Denovali Records: Το παρόν

Διαβάστηκε
Έρχεται σχεδόν χωρίς σκέψη. Αποφασίζεις πως χρειάζεται να αποδόσεις τα εύσημα σε μια προσπάθεια και πού στρέφεσαι; Στα στοιχεία που την εδραίωσαν στην καρδιά σου! Μίλησα για τον Carlos Cipa, μας μίλησε κι αυτός, μας έβαλε και τις μουσικές του... Κι επειδή σκοπεύω πολύ σύντομα να επιστρέψω για να μιλήσουμε για τον ολοκαίνουριο δίσκο του, ας αφήσουμε για λίγο τις σταθερές αξίες κι ας δούμε πού βρίσκεται η Denovali σήμερα, κρυφοκοιτάζοντας τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της, από νέους αλλά και πιο "έμπειρους" καλλιτέχνες της ευρύτερης σκηνής.

Blueneck - King Nine (DEN212)

Οι Βρετανοί post-rockers, με την ιδιαίτερη προσέγγιση τους για τον post-rock ήχο, επιστρέφουν δύο περίπου χρόνια μετά το -με όχι προφητικό τίτλο- Epilogue. Οι φαινομενικά απλές φόρμες τους, αυτές που στα live τους γιγαντώνονται, έχουν καταφέρει να τους δώσουν μια αρκετά ξεκάθαρη ταυτότητα, την οποία στο King Nine απλώς εδραιώνουν. Πρώτος δίσκος χωρίς έντονους πειραματισμούς, υπό την έννοια πως ό,τι κι αν ακούσεις εδώ, κάπου, κάποτε το έχουν ξαναεπιχειρήσει. Η διαπίστωση αυτή όμως μας φέρνει μπροστά στην πιο μεστή, συνθετικά, κυκλοφορία των Blueneck. Είπα πόσο ιδιαίτεροι είναι στις ζωντανές τους εμφανίσεις; Αν τους πετύχετε κάπου, μην τους χάσετε.Pan & Me - Ocean Noise (DEN213)

Ο Γάλλος Christophe Mevel, που έχει συνδέσει το όνομα του με τους Dale Cooper Quartet, εδώ αφήνει λίγο την πειραγμένη jazz προσέγγιση στην ambient σκηνή και δοκιμάζει να την πλησιάσει από μια λίγο πιο straight-forwarded οπτική. Πιάνο, σκοτεινές, σχεδόν απόκοσμες λούπες, field recordings και δοξαριές βγαλμένες από εφιαλτικά όνειρα δημιουργούν ένα απειλητικά γαλήνιο soundtrack.Thomas Köner - Tiento De Las Nieves (DEN215)

Υπομονετικά εισέρχεσαι σε αυτή την ελεγειακή θεώρηση του Köner για τη λαχτάρα, εκφρασμένη με μουσική. Ο Brian Eno θα τον θεωρούσε άξιο συνεχιστή των σκέψεών του -ή μήπως στυγνό αντιγραφέα αυτών; Όποια κι αν είναι η αλήθεια, τα 68+ λεπτά που διαρκεί το ένα και μόνο κομμάτι του "Tiento de Las Nieves", μπορούν να αποκωδικοποιηθούν ως την πορεία της ζωής, με τις στιγμές ηρεμίας, τις κορυφώσεις, αλλά και την ανάγκη για κορυφώσεις που δεν ήρθαν ποτέ.Στα παραπάνω δε γίνεται αναφορά για την κυκλοφορία DEN214. Εκτενής παρουσίασή της θα ακολουθήσει!

Κλείνοντας, μιας και σήμερα κάνουμε λόγο για τα τελευταία νέα των Γερμανών, πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η επερχόμενη -πρώτη- κυκλοφορία των Ιρλανδών Second Moon of Winter, στην οποία θα αφουγκραστούμε την άποψη τους για το ταίριασμα πειραγμένων κιθάρων, υψίφωνων φωνητικών και κλαρινέτου! Θυμάστε που λέγαμε για την ετερόκλητη ταυτότητα των τρελών Γερμανών;
Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο/10 ()
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια