iggy

Ο Iggy Pop θα βραβευθεί με το Polar Music Prize για το 2022

Σημαντική διάκριση για τον εκρηκτικό showman.

Διαβάστηκε φορες

Ο Iggy Pop θα παραλάβει το φημισμένο βραβείο Polar Music Prize για το 2022. Ο πρώην frontman των Stooges θα βραβευθεί σε μια τελετή στη Στοκχόλμη της Σουηδίας στις 24 Μαΐου. 

Το Polar Music Prize απονέμεται από τη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Σουηδίας και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο χώρο της μουσικής. Φέτος, συμπληρώνει 30 χρόνια ιστορίας από την πρώτη απονομή του στον Paul McCartney το 1992.

Το Βραβείο αναγνωρίζει όλα τα είδη μουσικής και κάθε χρόνο τιμά δύο βραβευθέντες, έναν που εκπροσωπεί τη δημοφιλή μουσική και έναν από τον χώρο της κλασικής μουσικής (φέτος βραβεύονται επίσης οι Ensemble intercontemporain). Και οι δύο νικητές λαμβάνουν χρηματικό έπαθλο ύψους ενός εκατομμυρίου σουηδικών κορονών (περίπου 95.800 ευρώ).

Με το Polar Music Prize έχουν βραβευθεί στο παρελθόν οι Paul McCartney, Bruce Springsteen, Pink Floyd, Chuck Berry, Ennio Morricone, Björk, Led Zeppelin, Patti Smith, Stevie Wonder, Paul Simon, Joni Mitchell, Elton John και Metallica, μεταξύ άλλων.

Οι διοργανωτές του Polar Music Prize στο video της ανακοίνωσης χαρακτηρίζουν τον Iggy Pop ως έναν καλλιτέχνη μοναδικό στο είδος του. Και η φωνή στην περιγραφή του video αναφέρει επίσης: «Με τους ποιητικούς στίχους του και με την προβοκατόρικη σκηνική του παρουσία, θεωρείται ο νονός της punk μουσικής». 

 

Ο Iggy Pop με αφορμή την βράβευσή του ανέφερε: «Γνώριζα τη μεγάλη γκάμα των ανθρώπων που έχουν βραβευθεί με το Polar Music Prize.  Είναι ένα πολύ ωραίο βήμα για εμένα. Το σέβομαι και είναι τιμή μου. Ανυπομονώ να πάω στην Στοκχόλμη τον Μάιο για να παραλάβω το βραβείο». 

Ο εκρηκτικός showman επιστρέφει στη χώρα μας μετά από τρία χρόνια και θα ανέβει στη σκηνή του Release Athens Festival 2022 το Σάββατο 2 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού μαζί με τον Liam Gallagher (λεπτομέρειες εδώ).

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα