Κυριακή
30 Ιανουαρίου
Ώρα
18:00
Πού
Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη - Αμφιθέατρο
Τιμές
10€
Εισιτήρια
Viva.gr

ΜΙΑ ΕΥΘΡΑΣΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη και η Ομάδα The Young Quill συνεργάζονται για δεύτερη φορά και παρουσιάζουν το πρωτότυπο έργο «Μια εύθραυστη οικογένεια», εμπνευσμένο από τον «Γυάλινο κόσμο»  του Τενεσσί Ουίλιαμς, ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου! Από τις 7 Νοεμβρίου 2021 και κάθε Κυριακή στις 18:00 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος. Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και παρουσιάζεται με την ευγενική παραχώρηση του University of the South, Sewanne Tennessee.

Κατά τα τέλη της δεκαετίας του ’50, η Αριστέα μία ηρωική και ιδιαίτερα αυταρχική μητέρα ζει με τα δύο της παιδιά τον Λουκά και τη Δάφνη  σε μία φτωχική γειτονιά της Αθήνας. Τα δυο αδέλφια μέσω της τέχνης δραπετεύουν από την πραγματικότητα που τα πληγώνει. Ο νεαρός Λουκάς, ζωγραφίζει και λατρεύει τον κινηματογράφο. Η Δάφνη, που είναι χτυπημένη από πολιομυελίτιδα και κουτσαίνει, ζει περισσότερο μέσα στο σπίτι, αποδεχόμενη την ιδιαιτερότητά της και έχοντας δημιουργήσει έναν δικό της κόσμο γεμάτο στρατιωτάκια και εικονογραφημένα περιοδικά του Μικρού Ήρωα. Η Αριστέα δεν μπορεί να αποδεχθεί τη διαφορετικότητα των παιδιών της και το βασικά της μέλημα είναι να τα κάνει όπως η ίδια επιθυμεί. 

Η άφιξη ενός ιδιαίτερου επισκέπτη αποτελεί, ίσως, τη μοναδική ευκαιρία ανατροπής των έως τότε δεδομένων και γίνεται η αιτία για να επέλθει μια σκληρή και αναπόφευκτη σύγκρουση των ηρώων με την πραγματικότητα. 

Διάρκεια παράστασης 75 λεπτά χωρίς διάλειμμα

Λόγω της πανδημίας του COVID-19 και των σχετικών μέτρων που έχουν ληφθεί από την Πολιτεία, το ίδρυμα και η ομάδα, έχουν μεριμνήσει για την εφαρμογή ειδικών μέτρων στο πλαίσιο παρουσίασης της παράστασης, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία όλων όσοι θα παρευρεθούν σε αυτές (θεατές, καλλιτέχνες, εργαζόμενοι).