Είμαι η Χ

Είμαι η Χ | Whatever makes us happy on A Sunday morning

Η γιαγιά μου λέει πάντα πως η ευγένεια είναι το πιο σημαντικό εφόδιο.

Διαβάστηκε φορες

Είμαι η Χ. Και κάπως κουράστηκα. Κουράστηκα να βαφτίζουμε την αγένεια ειλικρίνεια και να βγάζουμε τον χειρότερό μας εαυτό ακόμα και σε αγνώστους. Βαρέθηκα το mansplaining σχεδόν σε όλα τα περιβάλλοντα, το εργασιακό mobbing, που πολλές φορές ανεχόμαστε γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε το ενοίκιο. Τα κακοποιητικά περιβάλλοντα και τους ασταθείς ανθρώπους, τους τοξικούς, που αρνούνται να δουν μέσα τους και διαλέγουν την εύκολη λύση, να σου προβάλλουν το προβληματικό τους «Εγώ». Κουράστηκα να ξυπνάω σε μια κοινωνία που μας κοροϊδεύουν απροκάλυπτα, που μας εμπαίζουν και στην πλειοψηφία μας μένουμε ατάραχοι. Κουράστηκα να φοβάμαι να βγω το βράδυ στον δρόμο μόνη, να περπατάω με το κινητό και τα κλειδιά στο χέρι έτοιμη να αμυνθώ, κι αυτό να είναι μια δεδομένη κατάσταση. 

Βαρέθηκα να βλέπω παντού βία και φοβάμαι που θεωρείται κάτι φυσιολογικό. Κάπως βαρέθηκα και να θεωρείται πολυτέλεια το να αγοράσω ένα βιβλίο, να πάω σινεμά ή θέατρο, να κάνω κάτι για μένα. Βαρέθηκα να με παρασύρει η νοσηρή αυτή κατάσταση και να μην με φροντίζω. Κι όταν πάλι πάω κάτι να καταφέρω, να με τραβάνε κάτω σχόλια και κριτικές. 

Είμαι η Χ και λυπάμαι. Λυπάμαι για τη μιζέρια και την ανασφάλεια και όλα τα αρνητικά συναισθήματα που μας κατακλύζουν. Λυπάμαι που είμαστε μόνοι. Μα δεν λυπάμαι που μια Κυριακή πρωί θα ξυπνήσω και θα έχω την επιλογή να μείνω λίγο με τον εαυτό μου και να επαναλάβω πως ό,τι κι αν γίνει δεν θα πάψω να πιστεύω στην ευγένεια και την καλοσύνη, στην αγάπη και το μοίρασμα. 

Τα κομμάτια

Balmorhea, Stranger

1.Days

2.Masollan

3.Fake Fealty

4.Dived 

5.Jubi

6.Artifact 

7.Shore

8.Pyrakantha 

9.Islet 

10.Pilgrim 

Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
10,0 / 10 (σε 3 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα