Εκπρόσωποι διαφόρων οργανώσεων διέκοψαν συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στη Ν. Σμύρνη για λίγα λεπτά

Διαβάστηκε
Όταν επιβάλλεις με το έτσι θέλω μια σωστή θέση σε μια συναυλία...Όπως διαβάζουμε στον "Πολίτη Νέας Σμύρνης", εκπρόσωποι των οργανώσεων: Πρωτοβουλία Νέας Σμύρνης ενάντια σε φασισμό, ρατσισμό και κρατική καταστολή, Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, Λαϊκή Συνέλευση Νέας Σμύρνης και άλλες εργατικές ομάδες διέκοψαν τη χθεσινή συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο Άλσος της Νέας Σμύρνης για λίγα λεπτά.

Οι εκπρόσωποι ζήτησαν να μιλήσουν για λίγα λεπτά, πριν ξεκινήσει η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης δεν απάντησαν και όταν ξεκίνησε η συναυλία, ανέβηκε ένα μεγάλο πανό, το οποίο έκρυβε το Μάλαμα και σχεδόν κανένας δεν μπορούσε να τον δει. Ο Σωκράτης συνέχισε να τραγουδάει (δείτε το σχετικό video παρακάτω).

Το πανό δεν κατέβαινε όσο περνούσε η ώρα και οι διοργανωτές κι ο Μάλαμας επέτρεψαν σε έναν εκπρόσωπό των παραπάνω οργανώσεων να διαβάσει ένα σύντομο μήνυμα (δείτε το σχετικό video παρακάτω).


Αμέσως μετά ο Σωκράτης Μάλαμας είπε:

"Σήμερα είναι μια πολύ ωραία μέρα. Είναι η πρώτη φορά που θεσμικό όργανο ξύπνησε κι έκανε κάτι για αυτό το σκοτάδι που λέγεται Χρυσή Αυγή. Δεν είμαστε όμως σώνει και καλά ένας χώρος, που πρέπει να προβάλλει ο καθένας ότι θέλει. Είμαι μαζί σας, αλλά όχι στη μέση των συναυλιών και αφιερώνω όλα τα τραγούδια από εδώ και πέρα σε όλα τα θύματα αυτού του μορφώματος, από τον Παύλο το Φύσσα μέχρι και τους ξένους εργάτες. Τα φιλιά μου."

Εννοείται ότι συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε ο Σωκράτης Μάλαμας. Ακόμη κι αν έχουν δίκιο, ακόμη κι αν συμφωνείς με μια άποψη, γιατί πρέπει να επιβάλεις την παρουσίαση της σε μια συναυλία, που δεν έχει σχέση με αυτήν; Θα σας θυμίσω τι είπε μια εβδομάδα πριν ο Γιάννης Αγγελάκας:

«Ξέρετε ότι δεν συμφωνώ με το συγκεκριμένο σύνθημα (σ.σ: Φασίστες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες). Η απάντηση είναι η αγάπη. Και μην ξεχνάτε. Να προσέχουμε τον φασίστα που κρύβουμε μέσα μας.»

Μη γινόμαστε κι εμείς αυτό που σιχαινόμαστε... Η μουσική είναι αγάπη κι όχι μίσος.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια