The Good, the Bad & the Queen 22-28/10/09

MikeMous: Η εμφάνιση του Χρ. Θηβαίου στον "Σταυρό του Νότου" μαζί με ένα αξιόλογο μουσικό σχήμα και πάντα με ιδιαίτερο ύφος και ηχόχρωμα.
Διαβάστηκε φορες





Περί μουσικής

MikeMous: Η εμφάνιση του Χρ. Θηβαίου στον "Σταυρό του Νότου" μαζί με ένα αξιόλογο μουσικό σχήμα και πάντα με ιδιαίτερο ύφος και ηχόχρωμα.

Stepas: Η επιστροφή της Αρλέτας με διπλό δίσκο. Νέα τραγούδια μετά από πολλά χρόνια αλλά και διασκευές σε παλαιότερα δικά της με την πολύτιμη συμβολή του Βασίλη Ρακόπουλου.

MikeMous: Τα singles των Σουηδών Ceasars, που μου φτιάχνουν το κέφι.


Περί ανέμων και υδάτων

Stepas: Η ταινία του Φίλιππου Τσίτου "Ακαδημία Πλάτωνος" με θέμα τον εθνικισμό/ρατσισμό του μικροαστού νεοέλληνα. Χωρίς κραυγές και διδακτισμούς, αλλά πλούσιους συμβολισμούς, ο Τσίτος δείχνει μέσα από την ταινία του ότι ακόμη και ο πιο φανατισμένος ρατσιστής, στην ουσία δεν ξέρει για ποιό λόγο θεωρεί τον εαυτό του "ανώτερο". Εξαιρετική ερμηνεία  του Καφετζόπουλου.

mafalda: Η χαριτωμένη κομεντί "Τζούλι & Τζούλια". Δε συγκλονίστηκα αλλά την είδα ευχάριστα. Η Μέριλ Στριπ για άλλη μια φορά έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας και μας άνοιξε την όρεξη.  Αν πάτε, να πάτε φαγωμένοι ή να φροντίσετε να υπάρχει ΚΨΜ πολύ κοντά όταν βγείτε, είτε κυριλέ είτε βρώμικο.

MikeMous: Η νέα σειρά της Μυρτώ Κοντοβά, "Μίλα μου βρώμικα". Έξυπνοι διάλογοι & καλές ερμηνείες.

Eugenia: Η καταπληκτική παράσταση "Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης" του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία του Στ. Φασουλή που παρουσιάζεται στο θέατρο Χόρν για δεύτερη χρονιά (διαβάστε κριτική Κ.Γεωργουσόπουλου εδώ). Η αναφορά του Κ. Γεωργουσόπουλου στη Σοφία Φιλιππίδου είναι ακριβής. Η Φιλιππίδου είναι πέρα από κάθε κριτική. Είναι μια κατηγορία από μόνη της. Μην τη χάσετε!

Stepas: Το θεατρικό "Εγώ ελπίζω να τη βολέψω" στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Τα μαργαριτάρια, η αφέλεια, η ημιμάθεια, η φαντασία, αλλά και... η κριτική των μικρών μαθητών μέσα από τις σχολικές τους εκθέσεις! Ο κόσμος των μεγάλων μέσα από τα μάτια των παιδιών. Μία σχολική αίθουσα μπροστά στα μάτια σας, με 5 νέους ηθοποιούς να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Πολύ γέλιο και πολλή συγκίνηση. Από τις καλές παραστάσεις της χρονιάς.

mafalda: Η 29η Οκτωβρίου 1959 ήταν μια ημερομηνία σημαδιακή και σημαντική για την 9η τέχνη και τη συμπαθή τάξη των κομικσμανιακών και όχι μόνο. Έσκασαν μύτη (κυριολεκτικά) οι ανυπότακτοι Αστερίξ και Οβελίξ και οι άλλοι γαλάτες στο γαλλικό περιοδικό Πιλότ και από τότε αντιστέκονται και θα αντιστέκονται για πάντα στους εισβολείς. Από τότε έχουν περάσει 50 χρόνια και έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Η χώρα μας έρχεται 4η σε αναγνωστικό κοινό παγκοσμίως (νομίζω). Σήμερα 22/10/2009 και ώρα 19:00 ξεκινούν εορταστικές εκδηλώσεις και εικαστική διαδρομή των ηρώων μας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και θα εκδοθεί-παρουσιαστεί από την Μαμούθ κόμιξ (Μαμουθκομίξ) η ελληνική εκδοχή ενός καινούργιου λεύκωματος με σύντομες ανέκδοτες ιστορίες του Αστερίξ σε 56 σελίδες (Τα Γεννέθλια των Αστερίξ & Οβελίξ και η Χρυσή Βίβλος). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7/11. Όσοι πιστοί και άπιστοι (αν υπάρχετε) προσέλθετε.

Stepas: Η ματσάρα στο «Μπερναμπέου» μεταξύ Ρεάλ και Μίλαν. Εναλλαγές στο σκορ, ακυρώσεις γκολ, νεύρα, πάθος, πανέμορφα γκολ. Βαριά η φανέλα της τεράστιας Μίλαν! Ίσως η κορυφαία ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο διαχρονικά με βάση τις διακρίσεις της. Ανεξάρτητα από το αν παραπαίει ή όχι στη Serie A, σχεδόν πάντα είναι ανταγωνιστική στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Χτες ήρθε από το πουθενά και πήρε διπλό μέσα στην έδρα της πολυδιαφημισμένης φέτος Ρεάλ. Ας λυπηθεί κάποιος αυτήν την ιστορική ομάδα που ο Μπερλουσκόνι κατάντησε σαν τα μούτρα του και παίζει 10 χρόνια τώρα με τους ίδιους και τους ίδιους...





Περί μουσικής



Περί ανέμων και υδάτων

MikeMous: Η νοοτροπία των "νυχτερινών κέντρων" της Αθήνας, που θέλουν να στριμώχνουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο σε όσο το δυνατόν μικρότερο χώρο, χρεώνοντας παράλληλα το ποτό σε εξωφρενικές τιμές.

Stepas: Όταν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί ξεχνούν να αναφέρουν ποιός είναι ο ερμηνευτής, ο στιχουργός και ο συνθέτης του τραγουδιού που επιλέγουν.

MikeMous: Νομίζετε ότι το κάπνισμα έχει απαγορευτεί σε κλειστούς χώρους; Αν ναι, είσαστε γελασμένοι. Κι εγώ έτσι νόμιζα, αλλά διαπίστωσα ότι τελικά ζούμε ακόμα σε μπανανία.

Eugenia: Η "Ελληνική Θεαμάτων" ή όποιος άλλος διαχειρίζεται το θέατρο Χορν και εξηγούμαι. Πρώτη φορά παίρνω εισιτήριο χωρίς αρίθμηση σε θέατρο! Σε ερώτηση στην ταξιθέτρια που να καθήσω με αυτό το εισιτήριο μου απάντησε να περιμένω να καθήσουν όσοι έχουν αριθμημένα και μετά θα καθήσουμε και υπόλοιποι !!! Και ήμασταν αρκετοί. Βρήκα κάθισμα αφού κινήθηκα μόνη μου προς τον εξώστη, όπου δεν υπήρχε πρόβλημα να κάτσεις όπου ήθελες -φτάνει να μην καθόσουν πάνω σε άλλον- όπου προλάβαινες και όπου σου άρεσε. Και οι άλλοι περίμεναν κάτω να καθήσουν σε καρεκλάκια-τσόντες. Βέβαια, κάπου άκουσα ότι ο εξώστης είχε μικρότερη τιμή από αυτή που πλήρωσα αλλά εμένα αυτή την επιλογή κανείς δεν μου την είπε και κανείς δεν με ρώτησε αν ήθελα και καθήσω όποτε και όπου ή να πληρώσω λιγότερα χρήματα και να δω την παράσταση από τον εξώστη, ξεκούραστα και ωραία. Άβυσσος η τακτική των εταιρειών! Το δύσκολο είναι ότι όσον αφορά τα θεατρικά, και γενικά την παραγωγή θεαμάτων, έχει καθιερωθεί ήδη το ολιγοπώλιο στην Ελλάδα και αυτό είναι σίγουρα επικίνδυνο.

MikeMous: Μπορεί να είναι χιλιοειπωμένο, αλλά η κίνηση στους δρόμους πλέον είναι τραγική. Κάποτε υπήρχαν ώρες αιχμής. Τώρα δεν υπάρχουν ούτε λεπτά υπομονής.






Περί μουσικής



Περί ανέμων και υδάτων

zouglos: Το μαγευτικό Καρπενήσι...Στιγμές χαλάρωσης , ξεκούρασης και περισυλλογισμού σε ένα καταπράσινο τοπίο. Όσοι δεν το έχετε επισκεφτεί αξίζει έστω ένα Σαββατοκύριακο να αφιερώσετε σε αυτή την πανέμορφη γωνιά της Ελλάδας.

Stepas: Δεν ξέρω αν επηρεάστηκα επειδή είμαι Μίλαν, αλλά η γκολάρα του Αντρέα Πίρλο είναι πολύ κοντά σε αυτό που λέμε τέλειο σουτ. Μεγάλος βαθμός δυσκολίας, άψογη εκτέλεση! Ευχαριστήθηκε το μάτι μας!

Eugenia: Η έκτη θέση που κατέλαβε το Logicomix του στο Amazon την πρώτη μέρα που ετέθη προς πώληση σε μετάφραση στην κατηγορία graphic books και η πρώτη !!! στη λίστα των New York Times στα best seller βιβλία.

zouglos: Ιεροκλής Στολτίδης ή αλλιώς τελειωμένος κατά τον πρώην του προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια. Ευτυχώς σε ξεφορτωθήκαμε νωρίς Τιμούρ.

ψύλλος: Η επιστροφή του Τζιμάκου τη μεγάλη(θα το έγραφα με "μ" κεφαλαίο αλλά δε θέλω να μπω στα χωράφια άλλων θρησκειών) Δευτέρα 19/10 στα ερτζιανά. Επιτέλους ένας σοβαρός λόγος για να ανοίξω και πάλι το ραδιόφωνό μου. Ο Τζιπάκος μου θα με ταξιδέψει με συνειρμούς στα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού μου. Άντε να ξεσκουριάσει κι αυτό λιγάκι...


Διαβάστε ακόμα