The Good, the Bad & the Queen 3-9/12/09

StavrosT: Το γεγονός ότι μετά από ένα email διαμαρτυρίας στο κεντρικό site της ΔΕΗ, επιτέλους ήρθε συνεργείο και έκλεισε την τρύπα κάτω από την κολώνα της γωνίας που έχασκε εδώ και 18 μήνες!
Διαβάστηκε φορες





Περί μουσικής

MikeMous: Οι χριστουγεννιάτικες μουσικές επιλογές του Δ. Παπασπυρόπουλου στο mixgrill ! Αντε και φτάνουν οι γιορτές χο χο χο.

poromenos: Το Glastonbury festival. Φαίνεται πως λόγω του εορτασμού για τα 40 χρόνια, θα έχει το καλύτερο line up ever. Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι U2 και πολλά μέσα της Αγγλίας αναφέρουν πως έχουν κλειδώσει και οι Muse. Για την άλλη μέρα του festival, ακούγονται πολύ οι Rolling Stones αλλά και άλλα ονόματα όπως ο Bob Dylan,Coldplay και Foo fighters. Το κακό είναι ότι το festival έχει γίνει sold out από τον Οκτώβριο και το festival γίνεται τον Ιούνιο του 2010 !

Περί ανέμων και υδάτων

Eugenia: Τέλειωσε ο Νοέμβρης! Μα είναι μήνας αυτός;

StavrosT: Το γεγονός ότι μετά από ένα email διαμαρτυρίας στο κεντρικό site της ΔΕΗ, επιτέλους ήρθε συνεργείο και έκλεισε την τρύπα κάτω από την κολώνα της γωνίας που έχασκε εδώ και 18 μήνες! Για την ιστορία, εννοείται ότι είχαν πέσει διάφορα τηλέφωνα με φωνές για το σχετικό ζήτημα, εννοείται ότι την είχα κλείσει μόνος μου πριν 6 μήνες, εννοείται ότι την επόμενη ακριβώς του κλεισίματος εμφανίστηκε συνεργείο το οποίο την ξανα-άνοιξε! Όλα αυτά μπορεί να τα θεωρείτε σαν μια απλή ακόμα μέρα στην Ελληνική πραγματικότητα, αλλά μιας και το σχόλιο είναι εν τέλει θετικό, σταθείτε να ακούσετε το καλύτερο στο τέλος! Μετά την αποστολή του email η βλάβη αποκαταστάθηκε σε 2 ημέρες και την αμέσως επόμενη με πήραν τηλέφωνο να δουν αν έμεινα ικανοποιημένος! Είδες η ΔΕΗ; email απο 'δω και πέρα, email!!!

Eugenia: Το εξώφυλλο του Διονύση Σαββόπουλου στο Status που κυκλοφορεί. Ρισπέκτ, που λένε και στο χωριό μου.

MikeMous: Η σουρεάλ συζήτηση του Χ. Παπακαλιάτη με τον αδερφό του στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς "4". "Μα καλά να πάθεις που ψήφισες Ν.Δ." Και η αντίδραση της μάνας : "Ο ΔΙΚΟΣ μου ο γιός να ψηφίσει ΝΔ;;;;"     

Eugenia: Πέρασα από την εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως και είδα με τα ματάκια μου να γίνονται έργα και μες στη μαύρη νύχτα!!!Θαύμα! Και δεν πλησιάζουν και εκλογές- απ' όσο ξέρω. Επιτέλους, μπορούμε να ελπίζουμε ότι μετά από τόοοσα χρόνια θα μας αφήσουν κάποια στιγμή να οδηγήσουμε σε όλο το πλάτος του δρόμου, αντί σε μια λωρίδα που περιοριζόμαστε, για ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου, τα τελευταία χρόνια.  






Περί μουσικής



Περί ανέμων και υδάτων

StavrosT: Η εξαιρετικά έντονη, εκτυφλωτική θα έλεγα, αντίθεση που έχει η αποστολή τριάντα χιλιάδων επιπλέον στρατιωτών στο Αφγανιστάν σε σχέση με την αποδοχή του Νομπέλ Ειρήνης. Μάλλον μας περνάνε για αδαείς!

Eugenia: Ακόμα να τελειώσουν οι εκλογές;

halias: Αν είναι αλήθεια (δεν θέλω να μπω στην συζήτηση αλήθεια ή ψέματα όπου αποφασίζουν με βάση το χρώμα γυαλιών οι φίλαθλοι) αυτά που δήλωσε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού για το αεροβόλο, τότε είναι ντροπή δυο φορές (η πρώτη είναι η μια ώρα καθυστέρηση στην μεταφορά) για τη χώρα μας. Απαράδεκτα πράγματα όπου και όπως και αν συμβαίνουν. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες και φοβάμαι για το τι θα κάνουν σαν εκδίκηση οι ανεγκέφαλοι της άλλης πλευράς.

MikeMous: Η Ελλάδα έχει πιάσει οικονομικό (κι όχι μόνο) πάτο. Μέχρι και οι TIMES μας αποκαλούν "Ντουμπάι του Αιγαίου". Το θέμα είναι τί σκατά κάνουν οι κυβερνήσεις και πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα πληρώσουν "οι κατέχοντες" κι όχι οι μικρομεσαίοι;;; Μην μου πείτε την απάντηση γιατί την ξέρω...ΠΟΤΕ  

StavrosT: Το θανατικό που έχει πέσει στα κανάλια λόγω τις χαμηλής προσέλευσης του κοινού για εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης...Ούτε ο Έμπολα να ήταν!

poromenos: Η νεά γρίπη και ο πανικός που δημιουργούν τα κανάλια. Απλά έλεος.

halias: Μας τα 'χουν πρήξει με αυτή τη γρίπη. Σύμφωνα με μερικές έρευνες η καινούργια έχει λιγότερη θνησιμότητα από την παλιά (οι θεατές του Ράδιοαρβυλα το ξέρουν), παρόλα αυτά συνεχίζουν να μετρούν θανάτους τα δελτία στον πιο μακάβριο ρόλο τους. Δεν λένε πουθενά πόσες χιλιάδες περιστατικά έχουν περάσει την γρίπη, αλλά μόνο ποιοί πεθαίνουν. Πέρα από τον παράγοντα του τρόμου με τον οποίο προσελκύουν τηλεθεατές (σαν κοράκια) μήπως παίζει και ο δάχτυλος των φαρμακευτικών και λοιπών συμφερόντων; Τα εμβόλια είναι χωρίς τις μακροχρόνιες μελέτες (λόγο κατεπείγοντος) και οι γιατροί δεν τα εμπιστεύονται. Η αντίδραση των φαρμακευτικών: Κατηγορούν τους γιατρούς ότι το κάνουν γιατί από τα εμβόλια δεν βγάζουν λεφτά, δηλαδή δεν τους συμφέρει (ναι το άκουσα και αυτό) δηλαδή ότι λέει την αλήθεια αυτός που θα βγάλει χρήματα από αυτό και όχι αυτός που δεν θα βγάλει (δεν σας φαίνεται τίποτα περίεργο σε αυτή τη λογική; ). Ας δώσουμε λοιπόν μερικά δισεκατομμύρια στις φαρμακευτικές για να μας σώσουν. Α και αφού οι γιατροί δεν το συνιστούν, το εμβόλιο γίνεται με δική μας ευθύνη!!! Κοίτα που πρέπει να αποφασίσουμε εμείς που ξέρουμε περισσότερα αφού ενημερωνόμαστε από τα κανάλια.

MikeMous: Καλά τα λες Halias, τί χάλι είναι αυτό με την γρίπη. Ούτε με το AIDS δεν έκαναν έτσι κάποτε.... 


Eugenia: Η ζέστη. Θέλει η γρίπη να ξεθυμάνει και δεν την αφήνει. Άσε τα στολισμένα που είναι μάλλον αποκριάτικα.

poromenos: Το 2012.Μια από τις χειρότερες ταινίες ever! Σενάριακα το απόλυτο 0,ο John Cusack στα χειρότερα του και τα εφέ είναι που σώζουν λίγο την υπόθεση.

StavrosT: Ο τρόπος δράσης και σκέψης των μελών του συλλόγου Σ.Χ.Χ.Γ.Χ. Προφέρεται Σού, Χούχου, Γούχου και είναι το αρκτικόλεξο από τη φράση Συνταξιούχοι Χωρίς Χρόνο Για Χάσιμο. Μιλάμε είναι εκτός ελέγχου. Στο δρόμο οδηγούν και κινούνται με ελεύθερο spin, καταλαμβάνοντας όλο το πλάτος του δρόμου, αλλά και του πεζοδρομίου,  αγνοώντας παντελώς αν είσαι πλάι τους ή πίσω τους ή μπροστά τους. Επίσης θεωρούν ότι τα πορτοκαλί τελειώματα στις γωνίες του αυτοκινήτου είναι απλά για να δίνουν χρώμα στη ζωή τους και ότι μάλλον πρέπει να αναβοσβήνουν μαζί με το δέντρο τώρα τα Χριστούγεννα. Το πρωί, δηλαδή κατά τις 08:00, όσοι δεν συμμετέχουν στον αγώνα Death Race 2009, εφαρμόζουν το σχέδιο «Ακρίδα» στα τοπικά Super Market. Μια φορά κατά λάθος μπήκα τέτοια ώρα και μόνο που δε με ποδοπατήσανε να περάσουν πρώτοι «Αφού έχουν μόνο δυο πραγματάκια» ενώ εγώ τρία… Ήμαρτον, ξεκινήστε ένα χόμπυ!!

MikeMous: Το καθημερινό άγχος "να τα προλάβεις όλα". Μήπως ο σύλλογος Σ.Χ.Χ.Γ.Χ είναι "μια κάποια λύσις" ;;    

halias: Τεν Κάτε. Ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια στο ντέρμπι παρόλο που στο πρώτο ημίχρονο τα κενά του λόγο τραυματισμών έδειχναν τον Παναθηναϊκό κυρίαρχο. Ο Τεν Κάτε όμως, με άλλο σύστημα, που έμοιαζε με αυτό των πρώτων επίσημων (που έπαιζε χάλια η ομάδα), με τον Γκάμπριελ βασικό (τι αλχημεία , τι κόλλημα) και με αποδυναμωμένα άκρα (δηλαδή χωρίς βοήθεια στα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού) κατάφερε να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για να χάσει με 3 και 4 γκολ διαφορά η ομάδα του. Ίσως τώρα δουν το φως οι άνθρωποι της διοίκησης και καταλάβουν ότι πόνταραν στο λάθος άλογο. Συνεχίζω να πιστεύω ότι σε ψυχολογική προετοιμασία και προπόνηση πιθανότατα να είναι κορυφή ο Τεν Κάτε, αλλά μες στο γήπεδο κάνει λάθη αρχαρίου.

Eugenia: Το βράδυ του αγώνα των αιωνίων-μπλαμπλαμπλα- κοίταξα από το ύψωμα της Καισαριανής το Καραϊσκάκη και είδα καπνούς να αναδύονται σαν να ήταν έτοιμοι να το ψήσουν το αρνάκι. Ντουμάνι στο λιμάνι. Κάπνιζε το στάδιο σαν αλάνι- το 'φτιαξα το στιχάκι μου.

halias: Το Ολυμπιακό στάδιο με τον απερίγραπτο αγωνιστικό χώρο. Είχαν δίκιο για την γκρίνια τους οι Ουκρανοί, αλλά χθες με την βροχή ήταν απαράδεκτο για Ευρωπαϊκό αγώνα. Λογικοί οι τραυματισμοί και το άνευρο παιχνίδι στο χωράφι. Ντροπή μας.

MikeMous: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ με το φετινό (κι όχι μόνο) χάλι της ΑΕΚ. Δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάντια. Έλεος πια.

  


Περί μουσικής

halias: Η αναφορά των ΝΥ Times στην Indie μουσική στην Αθήνα, με αναφορές στα μαγαζιά, τα περιοδικά και τα σχήματα όπως Callas, Phoenix Catscratch, το Μονικάκι, και My Wet Calvin, συνοδευόμενο με τραγούδια και προτάσεις για την έξοδο σας. Όλα αυτά για τους αγγλόφωνους στο http://travel.nytimes.com/2009/11/22/travel/22culture.html.


Περί ανέμων και υδάτων

StavrosT: Η άκρατη διασκέδαση που απλόχερα μας προσφέρει η θέαση του Next Top Model! Προσκυνώ κάθε φορά που το πετυχαίνω στο ζάπινγκ… Μόνο εκεί, γιατί αν προσπαθήσω να δω πάνω από 5', παθαίνω πολλαπλά πολιτισμικά σοκ! Επιτέλους κατάλαβα ότι ζω σε άλλο σύμπαν!

MikeMous: Οι ατάκες του "Τριαντάφυλλου" στην σειρά "Μίλα μου βρώμικα" της Μ. Κοντοβά. Όλα τα λεφτά.  

dimi: Η θεατρική παράσταση από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Αργυρούπολης με θέμα την καταστροφή του περιβάλλοντος και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, που παρακολούθησα χτες. Η παράσταση ανέβηκε με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες. Η θεματολογία της αφορούσε τις εξής ενότητες: σκουπίδια - ζώα - θάλασσα - δάσος - φωτιές - αναδάσωση. Οι μικροί ηθοποιοί, με πολλές απουσίες λόγω γρίπης (αντικαταστάθηκαν από τους δασκάλους τους), και με μόνο δύο πρόβες, παρακολουθώντας με τα μάτια τις οδηγίες της δασκάλας τους για τις κινήσεις, τις χορογραφίες και τις θέσεις που θα πρέπει να είχαν, πέρασαν ένα δυνατό μήνυμα στους παρευρισκομένους (δυστυχώς σχετικά λίγους) για τις ανησυχίες τους σχετικά με το περιβάλλον και δίνουν την ελπίδα ότι αν θέλουμε μπορούμε να κινηθούμε προς τη διάσωσή του, να το βοηθήσουμε για να μας βοηθά κι αυτό.
Ένα άλλο μήνυμα που θα πρέπει να λάβουμε από αυτή την προσπάθεια είναι πως οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα άτομα με κώφωση, αυτά τα παιδάκια, έχουν δικαίωμα στη βασική εκπαίδευση και στην κοινωνικοποίηση, έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι κι εμείς οι ακούωντες. Δυστυχώς τόσο η πολιτεία όσο κι εμείς οι άλλοι δεν τους δίνουμε πολλές φορές την ευκαιρία να είναι μέλη του συνόλου, αλλά τους απομονώνουμε με όποιο τρόπο μπορούμε. Είναι εκπληκτική η δύναμη και το κουράγιο που έχουν αυτά τα άτομα και οι οικογένειές τους, ώστε να αντιμετωπίσουν τις πολλές αντιξοότητες που συναντούν, μια δύναμη που πηγάζει από τη δίψα τους για ζωή και που εμείς πολλές φορές ξεχνάμε. Συγχαρητήρια σε όλους.

Μήνυμα στο Μπουκάλι
Στίχοι: Σοφία Κολοτούρου

Διαβάστε ακόμα