Οι Franz Ferdinand δείχνουν το δρόμο για τις κυκλοφορίες νέων δίσκων

Διαβάστηκε
Όσοι πάρουν εισιτήρια για τις συναυλίες τους στις Η.Π.Α. και τον Καναδά, θα βρούν στο εισιτήριο τους έναν κωδικό για να κατεβάσουν δωρεάν το νέο δίσκο τους.Καλημέρα παιδιά.

Καλοκαιράκι και τα μουσικά νέα είναι αρκετά περιορισμένα, όπως και οι καινούργιοι δίσκοι. Ένα album που περιμένω αρκετά είναι το "Right Thoughts, Right Words, Right Action" των Franz Ferdinand, που κυκλοφορεί στις 26 του μήνα. Το πολύ καλό "Love Illumination" (ακούστε το παρακάτω) και το "Right action" έχουν δημιουργήσει αρκετές προσδοκίες...

Σήμερα το πρωί διάβαζα στη Facebook σελίδα των Ferdinand ότι όσοι πάρουν εισιτήρια για τις συναυλίες τους στις Η.Π.Α. και τον Καναδά, τον Οκτώβριο, θα βρούν στο εισιτήριο τους έναν κωδικό για να κατεβάσουν δωρεάν το "Right Thoughts, Right Words, Right Action".

Πέρσι, τον Ιούνιο είχα γράψει ένα άρθρο για αυτό ακριβώς το θέμα. Γιατί το κάνουν αυτό το πράγμα οι Franz Ferdinand; Θέλουν κόσμο στις συναυλίες τους και πιστεύουν ότι μ' αυτό τον τρόπο θα δελεάσουν τους Αμερικάνους και τους Καναδούς; Όχι βέβαια... Τα μεγάλα Αμερικάνικα μουσικά περιοδικά γράφουν συνέχεια για αυτούς κι ο κόσμος σ' αυτές τις χώρες ξέρει τους Σκωτσέζους πολύ καλύτερα από εμάς, που δε ξεπερνάμε τις 5.000 σε συναυλία τους...

Τι κερδίζουν λοιπόν οι Franz Ferdinand;

Κατ' αρχάς, θα συμφωνήσουμε ότι οι μουσικοί δεν περιμένουν να βγάλουν πολλά έσοδα από τις πωλήσεις των δίσκων τους. Υπάρχουν βέβαια κάποια έσοδα γιατί στη Βρετανία, τις Η.Π.Α. και άλλες μεγάλες χώρες, ο κόσμος συνεχίζει να αγοράζει albums, αλλά οι πωλήσεις είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τη δεκαετία του '90. Οι μουσικοί έχουν κέρδος κατά κύριο λόγο από τις συναυλίες τους, για αυτό τα τελευταία 10 χρόνια γίνονται πολύ περισσότερες συναυλίες, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Όμως, οι συναυλίες σχετίζονται με τους νέους δίσκους των μουσικών. Παλαιότερα, τα ολοκληρωμένα albums είχαν αξία πρώτα για τη διάθεση της φυσικής μορφής τους και τώρα μάλλον πρωτεύει η παρουσίαση τους στις ζωντανές εμφανίσεις του μουσικού. Η αξία τους όμως είναι αδιαπραγμάτευτη. Όταν το συγκρότημα που αγαπάς έχει νέα τραγούδια, έχεις έναν παραπάνω λόγο να πας να τους δεις. Έτσι, είναι καλύτερο για τους καλλιτέχνες να προωθούν το έργο τους σε περισσότερο κόσμο (που τους παρακολουθεί βέβαια - δε συμφωνώ με την προσφορά των δίσκων μαζί με εφημερίδες - περιοδικά), ακόμη κι αν δεν έχουν τα αντίστοιχα οικονομικά οφέλη. Όταν το συγκρότημα πιστεύει στη νέα του δουλειά, θα κερδίσει περισσότερα αν την ακούσει πιο πολύς κόσμος.

Αυτό που κάνουν σήμερα οι Franz Ferdinand, θα μπορούσαν εύκολα να το κάνουν και κάποιοι Έλληνες μουσικοί που έχουν το δικό τους φανατικό κοινό, όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς (πιστεύω ότι θα το κάνει σύντομα, γιατί είναι αρκετά ανοιχτόμυαλος), ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Παύλος Παυλίδης, ο Γιάννης Αγγελάκας, η Νατάσσα Μποφίλιου κ.α.

Θα μπορούσαν να προσφέρουν το νέο τους album σε φυσική μορφή ή ίσως ένα download κωδικό για να το κατεβάσουν όλοι όσοι αγοράσουν το εισιτήριο τους για συγκεκριμένες συναυλίες των μουσικών. Μάλιστα, αν ο νέος δίσκος αρέσει στον κόσμο, τότε η αγορά της φυσικής μορφής του είναι πιο κοντά... Βέβαια, αυτό δεν είναι το ζητούμενο.

Με αυτή την κίνηση, ο μουσικός έρχεται πιο κοντά με το κοινό του, δίνει έναν επιπλέον λόγο να πας στη συναυλία του και το πιο σημαντικό (για τις ζωντανές εμφανίσεις) είναι ότι δίνεται μεγαλύτερη αξία στο εισιτήριο της συναυλίας. Για σκεφτείτε το...

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!

Από
Αξιολόγηση δίσκων
Βαθμολογήστε το δίσκο
Βαθμός δίσκου/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια