Τα διαμάντια της δισκογραφίας: Led Zeppelin-Physical Graffiti

Διαβάστηκε
Το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο, απεικονίζει μια πολυκατοικία στα παράθυρα τις οποίας εναλλάσσονται διάφορες εικόνες. Ο σχεδιαστής του album Peter Corriston έψαχνε στους δρόμους της Νέας Υόρκης για ένα κτίριο συμμετρικό, με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, το οποίο δε θα παρεμποδίζονταν από άλλα αντικείμενα και που θα χωρούσε στο τετράγωνο σχήμα της συσκευασίας του δίσκου. 

Έτσι μετά από αρκετές ώρες περιπλάνησης κατέληξε στο κτίριο της οδού Mark's Place, μια πενταώροφη κατοικία που για πρακτικούς λόγους στο εξώφυλλο του δίσκου μετατράπηκε σε τετραώροφη. Επίσης η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι τραβηγμένη μέρα, ενώ το οπισθόφυλλο νύχτα. Το album αυτό προτάθηκε το 1976 για Grammy στη κατηγορία best album package.


Physical Graffiti

Κυκλοφορία : 1975
Δισκογραφική εταιρεία : Swan Song Records

LED ZEPPELIN
Jimmy Page
Robert Plant
John Bonham
John Paul Jones

Ήταν ο έκτος δίσκος τους, ο πρώτος που κυκλοφόρησε από την εταιρεία τους (Swan Song Records) και ο πιο επιτυχημένος εμπορικά. To γεγονός ότι οι προ-παραγγελίες ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια αντίτυπα και ότι την πρώτη εβδομάδα πουλήθηκαν 10 εκατομμύρια, τα λέει όλα. Το γεγονός ότι η μπάντα δεν βρισκόταν και στην καλύτερη κατάσταση κάνει αυτό τον δίσκο ακόμη πιο σημαντικό. Ο John Paul Jones είχε ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει, ο Page είχε σπάσει το δάχτυλό του και ο Plant είχε πρόβλημα με τις χορδές του. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να ηχογραφήσουν και ενώ ο δίσκος προοριζόταν για μονός, τελικά έγινε διπλός με κομμάτια που προστέθηκαν και που είχαν περισσέψει από προηγούμενες δουλειές τους.

Το κομμάτι που έχει μείνει στη ιστορία και είναι το σήμα κατατεθέν του δίσκου, φέρει τον τίτλο Kashmir και είναι μια από τις πιο ωραίες μίξεις Rock με ανατολίτικη μουσική. Εξαιρετικά και πολύ αγαπημένα είναι και τα Houses of the Holy, Trampled Under Foot καθώς και τα Ten Years Gone και Bron Yr Aur.Τα τραγούδια :

01. Custard Pie
02. The Rover
03. In My Time Of Dying
04. Houses Of The Holy
05. Trampled Under Foot
06. Kashmir
07. In The Light
08. Bron-Yr-Aur
09. Down By The Seaside
10. Ten Years Gone
11. Night Flight
12. The Wanton Song
13. Boogie With Stu
14. Black Country Woman
15. Sick Again

Πηγή: love4music
Από
Αξιολόγηση
Βαθμολογήστε το άρθρο
Βαθμός άρθρου/10 ()
Πώς σας φάνηκε το άρθρο;
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια