The Good, the Bad & the Queen 11-17/2/10

LEONIDAS FROM CARAVEL: Το Stiches του Larry Gus είναι από τα καλύτερα electro albums των τελευταίων ετών και δικαίως έχει προκαλέσει τέτοιο θόρυβο.
Διαβάστηκε φορες






Περί μουσικής

LEONIDAS FROM CARAVEL: Το Stiches του Larry Gus είναι από τα καλύτερα electro albums των τελευταίων ετών και δικαίως έχει προκαλέσει τέτοιο θόρυβο. Ηθικός αυτουργός είναι ο Παναγιώτης Μελίδης από την Βέροια που, λόγω σπουδών, χρησιμοποιεί ως έδρα την Βαρκελώνη το τελευταίο διάστημα. 

mafalda: Το τελευταίο μου μικρό κόλλημα με το τραγούδι Εξαιρέσεις (Το ξέρεις μ'αρέσεις) από τον Rous "...Η μέρα κυλάει. Για να 'ρθει η επόμενη να φέρει σκέψεις, μυαλό, αέρα. Και πριν να πιάσεις το νόημα περνάει. Στην αγκάλια μου έλα. Είναι καλύτερη απ' τις πόλεις η δική μου η τρέλλα. Μα πρόσεξε μη μείνεις εκεί...." (παρακαλώ να μη συνδυαστεί με το Βαλεντίνο)

LEONIDAS FROM CARAVEL: Οι Le Page, ένα από τα καλύτερα νέα εγχώρια συγκροτήματα, φιναλίστ στο περσινό Coca Cola Soundwave, θα είναι καλεσμένοι αύριο Παρασκευή στις 4 μ.μ. στην εκπομπή του Α.Κωνσταντέλλου στο indiegroundradio.

Περί ανέμων και υδάτων

mafalda: H ταινία AGORA και ειδικά η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας Rachel Weisz. Η ιστορία της άθεης φιλοσόφου-αστρονόμου Υπατίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου σε εποχές όξυνσης του θρησκευτικού φανατισμού. Θεωρώ ότι ήταν υπερπαραγωγή αλλά κρατήθηκε σε σχετικά χαμηλούς τόνους, φαντάζομαι λόγω του ότι ήταν ευρωπαϊκής παραγωγής και σκηνοθεσίας.

halias: Η Εθνική Ελλάδος. Για άλλη μια φορά ο Γερμανός και η τύχη του ξαναχτύπησαν. Όπως είπαν όλοι, σαν να έγραψε σε χαρτί ποιόν όμιλο ήθελε και του τον έδωσαν. Αν δεν προκριθούμε με τέτοιο όμιλο στο τρίτο συνεχόμενο Euro τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Και εγώ που νόμιζα ότι μετά από μια δεκαετία με μικρές ομάδες σε προκριματικά (οι μόνοι αντίπαλοι άξιοι ήταν η Ισπανία πριν το 2004) θα πέσουμε σε καμιά Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία ή Ολλανδία. Τουλάχιστον την Κροατία την παίζουμε.

mafalda: Το ότι έρχεται 3-ήμερο ας είναι και βροχερό. Mixgrill με θαλασσινά! Έφτασεεεεεε!

Eugenia: Η παράσταση "Κορίτσια ημερολογίου" στο Θέατρο Κιβωτός, που παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά. Καλοζυγισμένη, ουσιαστική, διασκεδαστική και ευχάριστη. Απολαυστικές οι κυρίες της παράστασης, δίχως να υστερούν οι άντρες, χωρίς να χρησιμοποιούν εύκολα αστεία και την τηλεοπτική τους θητεία. Εξαιρετική διασκευή στα ελληνικά. Όσοι πιστοί...






Περί μουσικής



Περί ανέμων και υδάτων

mafalda: Η τελευταία μας μανία με τις αποδείξεις. ΕΛΕΟΣ!

halias: Βρέχει καταρρακτωδώς και σήμερα. Λίμνη θυμίζει η πόλη. Τελευταίες μέρες μας έχει πνίξει η υγρασία και δεν βλέπουμε και ήλιο πουθενά. Οι βουνοκορφές χιονισμένες και για να πας Μάνη μεριά θες αλυσίδες. Και να ήταν μόνο εδώ, καλά θα ήταν, αλλά συμβαίνει παντού στην Ελλάδα. Χειμώνας για τα καλά.

mafalda: Η υποψία ότι ο σεισμός στην Αϊτή προκλήθηκε από δοκιμή αμερικάνικου υπερόπλου.

Stepas: Το "ξεσάλωμα" του ΛΑ.Ο.Σ. και γενικώς της ακροδεξιάς στην Ελλάδα με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό και το δημοψήφισμα που ζητάει για το θέμα εδώ και μήνες το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη. Το τι ακούστηκε στη συνεδρίαση της Βουλής δεν λέγεται! Οι κύριοι του εν λόγω κόμματος προσπαθούν με απίθανα λογικοφανή και λαϊκίστικα "επιχειρήματα" να μας πείσουν ότι "μετανάστης ίσον βρωμιά - αρρώστια - εγκληματικότητα" και ότι το ελληνικό έθνος κινδυνεύει με αφανισμό (!) από τους μετανάστες! Κάποιος που δεν άκουσε τη συζήτηση, δύσκολα μπορεί να φανταστεί το "ανθολόγιο" και το ύφος των εκπροσώπων του ΛΑ.Ο.Σ. Για να μην πω δηλαδή για το αντίστοιχο ύφος και τα λεγόμενα του μητροπολίτη Άνθιμου... Δυστυχώς οι ακραίες θέσεις, η προσβλητική προς τους μετανάστες ορολογία και τα επιφανειακά, προπαγανδιστικά επιχειρήματα των ακροδεξιών έχουν μπει για τα καλά στο δημόσιο λόγο και σχεδόν ξεχνάμε ότι όταν μιλάμε για το μεταναστευτικό μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και όχι για αριθμούς σε κάποια στατιστική.






Περί μουσικής



Περί ανέμων και υδάτων

Eugenia: Την περασμένη Παρασκευή γύρω στα μεσάνυχτα ομάδα μεταμφιεσμένων ποδηλατών διέσχισε τα δρομάκια της περιοχής γύρω από το  "Γκάζι", όσο μπορεί κανείς να τα διασχίσει με τόσο κόσμο και με αυτοκίνητα να σουλατσάρουν κατά βούληση, διατρανώνοντας την επιθυμία τους για περισσότερα ποδήλατα στην Αθήνα με το σύνθημα "ποδήλατα στην πόλη, να σφίξουνε οι κ....". Δε νομίζω να διαφωνεί κανείς ότι η ευρύτερη κυκλοφορία των ποδηλάτων θα οδηγούσε και σε αυτό το ευχάριστο αποτέλεσμα. Αμήν.

mafalda: Η βράβευση των Δοξιάδη-Παπαδημητρίου ως συγγραφείς της χρονιάς από το περιοδικό STATUS. Για ποιό? Μα, για το Logicomix φυσικά. Άλλη μια απόδειξη ότι η 9η τέχνη είναι και λογοτεχνία. Θεωρώ σπουδαία και την εξομολόγηση του Δοξιάδη ότι είναι ανασφαλής όπως όλοι οι συγγραφείς.



Διαβάστε ακόμα