque)
11. Chumbawamba - Enough Is Enough
12. Sonic Youth - Youth Against Fascism
13. The Clash - Clampdown
14. Woody Guthrie - Tear The Fascists Down
15. Dead Kennedys - Nazi Punks Fuck Off
16. Social Waste ft. Dj Magnum - Φράουλες στη Μανωλάδα
17. Μαυροπρόβατος - Ο χρυσαυγίτης
18. Υπεραστικοί - Του Αδόλφου τα εγγόνια
19. Billy Bragg - All You Fascists
20. Killah P - Να γελάς

* Στο πλαίσιο του φετινού Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη διεχθήσαν και ορισμένες διαδικτυακές εκδηλώσεις. Σας προτείνω να παρακολουθήσετε:

Η ομάδα του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη έχει απευθύνει κάλεσμα για συλλογή υπογραφών για τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής μέσω της πλατφόρμας avaaz. Πρόσφατα διαπίστωσα ότι το Facebook θίγεται από το συγκεκριμένο link. Δεν θα έπρεπε να μου προξενεί εντύπωση, καθώς ακόμα και το YouTube εξορίζει τον αντιφασισμό στα αποκλεισμένα.

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα