DSC09762

Ακούσαμε το "Epic Garden Music" των Sad Lovers And Giants ζωντανά στο An

Οι Sad Lovers And Giants γιόρτασαν μαζί μας τα 40 χρόνια από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

Διαβάστηκε φορες

Οι Sad Lovers and Giants έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό. Πολύ συχνοί επισκέπτες μας, με το τελευταίο διήμερο τους πάλι στο An Club να μας πηγαίνει πίσω στο 2019, μας υποσχέθηκαν δύο επετειακές συναυλίες για τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, "Epic Garden Music". Αυτή την περίοδο γιορτάζουμε και την επιστροφή στους συναυλιακούς χώρους, συνεπώς οι συναυλίες των Sad Lovers είχαν ένα λόγο ακόμα να θεωρούνται ξεχωριστές.

Η μελαγχολία και το post punk των Sad Lovers and Giants είναι σταθερές στο χρόνο, παρόλους τους μετασχηματισμούς του συγκροτήματος. Στα φωνητικά βέβαια παραμένει ο Garçe Allard, ενώ στα drums βρίσκεται ένα ακόμα ιδρυτικό μέλος, ο Nigel Pollard. Κιθάρα παίζει  σταθερά από το 1987 ο Tony McGuinness και μπάσο ο Ian Gibson. Το νεότερο μέλος της μπάντας είναι ο Will Hicks στα πλήκτρα που ξεκίνησε να παίζει μαζί τους το 2009. Αυτή τη φορά το σαξόφωνο το είχε αναλάβει ο Jack Dawkins και όχι ο Garçe, όπως μας είχε συνηθίσει στις τελευταίες συναυλίες. 

Sad Lovers01

Όπως ήταν αναμενόμενο, στο An το συγκρότημα έπαιξε ολόκληρο το "Epic Garden Music" από την αρχή έως το τέλος. Η αποχή από τις συναυλίες για τα τελευταία δύο έτη είχε σαν αποτέλεσμα ένα ανεπαίσθητο μούδιασμα από την πλευρά τους, που όμως δεν αλλοίωνε το συνολικό αποτέλεσμα. Οι pop πινελιές του "Alice (Isn't Playing)", το ατμοσφαιρικό σαξόφωνο του "Lope", το "Clint" με τα γρήγορα πλήκτρα που ανέβασε το tempo και το φινάλε του "Far From The Sea", όλα μας θύμισαν γιατί ο undeground ήχος και η ψυχεδέλεια των Sad Lovers and Giants ξεχωρίζει ανάμεσα στους ήρωες του new wave και του '80s goth rock. Με ήχο που θυμίζει τα πρώτα χρόνια των Cure, το πρώτο μέρος της συναυλίας έκλεισε με το "Imagination". Το An σίγουρα δε ξεχείλιζε από κόσμο, όμως είχε προσέλθει ο δυνατός πυρήνας, το κοινό που ήξερε ακριβώς τι θα παρακολουθήσει. Μπορεί η Rebound να έχει τελικά κλείσει, όμως αρκετοί θαμώνες της άκουσαν το κάλεσμα των Sad Lovers and Giants στο An.

Sad Lovers02

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, το συγκρότημα συνέχισε με ένα best of set, που άργησε λίγο να ζεσταθεί καθώς η ζυγαριά έγειρε και προς τη νεότερη δισκογραφία τους, με πιο υποτονικές επιλογές. Αυτό δε σημαίνει πως δεν είχε δυνατά σημεία όπως το "Alaska" και το "Sex Without Gravity". Τα πέντε τελευταία τραγούδια όμως, με αποκορύφωμα το εκστατικό φινάλε, ήταν ό,τι μας έλειπε από τις συναυλίες τόσο καιρό. Ολόκληρο το An χόρευε στο "Things We Never Did" και στο "Colorless Dream", σα να το είχαν όλοι ανάγκη. Έτσι, το φινάλε του "50-50" τράβηξε αρκετά, με την εξάδα να επιστρέφει στη σκηνή για να συνεχίσει να παίζει το τραγούδι, μπροστά σε ένα κοινό που δεν τους άφηνε να φύγουν. Διάφοροι χαρακτήρες προσπαθούσαν να ανέβουν στη σκηνή προς το τέλος τρομάζοντας τον Garçe που πιθανότατα να είχε ξεχάσει τις αντιδράσεις του ελληνικού κοινού τα τελευταία δύο χρόνια. Το συγκρότημα φυσικά δε θα μπορούσε να τυγχάνει πιο θερμής αποδοχής από το κοινό του An και τελικά κανείς στο τέλος δε θυμόταν τη μικρή κοιλιά που έκανε το set. Ήταν μια μικρή γιορτή αντάξια του "Epic Garden Music" αλλά και του ονόματος των Sad Lovers and Giants.Sad Lovers And Giants Setlist @ An Club, 20/05/2022

[Part I]

Echoplay
Clocktower Lodge
Clint
Lope
Cloud9
Alice (Isn't Playing)
Far from the sea
Landslide
Imagination

[Part II]

Influx
Alaska
Biblical Crows
Like Thieves
Asylum Town
Beauty Is Truth
Sleep (Is Not For Everyone)
Sex With Gravity
Your Skin And Mine
Seven Kinds Of Sin
Paradise
Thinks We Never Did

[Encore I]

On Another Day
Colourless Dream

[Encore II]

Lost In A Moment
50-50


* Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Ξενοφώντα Καράμπαλη και τον MixGrill.gr.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα