The Mitchells vs The Machines

To ξεχωριστό animation των «Μίτσελ» και ο εθισμός στα social media

Ένα οδικό ταξίδι που δεν πηγαίνει όπως ήταν προγραμματισμένο. Γέλιο, περιπέτεια, ωραία μουσική και ένα πολύ ιδιαίτερο animation. 

Διαβάστηκε φορες

Πρωτότυπος τίτλος: The Mitchells vs. the Machines
Ελληνικός τίτλος: Οι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών
Σκηνοθεσία: Michael Rianda και Jeff Rowe

Διαθέσιμο στο Netflix από 30 Απριλίου 2021

Ξεχωρίζει για: το πρωτότυπο animation του
Σταθείτε αν σας αρέσουν: οι ανάλαφρες ταινίες κινουμένων σχεδίων με έντονο κωμικό στοιχείο
Προσπεράστε αν: το smartphone σας αποτελεί επέκταση του χεριού σας ακόμα και όταν επισκέπτεστε την τουαλέτα

Όταν η Katie Mitchell γίνεται δεκτή στην κινηματογραφική σχολή των ονείρων της, ο πατέρας της διοργανώνει ένα οικογενειακό ταξίδι με τελικό προορισμό την σχολή της στην Καλιφόρνια, με σκοπό να αναθερμανθεί η μεταξύ τους σχέση. Στην διαδρομή, ωστόσο, οι Mitchells έρχονται αντιμέτωποι με μια εξέγερση από ρομπότ και πλέον το μέλλον της ανθρωπότητας βασίζεται πάνω τους. 

Το "The Mitchells vs. the Machines" έχει πάρει την καθημερινότητα και την έχει «ξεχειλώσει» με έναν παιχνιδιάρικο τρόπο και αρκετά αστείους χαρακτήρες. Διακωμωδεί τον εθισμό των σύγχρονων ανθρώπων στα κοινωνικά δίκτυα, στα κινητά και στο ίντερνετ γενικότερα, αλλά αστειεύεται και με την αντίπερα όχθη, όσους αποφεύγουν να συμβαδίσουν με τα δεδομένα της εποχής. Αν και επιγραμματικά, γίνεται και αναφορά στις μονοπωλιακές τεχνικές και την κλοπή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από τους τεχνολογικούς κολοσσούς. Επίσης, η πλοκή κρύβει μηνύματα που αφορούν τη δύναμη της οικογένειας, τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά και την έννοια της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Αν και το χιούμορ παίζει σημαντικό ρόλο, ο λόγος για τον οποίο ξεχωρίζει η ταινία είναι το πρωτότυπο animation της. Αξίζει να σημειωθεί πως πίσω από αυτό βρίσκονται οι δημιουργοί του βραβευμένου με Oscar "Spider-Man: Into the Spider-Verse", που είχε επίσης πρωτοτυπήσει. Η ταινία συνδυάζει δισδιάστατες και τρισδιάστατες τεχνικές και αφήνει την αίσθηση πως έχει δημιουργηθεί με το χέρι, με τα χρώματα να θυμίζουν ακουαρέλα. Δεν είναι λίγες και οι στιγμές που γίνεται συνδυασμός του animation με πραγματικές εικόνες. Όλα αυτά μαζί συγκροτούν ένα πανέμορφο αποτέλεσμα.

The Mitchells vs. The Machines

Οι άλλες φορές παιχνιδιάρικες και άλλες πιο σοβαρές πρωτότυπες μελωδίες του Mark Mothersbaugh ταιριάζουν απόλυτα στο κλίμα της ταινίας, όπως επίσης και τα ήδη γνωστά τραγούδια που ακούγονται καθόλη την διάρκεια, με αποκορύφωμα το "Live Your Life" του T.I. στο οποίο συμμετέχει η Rihanna.

Το «The Mitchells vs the Machines» συγκαταλέγεται ανάμεσα στις υποψηφιότητες για το καλύτερο animation στα 94α βραβεία Oscars. Θα είναι δύσκολο να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο, καθώς ανταγωνίζεται τρεις ταινίες της Disney/Disney-Pixar και το ήδη πολυβραβευμένο "Flee" που διεκδικεί τρία Oscars, ωστόσο μην πέσετε από τα σύννεφα αν νικητές της βραδιάς αναδειχθούν οι "Mitchells". Όπως και να έχει, πρόκειται για μια διασκεδαστική ταινία για μικρούς και μεγάλους, με περίεργους, όπως αναφέρονται στην ίδια την ταινία, χαρακτήρες, που θα σας χαρίσει περίπου εκατόν δέκα λεπτά γέλιου και περιπέτειας. 


Δείτε επίσης: Ο μαγικός «Μικρός Πρίγκιπας» του Mark Osborne

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα