αγορια στον ηλιο

Stage Diving #19 με αγόριastonilio

Διαβάστηκε
αγορια στον ηλιο
Φθινοπώριασε κι έπιασαν τα πρωτοβρόχια. Ε, και; 
Αρχίζει και πάλι η εποχή του Stage Diving και μάλιστα με αγόριastonilio.
Ας πούμε πως τους φύλαγα για μια βροχερή μέρα. Πάμε λοιπόν;

#Who is Who
Οι περισσότεροι από εσάς θα αναγνωρίζετε τον Socos (Φύκια, Requiem) και τον μουσικό συνοδοιπόρο και στενό φίλο του, Μαρίνο Τζιάρο. Οι δυο τους μας χάρισαν αρκετές εκπλήξεις με τους "Socos & The Live Project Band" ως το 2011.  Μεταξύ άλλων, έχουν συνεργαστεί και στη περσινή κυκλοφορία "Το πρώτο απ’ το δεύτερο και το δεύτερο απ’ το τρίτο…" (μελοποιημένα ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου). Η πρωτοβουλία της ίδρυσης των αγόριastonilio ξεκίνησε από τον κιθαρίστα και βασικό συνθέτη της μπάντας Socos.
Το τρίτο αγόρι, ο Κυριάκος Βοργιάς, ήταν ο μπασίστας των"Socos & The Live Project Band" την περίοδο του album "Αντάρτικο Πόλεων".
Την ομάδα συμπληρώνει ο drummer Ντίνος Ξαρχάκος, ο οποίος είχε γνωρίσει τον Socos, μέσα από την σχέση του Socos με τους μη ενεργούς πλέον progressive - death metallers Sacram, των οποίων ήταν μέλος.
 
Κι έτσι, φίλοι μου, γίνεται ένας ηλιόλουστος ανασχηματισμός! Τα αγόριastonilio, από το 2012, είναι οι:
Μαρίνος Τζιάρος (Vocals)
Socos (Guitar)
Κυριάκος Βοργιάς (Bass)
Ντίνος Ξαρχάκος (Drums)

# Τι θ' ακούσετε;

 ΠΑΡΚΙΝ... (ή ας πούμε για τώρα punk, rock, experimental).# PARANOIKA / ΠΑΡΑΝΟΙΚΑ (Debut album, 2014)

"Παρανόικα" είναι ο τίτλος της πρώτης δουλειάς των αγόριastonilio με 12 κομμάτια τα οποία μπορείτε ν' ακούσετε παρακάτω.
Το album "Paranoika-Παρανόικα" ηχογραφήθηκε στα Artracks Recording Studios και η μίξη έγινε από τον Αλέξη Μπόλμπαση. Το mastering έγινε στα Sweetspot Productions από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο.# DIVE IN (Paranoia;)

Ακούγοντας το Paranoika, δηλώνω πως χρειάστηκα τη βοήθεια του κοινού αρκετές φορές. Ίσως έχετε τις ίδιες απορίες... Τις απαντήσεις μάς τις έδωσαν οι ίδιοι και τους ευχαριστούμε. Ραντεβού στις 7 Οκτωβρίου @ Six D.O.G.S., αγόρια!

[Ε.Σ]  Χαρακτηρίζετε το είδος της μουσικής που παίζετε ως "ΠΑΡΚΙΝ". Θα τολμήσω να ζητήσω βοήθεια. Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του "ΠΑΡΚΙΝ" δηλαδή;

Στη μουσική μας θα ακούσεις πολλά στοιχεία. Από αυτοσχεδιαστικά μέρη σε "disco"... και από "disco" σε γρήγορα σημεία με δίκασα και βαριές κιθάρες. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι μας ενοχλεί λίγο η "κατηγοριοποίηση" των μουσικών ειδών. Θεωρούμε πως παγιδεύει και τους ακροατές αλλά και τις μπάντες.
Αυτό που κάνουμε, το ονομάζουμε ΠΑΡΚΙΝ, που με λίγα λόγια σημαίνει μη μπαίνεις κάτω από ταμπέλες, αφέσου ελεύθερος και κάνε ό,τι θέλεις!

[Ε.Σ]  Το Paranoika μπορεί να το "κατεβάσει" κάποιος με προαιρετική συνεισφορά από το bandcamp. Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος γι' αυτή σας την απόφαση; (δεδομένου ότι σίγουρα υπάρχουν κι έξοδα τα οποία θα μπορούσατε να καλύψετε από τις πωλήσεις).
 Έξοδα υπάρχουν και μάλιστα πάρα πολλά! Αλλά νομίζουμε πως ο παραδοσιακός τρόπος διάδοσης της μουσικής έχει πεθάνει. Το internet κυριαρχεί στο πως ακούει ο κόσμος μουσική σήμερα.

Αν λοιπόν κάποιος θέλει να ακούσει τον δίσκο μας χωρίς να τον πληρώσει, θα το κάνει έτσι κι αλλιώς. Είτε μέσω "παράνομου" downloading, είτε μέσω υπηρεσιών online streaming. Και να σου πω και κάτι; Και πολύ καλά θα κάνει!! Όλοι το κάνουμε... μην κοροϊδευόμαστε...! Επομένως δίνουμε αυτή τη δυνατότητα από μόνοι μας! Εξάλλου, αν θέλαμε να βγάλουμε λεφτά από τη μουσική, μάλλον θα παίζαμε κάτι άλλο!
Πάντως, στόχος παραμένει η κυκλοφορία της συγκεκριμένης δουλειάς σε βινύλιο.

[Ε.Σ]  Ήταν έκπληξη η διασκευή του "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου" σε..."Πάρκιν". Παρόλ' αυτά νιώθω πως ταίριαξε απόλυτα με τα υπόλοιπα κομμάτια. Πώς προέκυψε η επιλογή του συγκεκριμένου τραγουδιού;
Καταρχάς, μας αρέσει το τραγούδι. Από 'κει και πέρα, υπάρχουν κάποια κομμάτια και κάποιοι καλλιτέχνες που "απαγορεύεται" να τους αγγίξεις. Είναι κάτι σαν ιερά τοτέμ. Στο αγγλόφωνο rock πχ. ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι Pink Floyd. Κανείς δεν επιτρέπεται να τους πειράξει! Πόσες φορές δεν έχεις ακούσει ατάκες του στυλ "μα καλά πώς τόλμησαν και άγγιξαν αυτό το κομμάτι οι ιερόσυλοι;".
Στην ελληνική λαϊκή μουσική, ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου".  Επειδή δεν μας αρέσουν τα «απαγορεύεται» και τα «μην αγγίζετε», επιλέξαμε τελικά να πειραματιστούμε με το κομμάτι και να πικάρουμε λίγο τους λαϊκούς μας φίλους.

[Ε.Σ]  Ποιος-οι υπογράφουν τους στίχους των τραγουδιών σας; Και θα ζητήσω ακόμη μια μετάφραση. Τι σημαίνουν οι στίχοι του "Έπρεπε να πεις ντε" που τόσο πολύ μου αρέσει;
Τους στίχους τους γράφει ο Socos. Όσον αφορά τους στίχους του «Έπρεπε να πεις ντε» είναι κάτι που έλεγε ένας θείος του Μαρίνου. Ολόκληρο το κομμάτι και όχι μόνο η συγκεκριμένη φράση, αποτελεί ένα γλωσσικό ιδιωματισμό ρωσοποντιακής  καταγωγής που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει κάτι του στυλ "φάε το φαΐ σου γιατί αλλιώς θα έρθει ο μπαμπούλας".

[Ε.Σ]  Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τις παρακάτω λέξεις;

Νύχτα:       Έκφραση
Θάλασσα:   Άνεμος
Λύκος:       Νίτσε
Κενό:         Δημοκρατία
Αγκαλιά:    Μάνα
Ανηφόρα:  Σπρώξιμο
Μνήμη:      Ηχώ
Γυναίκα:    Κάφκα
 
[Ε.Σ]  Ποια πιστεύ
ετε πως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει ν' αντιμετωπίσει μια μπάντα;
Φυσικά η ίδια η μπάντα! Να επικοινωνεί και να γράφει τη μουσική της, με το ίδιο μεράκι που το έκανε την πρώτη μέρα που πρωτοσχηματίστηκε.

[Ε.Σ]  Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις;
Καταρχάς, έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τον δεύτερο μας δίσκο όσον αφορά το συνθετικό του κομμάτι. Μόλις κυκλοφόρησε και το νέο μας single "Σαρόντα". Τέλος, έχουμε ήδη προγραμματίσει ένα εορταστικό live για τα τρία χρόνια της ύπαρξης μας, μαζί με τους καλούς μας φίλους Fool In The Box, στο Six D.O.G.S. στις 7 Οκτωβρίου. Ενημερωθείτε για το event εδώ.

Το video clip του νέου single "Σαρόντα"
(που μόλις κυκλοφόρησε) μπορείτε να το δείτε παρακάτω: # Αν ψάχνετε ΠΑΡΚΙΝ...
  Facebook   You Tube  BandCamp  Soundcloud

αγορια στον ηλιο

# P.S.
Σας λείψαμε; Θα είναι ένας υπέροχος χειμώνας με άπειρο Stage Diving και νέες αξιόλογες μπάντες και μουσικές. Μείνετε συντονισμένοι και να μας γράφετε! Θυμίζω... info[at]mixgrill.gr και φυσικά θα μας βρείτε σε twitter και Facebook

Από
Ποια η γνώμη σας για το συγκρότημα;
Μια από τις μεγαλύτερες μπάντες!
Μεγάλο συγκρότημα
Καλοί είναι
Μέτρια πράγματα
Αδιάφοροι
Δε μου αρέσουν
Πείτε μας τη γνώμη σας6/10 (2)
Βαθμός
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Stage Diving #19 Socos & The Live Project Band παρκιν Σαρόντα Παρανόικα Paranoika new single 2015
20
Stage Diving
27
socos και Μαρίνος Τζιάρος
2
socos
2
punk
8
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια