Sacred Reich & Overkill: Thrash in Athens 2012

Sacred Reich και Overkill μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα έχουν μια ξεκάθαρη αποστολή: Το Thrash ολοκαύτωμα αυτής της πόλης!
Διαβάστηκε φορες
Η Πέμπτη 7 και η Τρίτη 12 Ιουνίου 2012 θα αποτελέσουν σταθμό για τα μεταλλικά δρώμενα της χώρας. Οι λόγοι σαφείς και ξεκάθαροι: τη μεν Πέμπτη οι Sacred Reich και αντίστοιχα την Τρίτη οι Overkill, θα θυμίσουν σε όσους έχουν ξεχάσει τι σημαίνει old school thrash!

Οι Sacred Reich είναι μια φονική thrash τετράδα από την Αριζόνα, με χρονολογία γέννησης κάπου στο 1985. Αποτελούνται απο τους Phil Rind (μπάσο /φωνή), τους Wiley Arnett και  Jason Rainey (κιθάρες) και τον Greg Hall (ντραμς) .



Η μεγαλη προσωπικότητα, συνθέτης και γενικός αρχηγός της μπάντας είναι ο Rind. Σε αυτον οφείλονται οι Sacred Reich για αυτό που είναι. Μια thrash metal μπάντα που είχε έντονο πολιτικό στίχο, καυτηριάζοντας πάντα την Αμερικάνικη κοινωνία και πολιτική.

Κυκλοφορίες λίγες : 1987 Ignorance , 1988 Surf Nicaragua (EP), 1990 The American Way, 1993 Independent , 1996 Heal. Επιτυχίες πολλές : Crimes Against Humanity, Death Squad, Victim Of Demise, Who’s to Blame? , Surf Nicaragua, The American Way κλπ. To 2000 διαλύονται, για να επανενωθούν το 2006-07 με την αρχική  τους σύνθεση  με σκοπό να δίνουν εκρηκτικά live, χωρίς να επιθυμούν να βγαλουν νεο δίσκο.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που οι Sacred Reich επισκέπτονται τη χώρα μας. Η μια και μοναδικη τους εμφάνιση ήταν το 1989 στο Πεδίο του Άρεως σε ένα underground festival. Όσοι λοιπόν τους είδατε τότε και λησμονείτε τα παλιά, αλλά και όλοι οι άλλοι που δεν ήταν είχαν την τύχη να τους δουν , αλλά  θέλουν να ζήσουν ξανά το thrash όπως παιζόταν στη χρυσή περίοδό του (1984 – 1990)  ας κοπιάσουν από το Gagarin την Πέμπτη 7/6. Και να θυμάστε: If you didn’t bring your surfboard you can SURF NICARAGUA!

Και πριν καλά περάσει μια εβδομάδα άλλος ένας θρύλος της αμερικάνικης Thrash σκηνής θα ανέβει στην  σκηνή του Gagarin. Απ’ευθείας από το New Jersey και γύρω στο 1980 ο Rat Skates ( ντραμς ) και ο D.D. Verni (μπάσο) φτιάχνουν μια  punk μπάντα τους The Lubricants. Ψάχνοντας για τραγουδιστή βρήκαν αμεσα ανταπόκριση στον Bobby “ Blitz” Ellsworth . Γρήγορα το όνομα τους αλλαξε σε Overkill. Λίγο αργότερα  προστέθηκαν και δυο κιθαρίστες ο Bobby Gustafson και ο Rich Conte (ο τελευταίος έφυγε από το πρώτο demo).



To 1984  οι Overkill κυκλοφορούν το πρώτο τους ep Overkill και το 1985 το πρώτο τους lp Feel The Fire. Με αυτές τις κυκλοφορίες τάραξαν για τα καλά  τη thrash κοινωνία δείχνοντας ότι μια νέα δύναμη γεννιέται.  Και δεν ήταν ψέμα . Η συνέχεια ήταν εκρηκτική : ειδικά από το 1987 μεχρι το 1993 έβγαλαν αριστουργηματικούς δίσκους που μπορεί κανείς να τους συμπεριλάβει μέσα στα διαμάντια του speed/thrash. 1987 Taking Over, 1988 Under The Influence, 1989 Years Of Decay, 1991Horrorscope, 1993 Ι Hear Black. Μαγικοί δίσκοι!

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 16 full lp’s. Έχουν αλλάξει πολλά line-up , οι σταθεροί όμως είναι o Bobby Blitz και ο D.D. Verni. Οι Overkill υπηρετούν πάνω 30 χρόνια το thrash και γενικότερα το heavy metal με τον καλύτερο δυνατό τρόπο : βγάζοντας εξαιρετικούς δίσκους και περιοδεύοντας σε όλο τον κόσμο δίνοντας δυνατά live. H, για πρώτη φορά στη χώρα μας, εμφάνισή τους  την Τρίτη 12 Ιουνίου στο Gagarin αποτελεί μέγα γεγονός και όποιος λεει ότι ακούει thrash επιβάλλεται να τους τιμήσει. Και μην ξεχνάτε :

"In union we stand
as they  blaze across the land
in Union we make the Final Stand
"

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΙ ΣΥΑΝΥΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ  OPENING ACT. ΚΑΙ OI SACRED REICH KAI OI  OVERKILL ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΣΤΙΣ 22:00. Ειδικά δε στους Overkill επειδή συμπίπτει νωρίτερα και ο ποδοσφαιρικός αγώνας της Ελλαδας με την Τσεχία, το Gagrin θα είναι ανοιχτό από τις  18:30 και με την επιδειξη του εισιτηρίου μπορείτε να παρακολουθήσετε τον αγώνα σε video wall.

Αξιολόγηση
Βαθμός άρθρου
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα