Παρασκευή
21 Σεπτεμβρίου
Ώρα
20:30
Πού
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Εισιτήρια
megaron.gr

A Tribute to Leonard Cohen with Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou is @ Κήπος του Μεγάρου

A Tribute to Leonard Cohen with
Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou is

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018
Κήπος Μεγάρoυ Μουσικής


"There is a crack in everything that's how the light gets in".
Leonard Cohen


Mία μαγική νύχτα αφιερωμένη στον Leonard Cohen στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Την ημέρα που ο Leonard Cohen θα γινόταν 84, τρεις νέες τραγουδίστριες ερμηνεύουν τα τραγούδια που έχει σφραγίσει ο ίδιος με τη χαρακτηριστική βαριά φωνή του, με τη συνοδεία τριών εξαιρετικών μουσικών.

Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is θα μας ταξιδέψουν με τις ξεχωριστές φωνές τους στο θαυμαστό σύμπαν του Leonard Cohen.

Ο Cohen αποτελεί μια μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη. Ποιητής, μουσικός, δάσκαλος και μαθητής μοιράστηκε τις σκέψεις του και τη ζωή του μέσα από απλές μελωδίες και μια βαθιά "θεία" χρυσή φωνή. Γοητευτικός, ευγενικός και ουσιαστικός όπως τα τραγούδια του, ο Leonard έζησε μια γεμάτη ζωή.
Η αγάπη του για τη ζωή και την ανθρώπινη φύση με τις αδυναμίες της είναι έκδηλη στη μουσική του, ενώ το χιούμορ και η μελαγχολία, το ταξίδι και ο προορισμός, το σώμα και το πνεύμα είναι δίπολα που συνυπάρχουν αρμονικά στο έργο του.

Το αφιέρωμα στον Leonard Cohen προετοιμάζεται από τον Σεπτέμβριο του 17, οπότε και ξεκίνησαν οι μουσικές πρόβες.

Έξι μουσικοί επιλέχθηκαν για να ερμηνεύσουν στιγμές από την πορεία του. Τρεις νέες τραγουδίστριες με πολύ διαφορετικές πορείες αλλά με κοινή ανάγκη την αναζήτηση και κοινό χαρακτηριστικό την τόλμη, θα προσεγγίσουν τα τραγούδια που έχει σφραγίσει η βαριά αντρική φωνή του Cohen.

Η εύθραυστη αθωότητα της Nalyssa Green, η βαθιά εκφραστική φωνή της Sugahspank! και η καλλιεργημένη και ευέλικτη φωνή της Lou is, πλαισιωμένες από τον βιρτουόζο ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλο, τον μαέστρο Γιώργο Δελλή στα πλήκτρα, και τον λακωνικά μελωδικό 'Αδωνι Γουλιέλμο στην κιθάρα (Swing Shoes) θα συναντηθούν στη σκηνή και θα δημιουργήσουν μία μοναδική ζωντανή σύμπραξη προς τιμήν του μεγάλου Leonard Cohen.

https://www.youtube.com/watch?v=1YH3G_Ds8Ls
http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=408

poster image: © Pinelopi Gerasimou
poster design: Lydia Abastado

Πληροφορίες παράστασης:

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018
Κήπος Μεγάρoυ Μουσικής
Ώρα έναρξης: 20.30
Εισιτήρια: 10 ευρώ (προπώληση) & 12 ευρώ (ταμείο)
210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public


Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Καναδά.