maria2

Η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει μετά από 7 χρόνια στον Σταυρό του Νότου

«Διπλή» επιστροφή για την Μαρία Παπαγεωργίου.

Διαβάστηκε φορες

Η Μαρία Παπαγεωργίου μετά από δύο χρόνια απουσίας από τις μουσικές σκηνές επιστρέφει από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου στον Σταυρό του Νότου

Η σκηνή του Σταυρού του Νότου μπορεί να θεωρηθεί ως η μουσική αφετηρία και σήμα κατατεθέν της Μαρίας Παπαγεωργίου όσον αφορά τις live εμφανίσεις, άλλωστε έχει κυκλοφορήσει και τον δίσκο «4 χρόνια Δευτέρα» που περιέχει τις ανέκδοτες ηχογραφήσεις που γίνονταν για να «χτίσουν» το πρόγραμμα της για τη μουσική σκηνή. 

Η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει λοιπόν στον Σταυρό του Νότου μετά από 7 χρόνια και όπως σημειώνει η ίδια στο σχετικό δελτίο τύπου «η επιστροφή μας στον Σταυρό του Νότου μοιάζει πιο πολύ με επαναπατρισμό. Τι θα είναι ίδιο και τι θα έχει αλλάξει; Πόσο μεγαλώσαμε τελικά μέσα σε δύο περίεργα χρόνια, αλλά κυρίως πώς;».

Η ανακοίνωση από τον Σταυρό του Νότου:

Ύστερα από δύο χρόνια απουσίας, η Μαρία Παπαγεωργίου επιστρέφει στην χειμερινή μουσική της πατρίδα, τον Σταυρό του Νότου και από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου μας προσκαλεί σε τέσσερις μοναδικές παραστάσεις, γεμάτες από τη συγκίνηση της επιστροφής – και της τέχνης της.

Από την Κεντρική Σκηνή του Σταυρού πλέον, και πάντα τις αγαπημένες της Δευτέρες, η Μαρία θα κάνει κάθε καινούργια εβδομάδα να ξεκινά σαν γιορτή. Μια γιορτή προσωπική και γοητευτική, φτιαγμένη από τις καθηλωτικές ερμηνείες της, τις απρόσμενες επιλογές της, την αφοπλιστική της ειλικρίνεια και εκείνη τη σπάνια και οικεία ατμόσφαιρα που καταφέρνει εδώ και χρόνια να δημιουργεί με συνέπεια στα live της.

Όπως σημειώνει η ίδια:

«Μετά από επτά συναπτά έτη συναυλιών, η επιστροφή μας στον Σταυρό του Νότου μοιάζει πιο πολύ με επαναπατρισμό. Τι θα είναι ίδιο και τι θα έχει αλλάξει; Πόσο μεγαλώσαμε τελικά μέσα σε δύο περίεργα χρόνια, αλλά κυρίως πώς;

Η πόρτα που θα ανοίξει φέτος για μας θα είναι αυτή της Κεντρικής Σκηνής και θα ανέβουμε τις σκάλες όλη η ομάδα σύσσωμη ξανά. Τα καινούρια τραγούδια θα ταξιδέψουν ζωντανά λίγο πριν δισκογραφηθούν, τα παλιά θα ντυθούν με τις ενορχηστρώσεις των εγχόρδων και η δική μας προσέγγιση σε τραγούδια αγαπημένων μας τραγουδοποιών θα πλαισιώσει την παράσταση που κάθε χρόνο στηρίζεται σε ένα κοινό αίτημα : την ένωση μας μέσα από την ηθική του λόγου και το μοίρασμα βαθέων συναισθημάτων ακόμα και στις πιο ρηχές περιόδους. Μοίρασμα που στέκει ακέραιο μέσα από την έννοια της ζωντανής εκτέλεσης της μουσικής.

Ο Σταυρός του Νότου για εμάς είναι κάτι παραπάνω από μια μουσική σκηνή. Είναι το σπίτι και το σχολείο μας, είναι η φωλιά της πλήρους αποδοχής. Ο,τι μας έφερε μέχρι εδώ σήμερα, τραγούδια που ξεκίνησαν μαζί μας εκεί πίσω στο 2013 καθώς και όσα μας διαμόρφωσαν μέχρι σήμερα, φτιάχνουν το γαϊτανάκι ενός νέου κόσμου που αλλάζει, προσδοκώντας να τον αφουγκραστούμε σωστά».

Μιχάλης Βρέττας | βιολί

Σοφία Ευκλείδου | τσέλο

Γιώργος Καρδιανός | ηλεκτρική κιθάρα

Γιώργος Ντάνης | κοντραμπάσο

Κρίτων Μπελλώνιας | τύμπανα

Μαρία Παπαγεωργίου | κλασική κιθάρα

Ηχοληψία | Σωτήρης Παπάκος

Φωτισμοί | Γιάννης Μπράτσης

Artwork | Amarildo Topalis

Φωτογραφίες | Γιώργος Αλεξανδράκης

Από τη Δευτέρα 14 Μαρτίου και για 4 μόνο Δευτέρες

14 – 21 – 28 Μαρτίου & 4 Απριλίου

Ώρα Προσέλευσης: 21:00

Ώρα έναρξης: 21:30

Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου

Είσοδος: 13 €

* Προπώληση εισιτηρίων στη viva.gr

** Πώληση εισιτηρίων θέασης την ίδια μέρα στο ταμείο του καταστήματος.

*** Για κράτηση θέσης καθημένου σε τραπέζι επικοινωνείτε στο τηλ 210 9226975

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα