Τρίτη
25 Οκτωβρίου
Ώρα
21:00
Πού
Σφίγγα
Τιμές
5€
,
7€
Εισιτήρια
Viva

Οι καλλιτέχνες στηρίζουν τις δράσεις αλληλεγγύης του One Stop @ Σφίγγα

Μουσική σκηνή Σφίγγα: Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Φιλική συμμετοχή: Γλυκερία & Χρήστος Νικολόπουλος
Τραγουδούν: Πάνος Παπαϊωάννου & Χρυσόστομος Καραντωνίου, Μαρία Σπυροπούλου, Δήμητρα Σταθοπούλου,
Κώστας Τριανταφυλλίδης
Παρουσίαση: Δώρα Χρυσικού.

Μια βραδιά γεμάτη αγαπημένα τραγούδια, απ’ όλο το φάσμα του ελληνικού ρεπερτορίου, για καλό σκοπό!
Οι Πάνος Παπαϊωάννου και Χρυσόστομος Καραντωνίου, Μαρία Σπυροπούλου, Δήμητρα Σταθοπούλου και Κώστας Τριανταφυλλίδης ενώνουν τις φωνές τους με στόχο την αλληλεγγύη, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα.
Συμμετέχουν φιλικά η Γλυκερία και ο Χρήστος Νικολόπουλος. Παρουσιάζει η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού.
Όλοι οι καλλιτέχνες και οι μουσικοί συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με προσφορά τροφίμων που θα ενισχύσουν τη δράση αλληλεγγύης του One Stop.

Παίζουν οι μουσικοί:
Ανδρέας Τράπαλης: βιολί
Μάκης Πελέκας: μπουζούκι
Ντίνος Χατζηιορδάνου: ακορντεόν
Πόλυς Πελέλης: μπάσο
Θοδωρής Χριστόπουλους: πιάνο
Γιάννης Ράνης: τύμπανα

Τι είναι το One Stop
Το One Stop είναι μια μικρή γιορτή αλληλεγγύης με στόχο να δώσει λίγη χαρά σε ανθρώπους που θέλουν να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια. Κάθε Τετάρτη και Κυριακή απόγευμα στη στέγη του συνΑθηνά (πλατεία Βαρβακείου) μια γωνιά ανοιχτή σε όποιον θέλει να έχει πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες και δραστηριότητες που θα έπρεπε να είναι δεδομένες για όλους.
Πρώτες βοήθειες, πλύσιμο ρούχων, μπάνιο, κούρεμα, ζεστό φαγητό, μουσική, παιχνίδι με τα παιδιά, νομικές συμβουλές, ενημέρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνθέτουν την προσπάθεια αυτής της πρωτοβουλίας για να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά...
Είναι μια ιδέα του Steps, που σε συνεργασία με ομάδες πεδίου, όπως το Ithaca Laundry, το R.O.A.D.S. και απλούς πολίτες, για πρώτη φορά σε αυτή την πόλη, ένωσαν τις δυνάμεις τους, με μόνη σκέψη όλους αυτούς τους Ανθρώπους που βιώνουν τον Κοινωνικό Αποκλεισμό.
Ιδανικά, μπορείτε να προσφέρετε κάτι από τα παρακάτω:
- Ζυμαρικά (πέννες ή βίδες)
- Ρύζι
- Φακές
- Φασόλια (ψιλά ή μέτρια)
- Ελαιόλαδο
- Σάλτσα ντομάτας
- Στιγμιαίο καφέ
- Φακελάκια τσάι
- Ζάχαρη
- Αναλώσιμα (χαρτοπετσέτες, πλαστικά πιρούνια, σακουλές σκουπιδιών)

Info:
Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη με προσφορά τροφίμων από τη λίστα παραπάνω
Ενδεικτικά, οι τιμές κατανάλωσης: 5 ευρώ μπύρα ή κρασί, 7 ευρώ ποτό
Μουσική Σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2114096149, 6987844845

Το One Stop είναι μια μικρή γιορτή αλληλεγγύης με στόχο να δώσει λίγη χαρά σε ανθρώπους που θέλουν να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια. Κάθε Τετάρτη και Κυριακή απόγευμα στη στέγη του συνΑθηνά, μια γωνιά ανοιχτή σε όποιον θέλει να έχει πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες και δραστηριότητες που θα έπρεπε να είναι δεδομένες για όλους.

Πρώτες βοήθειες, πλύσιμο ρούχων, μπάνιο, κούρεμα, ζεστό φαγητό, μουσική, παιχνίδι με τα παιδιά, νομικές συμβουλές, ενημέρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνθέτουν την προσπάθεια αυτής της πρωτοβουλίας για να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά...
Είναι μια ιδέα του Steps, που σε συνεργασία με ομάδες πεδίου, όπως το Ithaca Laundry, το R.O.A.D.S. και απλούς πολίτες, για πρώτη φορά σε αυτή την πόλη, ένωσαν τις δυνάμεις τους, με μόνη σκέψη όλους αυτούς τους Ανθρώπους που βιώνουν τον Κοινωνικό Αποκλεισμό.

Steps/ Street Work- First Aid- Συμβουλευτική- Παιδική απασχόληση
Ithaca Laundry/ Πλύσιμο και στέγνωμα ρούχων- Καφές – Τσάι
R.O.A.D.S./ Φαγητό
The Unseen Steps/ Ανθρώπινα Δικαιώματα
Αλέξανδρος Μακρυδάκης, Βασιλική Βλάχου & Σπύρος Καρκάζης, Φοίβος και Μανού/ Κιθάρα- Τραγούδι- Διάφορα Όργανα
One Stop/ Κούρεμα- Ντουζιέρες- Υλική υποστήριξη

Δημοσιεύματα
http://www.antenna.gr/webtv/watch?cid=l_vf_r_sd_n9_nn4%3D
http://www.canvas.be/video/de-nomaden/de-nomaden-2016/vincent-verenigt-initiatieven
http://fragilemag.gr/one-stop/
http://goo.gl/k0frcb
https://www.facebook.com/OneStopCommune/notifications/?section=activity_feed&subsection=mention&ref=notif&target_story=S%3A_I776771165758704%3A795140273921793

Steps
http://steps.org.gr/

Δημιουργούμε έναν κύκλο αλληλεγγύης, από το StreetWork, την φιλοξενία έως και την ένταξη, με στόχο να στηρίζουμε συνανθρώπους μας.
Το Steps είναι δημιούργημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με σκοπό να δώσει, μέσα από ολοκληρωμένες προτάσεις, αλλά και στοχευμένες ενέργειες, απαντήσεις στα προβλήματα συνανθρώπων μας που ζουν εξόριστοι στο περιθώριο και βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Τους συναντάμε σε δύο κύριες κατηγορίες που είναι:
Street Connected People (άστεγοι, άνεργοι που ζουν κάτω από το όριο φτώχειας, εξαρτημένοι, μετανάστες, πρόσφυγες, θύματα ανθρώπινης εμπορίας, εκδιδόμενες/οι κ.α.)
Street Connected Children (ασυνόδευτα ανήλικα, εργαζόμενα παιδιά, θύματα ανθρώπινης εμπορίας κ.α.)
Mια πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα από ανθρώπους για ανθρώπους.
Δεν λαμβάνουμε κανενός είδους χρηματοδότηση από κρατικούς φορείς ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, δεν συμμετέχουμε σε κανένα χρηματοδοτικό ή επενδυτικό πακέτο ιδρυμάτων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Ithaca Laundry
http://www.ithacalaundry.gr/
Το Ithaca είναι ένα κινητό πλυντήριο ρούχων για αστέγους, στην Αθήνα.
Στην Αθήνα του σήμερα 17700 άνθρωποι θεωρούνται άστεγοι με την ευρεία έννοια του όρου. Από αυτούς, οι 1500 κοιμούνται καθημερινά στο δρόμο. Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και η έλλειψη ενός εθνικού πλάνου κατά της αστεγίας εντείνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό που υφίστανται οι άστεγοι και όσοι αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.
Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα πλυντήριο επειδή μέσω αυτού βελτιώνουμε τις συνθήκες υγιεινής των αστέγων, αυξάνουμε την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό τους και έτσι δημιουργούμε ευκαιρίες για τους ανθρώπους αυτούς.
R.O.A.D.S.

https://www.facebook.com/ROADS-199800827107968/

Οι R.O.A.D.S. - Reflections Of A Different Society (Αντανακλάσεις Μίας Διαφορετικής Κοινωνίας - ΔΡΩμοι), αποτελούνται από μία παρέα ανθρώπων που έχει επιλέξει να ζει με αλληλεγγύη και κατανόηση για τον Άνθρωπο. Χωρίς να λυπάται και να δείχνει ελεημοσύνη σε κανέναν, αλλά να στηρίζει ανθρώπους που τυχαίνει να δυσκολεύονται σε κάποιες περιόδους της ζωής, δείχνοντας τους ότι δεν είναι μόνοι. Προσφέροντας καθένας αυτό που μπορεί, με θετική διάθεση και σε συνεργασία, βλέπει τα οφέλη που μπορεί να έχει μια κοινωνία όταν δρα μαζί.

Η κύρια δράση της ομάδας είναι να μαγειρεύει φαγητό στο δρόμο για οποιονδήποτε θέλει, χωρίς διακρίσεις. Επίσης βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί πολλές κοινωνικές ομάδες, όπως πρόσφυγες, παιδιά, άνεργους, άπορους κ.α. Όλες οι δράσεις στηρίζονται αποκλειστικά από προσφορές ιδιωτών, ομάδων ή επιχειρήσεων, είτε με υλικά αγαθά είτε με παροχή κάποιας υπηρεσίας. Οι R.O.A.D.S. δεν δέχονται χρήματα σε καμία περίπτωση.