Φάγαμε "Ψαρόσουπα" στο θέατρο Χορν

Διαβάστηκε
Η "Ψαρόσουπα" που μαγειρεύεται στο θέατρο Χορν, δεν είναι, απλώς, ένα παραμύθι για μικρά παιδιά και ο Μπακαλιάρος Μπακαλιαράκος δεν είναι ένας, ακόμη, "κακός χωρίς αιτία".
Η "Ψαρόσουπα" που μαγειρεύεται στο θέατρο Χορν, δεν είναι, απλώς, ένα παραμύθι για μικρά παιδιά και ο Μπακαλιάρος Μπακαλιαράκος δεν είναι ένας, ακόμη, "κακός χωρίς αιτία". 

Στη Βυθούπολη, έναν όμορφο μικρόκοσμο, όπου όλα τα ψάρια ζουν αρμονικά, εισβάλλει ένας κακός μπακαλιάρος, που αποφασίζει πως μπορεί να επιβάλλει με τη βία τους κανόνες και τα πιστεύω του. Προκειμένου να κατακτήσει και να έχει τον έλεγχο όλου του βυθού, ανακοινώνει ότι οποιοδήποτε ψάρι δε μπορεί να συμμορφωθεί και να υπακούσει στους κανόνες, θα διώχνεται από την περιοχή. Ο αχινός Βρασίδας, με τη βοήθεια των φίλων του, μη μπορώντας να κατανοήσει και να ανεχτεί μια τόσο μεγάλη αδικία, αποφασίζει να επαναστατήσει και να διώξει, τελικά, τον μπακαλιάρο- δικτάτορα από τη Βυθούπολη. 

Μια παράσταση καλοδουλεμένη από κάθε συντελεστή ξεχωριστά και πάνω στη σκηνή στημένος ένας κόσμος, ιδανικός, για να προσελκύσει το ενδιαφέρον του δυσκολότερου κοινού, των παιδιών. 
 
Η εύστοχη και ιδιαίτερη σκηνοθεσία της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου κάνει τη σκηνή να χωράει μέσα της έναν ολόκληρο βυθό και ταξιδεύει κι εμάς, μαζί με τους πρωταγωνιστές. Τα σκηνικά της Μαρίας Τσαγκάρη και οι φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου δημιουργούν τη θαλασσινή ψευδαίσθηση, με ευφυή τρόπο, ενώ οι έξυπνες ιδέες των κοστουμιών της Μαρίας Καραπούλιου κάνουν κατανοητούς και αστείους τους ρόλους των πρωταγωνιστών.

Ψαρόσουπα


Οι ηθοποιοί γίνονται διασκεδαστές των μικρών παιδιών, αλλάζουν ρόλους, τους οποίους υπηρετούν με συνέπεια και καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις των μικρών θεατών. Δεν υπάρχει τίποτα δυσκολότερο από το να ικανοποιήσεις και να κρατήσεις την προσοχή μιας πληθώρας παιδιών, αλλά, ταυτόχρονα, να κάνεις και τους ενήλικες να γελάσουν. Το ταλέντο των πρωταγωνιστών και η προσαρμογή του κειμένου του Γιώργου Λεμπέση, από τον ίδιο και τη σκηνοθέτη, καταφέρνουν να πετύχουν και τους δύο στόχους, εξίσου.

Τα τραγούδια της παράστασης σε μουσική Ερωφίλης και στίχους Γιώργου Λεμπέση δίνουν ευχάριστες πινελιές και προωθούν με ξεκούραστο τρόπο την πλοκή. Η Τζωρτζίνα Καραχάλιου, στο ρόλο της κεντρικής αφηγήτριας, αντικαθιστά την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και ερμηνεύει με την ιδιαίτερα θεατρική φωνή της πολλά από τα τραγούδια της παράστασης.

Αν έχετε ή αν νιώθετε μικρά παιδιά, να πάτε στο θέατρο Χορν, να δοκιμάσετε λίγη από τη νοστιμιά της Ψαρόσουπας. Ένα έργο τρομακτικά επίκαιρο, που προσπαθεί να περάσει στα παιδιά, με πολύ όμορφο τρόπο, μηνύματα, που έχουν σταματήσει να είναι, πια, αυτονόητα. 

"Και πρέπει να αλλάξεις εσύ εαυτό, αν θέλεις ο κόσμος ν' αλλάξει".

Το βιβλίο "Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου", είναι το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο της παιδικής σειράς "Ψαρόσουπα", του Γιώργου Λεμπέση.


Συντελεστές Παράστασης 
Συγγραφέας: Γιώργος Δ. Λεμπέσης
Σκηνοθεσία: Αθανασία Καραγιαννοπούλου
Θεατρική προσαρμογή: Αθανασία Καραγιαννοπούλου - Γιώργος Δ. Λεμπέσης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου 
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική: Ερωφίλη
Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Δ. Λεμπέσης
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Νίκος Αξιώτης, Νίκος Βατικιώτης, Πέτρος Βερβερής, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Λορίνα Κατσιώτη, Χριστιάννα Κουλιζάκη, Κίττυ Μαργαρίτη, Βάσια Μίχα


Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 
Σάββατο: 15:00
Κυριακή: 12:00 & 15:00

Διάρκεια παράστασης
75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Από
Αξιολόγηση Θεατρικής Παράστασης
Το έργο (απόδοση, διάρκεια κτλ.)
Οι ηθοποιοί
Η σκηνοθεσία
Τα σκηνικά (κοστούμια κτλ.)
Η μουσική
Το κοινό
Βαθμός Παράστασης/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια