radio

Οι Radiohead θα «επανασυνδεθούν» στις αρχές του 2023

Μια κάπως... μυστήρια αποκάλυψη από τον ντράμερ Phil Selway.

Διαβάστηκε φορες

Οι Radiohead πρόκειται να «επανασυνδεθούν» στις αρχές του 2023, όπως αποκάλυψε ο ντράμερ τους Phil Selway.

Το τελευταίο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος ήρθε το 2016 με το "A Moon Shaped Pool" και η τελευταία τους περιοδεία ήταν το 2018. Το 2021, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το "KID A MNESIA", ένα τριπλό επετειακό άλμπουμ με τα άλμπουμ "Kid A" και "Amnesiac", μαζί με έναν τρίτο δίσκο με σπάνιες εκτελέσεις και B-sides που ονομαζόταν "Kid Amnesiae".

Το 2023 συμπληρώνονται δύο δεκαετίες από την κυκλοφορία του LP τους "Hail To The Thief" και ο Selway μίλησε στο περιοδικό Spin για τα σχέδια του συγκροτήματος για τη νέα χρονιά και αν θα γιορτάσουν αυτό το άλμπουμ με μια επετειακή έκδοση.

«Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι σε όλο το θέμα «Kid A» / «Amnesiac» και νομίζω ότι αυτό φτάνει στο φυσικό του τέλος, επιστρέφοντας στην επανέκδοση και [δημιουργώντας] το σενάριο του παιχνιδιού γύρω από αυτό», είπε. «Θα συναντηθούμε στις αρχές του [2023] και είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσουμε να εξετάζουμε άλλες ιδέες για το τι θα ακολουθήσει. Έχει περάσει πολύς καιρός από το "Hail To The Thief" έτσι δεν είναι;» συμπλήρωσε ο Selway. 

Πάντως το περασμένο καλοκαίρι, ο κιθαρίστας των Radiohead, Ed O'Brien ερωτώμενος για το μέλλον του συγκροτήματος απάντησε λέγοντας: «Μπορεί να συμβεί, αλλά… μπορεί και όχι. Έχει σημασία αυτό; Δεν υπάρχουν Radiohead αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε. «Υπάρχει μια αλήθεια σε αυτό που κάνουμε, επομένως δεν πρόκειται να γίνουμε ένα από αυτά τα συγκροτήματα που συγκεντρώνονται για να πληρωθούν καλά».

Οι Thom Yorke και Jonny Greenwood μαζί με τον ντράμερ των Sons of Kemet, Tom Skinner δημιούργησαν επίσης ένα νέο συγκρότημα με το όνομα The Smile, το οποίο κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ "A Light For Attracting Attention" (διαβάστε την άποψη του Mix Grill εδώ) το περασμένο καλοκαίρι και ξεκίνησε μια εκτεταμένη περιοδεία του 2022.

Από μεριά του ο ντράμερ των Radiohead ο Philip Selway, θα κυκλοφορήσει στις 24 Φεβρουαρίου ένα νέο σόλο άλμπουμ το "Strange Dance". Το άλμπουμ αυτό είναι το τρίτο σόλο άλμπουμ στη δισκογραφία του Selway, μετά το ντεμπούτο του το 2010 με τίτλο "Familial" και το δεύτερο LP του "Weatherhouse" από το 2014. 

Tags
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα