FM TO WEB - VILLA 21 απο την Άντα Λαμπάρα

Ξεχωριστή μπάντα οι Villa 21, από μια γενιά που δεν είχε την ευκολία του διαδίκτυου... Μια γενιά αρκετά πιο αθώα ίσως. Σήμερα, η Άντα Λαμπάρα θυμάται την εμφάνιση τους στη Βιέννη, σε μια εποχή που το να βρεθεί μια μπάντα στο εξωτερικό, είχε μια άλλη αξία.
Διαβάστηκε φορες
Το 1988 είχα την τύχη να φιλοξενήσω τους VILLA 21 στην εκπομπή μου σε μια όμορφη συνέντευξη, που πάντα θυμάμαι με χαρά. Ο Κώστας Ποθουλάκης (είχαμε μόλις δει και οι δυο μας έναν από τους σπουδαίους 'ήρωες' μας πάνω στη σκηνή για πρώτη φορά, στην παρθενική επίσκεψη του Iggy Pop στην Αθήνα... και θυμάμαι ακόμα τον απίστευτο ενθουσιασμό στα λόγια του Κώστα...) δυστυχώς, έφυγε πάρα πολύ γρήγορα από κοντά μας, όμως η μουσική του είναι πάντα μαζί μας.

Ξεχωριστή μπάντα οι Villa, 'γεμάτη' μπάντα με ψυχή και αλήθεια, από μια γενιά που δεν είχε την ευκολία του διαδίκτυου... Μια γενιά αρκετά πιο αθώα ίσως. Σήμερα, η Άντα Λαμπάρα θυμάται την εμφάνιση τους στη Βιέννη, σε μια εποχή που το να βρεθεί μια μπάντα στο εξωτερικό, είχε μια άλλη αξία, γιατί δεν ήταν συνηθισμένο όπως το 2011.

Απο την ερχόμενη Τρίτη, ένας νέος κύκλος ανοίγει για την στήλη. Από Σεπτέμβρη, ίσως επανέλθουμε με τη μορφή που είχαμε τους τελευταίους έξι μήνες. Ευχαριστώ όλους όσους έγραψαν έστω και μια γραμμή εδώ, από τον Alan McGee ως την Άντα, που την ευχαριστώ ιδιαίτερα για το χρόνο της...

* * *

Το δισκογραφικό παρελθόν των VILLA 21 οπως το A GHOST ON THE MOVE LP 1983 και το κομμάτι TOO MUCH NOTHING επιλέγεται το 1984 για τη συλλογή της αμερικάνικης ROR με τίτλο WORLD CLASS PUNK επίσης το MEN OF CLAY LP 1986 και HOUSE OF THE DAMNED 12EP (Οκτώβριος 1988) ήταν από τους ανεξάρτητους δίσκους που πέρασαν τα ελληνικά σύνορα και πούλησαν ικανοποιητικά στο εξωτερικό (Αμερική και Ευρώπη), αποσπώντας σημαντικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο. Με αποκορύφωμα το ELECTRIC POISON LP 1987 που η ένταση που υπήρχε συσσωρευμένη στα αυλάκια του LP αυτού, δεν άφηνε περιθώρια σε κανέναν ν΄αμφισβητήσει ότι είχε να κάνει με το καλύτερο (όπως χαρακτηρίστηκε) ελληνικό δίσκο της δεκαετίας του 80.

Το άλμπουμ αυτό πήγε πολύ καλά στο εξωτερικό. Αξίζει να αναφέρω πως στην Αυστρία μπήκε στο ανεξάρτητο ΤΟP 10 μέχρι το νούμερο 6 αυτό ήταν η αιτία μαζί με 12EP HOUSE OF THE DAMNED να μας επισφραγίσει το εισιτήριο για δύο συναυλίες στη Βιέννη. Η Πρώτη μας αφετηρία στη Βιέννη ήταν το δισκάδικο WHY NOT για μια πρώτη γνωριμία με τα άτομα που περιμέναν για αυτόγραφα, οι δε εντυπώσεις ήταν άριστες για τη φιλοξενία του διοργάνωτη. Την επομένη ήταν όλα έτοιμα. Όλοι περίμεναν να βραδιάσει για τη συναυλία που θα γινόταν στο CLUB U4. Η είσοδος μας έγινε μέσα από ένα υπόγειο τσιμεντένιο τούνελ που έβγαινε στα καμαρίνια με αποτέλεσμα να μην έχουμε οπτική εικόνα της μεγάλης αίθουσας του CLUB.

Βγήκα πρώτη στη σκηνή για να τσεκάρω αν ήταν όλα εντάξει, στο CLUB δεν έπεφτε καρφίτσα απ' τον πολύ κόσμο και η σκηνή ήταν τόσο χαμηλά, με αποτέλεσμα να βρίσκομαι στο μισό μέτρο από το κοινό. Η μπάντα ξεκινάει να ροκάρει, το μπάσο παίζει μια ζόρικη νότα, το ρολάρισμα της ντραμς αλλάζει, σε ένα οργισμένο ρυθμό και ένα εκρηκτικό κοκτέιλ από κιθάρες ουρλιάζουν σαρδόνια. Μια μερίδα κόσμου αρχίζει να χορεύει παρασυρόμενη από το ρυθμό του BLACKOUT BABY του FUTURE SURVIVORS, του SUN NEVER SHINES.

Οι VILLA 21 τελειώνουν με τρία ανκορ γιατί ήταν επιθυμία του κοινού και με τον FEVER (ΚΩΣΤΑ ΠΟΘΟΥΛΑΚΗ) να σολάρει με οργιώδη ταχύτητα πάνω στις χορδές της κιθάρας του μέχρι ο ηλεκτρικός ήχος να κουραστεί από το εξαντλητικό σολάρισμα. Εγώ πάντως τους VILLA 21 τους έχω βάλει σ' ενα κουτάκι και τους φυλάω προσεχτικά από τον έξω κόσμο, τους βγάζω δε όποτε τους έχω ανάγκη ή όποτε θέλω να με ταξιδέψουν στη μαγεία των ήχων τους, όπως μόνο αυτοί ξέρουν.


Tags
Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα