beat remvie

O Beat Remvie στο Muzitee Zone

Ο μαέστρος της Future Pop αποκαλύπτεται.
Διαβάστηκε φορες
Τα ρετρό σχέδια είναι ένας από τους λόγους για να προσθέσεις ένα t-shirt Muzitee στη συλλογή σου. Άλλοι λόγοι είναι ότι σου έρχεται σε μία συσκευασία σε σχήμα κασέτας που στη συνέχεια μπορεί να γίνει άνετα διακοσμητικό για το σπίτι σου, ενώ αποκτάς και έναν κωδικό με τον οποίο μπορείς να κατεβάζεις κάθε μήνα μουσική από καλλιτέχνες της σύγχρονης ελληνικής σκηνής. Σήμερα φιλοξενούμε τον Beat Remvie, η αλλιώς τη νέα περσόνα του Μιχάλη Παπουλάκου που μαγειρεύει με μαεστρία, εκπληκτικές future pop συνταγές, με σημαντικούς καλεσμένους ως κερασάκι στην τούρτα!

beat remvie

Από τον GDaddie στον Beat Remvie. Γιατί ένιωσες την ανάγκη να μας συστηθείς με νέο όνομα από τη στιγμή που ήδη ο Gdaddie είχε δημιουργήσει ένα buzz γύρω από το όνομά του;

Ως GDaddie είχα κυκλοφορήσει μερικά EP και ένα full length album τα οποία είχαν ένα instrumental hiphop προσανατολισμό κατά κύριο λόγο. Στη συνέχεια, άρχισα να γράφω κομμάτια τα οποία είχαν διαφορετικό ύφος, λίγο πιο pop χαρακτήρα και με αρκετή βάση στα φωνητικά. Κάπου εκεί ένιωσα ότι ξέφυγε λίγο το όλο θέμα και δεν ήθελα τα καινούργια κομμάτια να κυκλοφορήσουν με την ίδια ετικέτα γιατί δεν νομίζω ότι απευθύνονται στο ίδιο κοινό. Έτσι γεννήθηκε αυτό το σχετικά καινούργιο project με το όνομα “Beat Remvie”.

Στο ομώνυμο EP σου, βλέπουμε συμμετοχές σημαντικών προσώπων του χώρου, τόσο σε επίπεδο τραγουδιστικό, όσο και παραγωγής. Μίλησέ μας λίγο για αυτές τις συνεργασίες και πώς προέκυψαν;

Εντάξει αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, πάρα πολλοί μουσικοί παραγωγοί (κυρίως ηλεκτρονικής μουσικής) έχουν κάνει album με guests στα φωνητικά.Από τους Massive Attack μέχρι τον SBSTRKT, Kindness, Mark Ronson. Ήταν κάτι που πραγματικά το είχα στο μυαλό  μου αρκετό καιρό και ήθελα πολύ να το κάνω. Όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν θεωρώ ότι έχουν κάτι το ξεχωριστό στη χροιά και στην ερμηνεία τους. Με κάποιους από αυτούς όπως η Γεωργία Καρύδη, o Evan Handlet είχαμε συνεργαστεί και παλιότερα είτε σε live και είχαμε ξαναγράψει μαζί. Με τον Σπυρέα Σίντ, και τους τότε Cyanna, είχαμε γνωριστεί και είχα κάνει ένα remix στο παρελθόν, οπότε υπήρχε μια αμοιβαία εκτίμηση.
Με την Sarah P., όπως και με τον Nteibint, δεν γνωριζόμασταν. Τους έστειλα ένα mail με τις σκέψεις μου για το πρότζεκτ και τους πρότεινα να συνεργαστούμε. Χαίρομαι ιδιαίτερα που όλα τα παιδιά δέχτηκαν αυτή την πρόσκληση και το αποτέλεσμα, αν και είναι μια τελείως ανεξάρτητη παράγωγή, βγήκε αρκετά καλό. Υπήρξαν αρκετές δυσκολίες, γι’αυτό και άργησαν να κυκλοφορήσουν τα κομμάτια, αλλά χαίρομαι που έγινε τελικά και όλοι μας μείναμε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Πώς είναι μια τυπική μέρα του Beat Remvie; Τι ποσοστό μουσικής υπάρχει σε αυτή;

Μια τυπική μέρα Beat Remvie, στο μεγαλύτερο ποσοστό της έχει αρκετή δουλειά σε όλους τους τομείς. Τρέχω 3 πρότζεκτ παράλληλα με την πρωινή μου δουλειά και προσπαθώ να μοιράζω κάπως τον χρόνο μου σε όλα, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες. Σίγουρα, η μουσική είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Κυρίως τις βραδινές ώρες είναι εκείνες που έχει αρκετή ησυχία και μπορώ να συγκεντρωθώ στο να γράψω ένα κομμάτι ή να ασχοληθώ με την παραγωγή. Είναι μια μορφή ψυχοθεραπείας και ένα δημιουργικό κανάλι από το οποίο αντλώ δύναμη για να μπορώ να συνεχίζω τη ζωή μου. Έχω κάποιες εμμονές με αυτό. Αν κάποια μέρα δεν ασχοληθώ καθόλου με τη μουσική νομίζω ότι πήγε κατά κάποιο τρόπο “χαμένη”.

Αν κρίνω από τη μουσική σου πορεία, δεν φαίνεται να σου αρέσουν και πολύ τα στεγανά. Ταυτόχρονα είσαι μέλος και των Holy Limbo οι οποίοι έχουν πολύ διαφορετικό ήχο από τον Beat Remvie. Ποιες είναι οι γενικότερες μουσικές επιρροές σου;

Εμένα δεν μου αρέσουν τα στεγανά, αρέσουν όμως στον κόσμο που ακούει μουσική. Όλοι θέλουν να δηλώσουν ότι είναι μέλη μιας ομάδας ή κοινωνίας που έχουν τα ίδια πιστεύω, συνήθειες, ήθη, έθιμα κτλ. Το ίδιο συμβαίνει και με τη μουσική. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Μου αρέσουν πολλά διαφορετικά είδη μουσικής και έχω ασχοληθεί και προσωπικά με ετερόκλητα μουσικά είδη. Ίσως κάποιους τους ξενίζει όλο αυτό, αλλά δεν είναι κάτι που με απασχολεί.
Για παράδειγμα, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στηρίξει τις κυκλοφορίες ως GDaddie και δεν μπορούν καν να ασχοληθούν με τους Holy Limbo ή τους Beat Remvie. Το καταλαβαίνω, γούστα είναι αυτά. Απλά εγώ βαριέμαι να μένω αυστηρά σε ένα είδος και συνέχεια είμαι σε μια κατάσταση “ανησυχίας” για το πιο θα είναι το επόμενο βήμα ή κομμάτι μου.

Όσο για επιρροές, αυτές δεν έχουν τέλος. Γενικά νομίζω ότι η μουσική της δεκαετίας του ’90 με έχει επηρεάσει αρκετά, μιας και μεγάλωσα με αυτά τα ακούσματα. Τα τελευταία χρόνια ακούω αρκετά μουσική και μπάντες των 60s και 70s. Πάντα ψάχνω βέβαια και για καινούργιες κυκλοφορίες που έχουν ενδιαφέρον είτε για προσωπική ευχαρίστηση είτε λόγω των dj set που κάνω.
 

Ποιο είναι το τελευταίο album που αγόρασες και τι mp3s παίζουν αυτή τη στιγμή στο κινητό σου;


Τα τελευταία βινύλια που αγόρασα ήταν το Wildcat (ένα 12” single των Ratatat) και το Climax των Ohio Players. Στο κινητό μου αυτή τη στιγμή παίζουν ασταμάτητα εδώ και καιρώ το Tetsuo and Youth από Lupe Fiasco, το To Pimp A Butterfly του Kendrick Lamar και το Ego Death των The Internet. Έχω μόνιμα εδώ και μήνες - χρόνια το ένα set του Madlib από την εκπομπή του Gilles Peterson στο BBC, το Wonder Where We Land από SBSTRKT και το ΙΙΙ των BadBadNotGood.

Συγκρίνοντας την μοναχική πορεία του Beat Remvie με αυτή της μπάντας, ποιες διαφορές εντοπίζεις; Αν έπρεπε να διαλέξεις, πού θα κατέληγες;

Υπάρχουν πολλές διαφορές και όσο αφορά τον προσανατολισμό, το όλο concept αλλά και δημιουργικά. Η μοναχική δημιουργία είναι προσωπική υπόθεση και είναι σίγουρα πιο εύκολη και ευέλικτη, αλλά συνήθως μεταφέρεται δύσκολα στο live. Στα προσωπικά μου πρότζεκτ, κάνω ότι μου κατέβει είναι η αλήθεια, δεν θέλω να περιορίζω τον εαυτό μου. Με την μπάντα λειτουργούμε συλλογικά. Λίγες φορές φέρνει κάποιος από εμάς ένα κομμάτι και το παίζουμε αυτούσιο. Θέλουμε πλέον όλα να βγαίνουν φυσικά μέσα στην πρόβα χωρίς να προσπαθούμε να παίξουμε ένα ήδη έτοιμο ηχογράφημα που έχει φτιαχτεί σε ένα sequencer στον υπολογιστή.  Υπάρχει μια μαγεία όταν παίζουμε με την μπάντα. Είναι ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ένας μουσικός, όταν υπάρχει βέβαια και η απαραίτητη χημεία μεταξύ των μελών. Υπάρχουν δυσκολίες γιατί όλοι έχουμε τις πρωινές μας δουλειές και ο χρόνος είναι περιορισμένος αλλά το παλεύουμε γιατί υπάρχει ένα κοινό όραμα. Το τελευταίο μας “δημιούργημα” είναι το “Pray For Change”, ένα video το οποίο γυρίσαμε με τη βοήθεια Σταμάτη Λιόντου (LionD Productions). 

Αν μου ζητήσεις να επιλέξω ένα από τα δύο, δεν μπορώ να διαλέξω, όλα έχουν την ομορφιά τους και τις δυσκολίες τους. Γενικά όμως, το να επιμένουμε να είμαστε δημιουργικοί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι το σημαντικότερο. Τίποτα δεν είναι για πάντα.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου του Beat Remvie; Να περιμένουμε δίσκο ή live;

Όλα μαζί! Οι Beat Remvie έχουν ένα καινούργιο μέλος στα φωνητικά, τη Λινα. Ετοιμαζόμαστε για live και ελπίζω να έρθει αρκετά γρήγορα! Στα σχέδια υπάρχει ένα νέο EP με τρία κομμάτια και έτσι κατά κάποιο τρόπο θα κλείσει ο πρώτος κύκλος των EP με τους guest vocalists. Πιστεύω ότι μέχρι τον Μάρτη θα έχει κυκλοφορήσει. Παράλληλα, φτιάχνω συνέχεια κομμάτια για το full length album. Θα είναι κάτι πιο ισορροπημένο με λίγο πιο αυστηρό προσανατολισμό σε σχέση με τα προηγούμενα κομμάτια. Έχει αρχίσει και ωριμάζει νομίζω το ύφος του πρότζεκτ μέσα από αυτή τη διαδικασία.


Για το Muzitee ετοίμασες ένα EP με αποκλειστικό ακυκλοφόρητο υλικό. Τι ακούμε σε αυτό;

Το EP αποτελείται από εναλλακτικές εκτελέσεις και remix κομματιών που έχω ήδη κυκλοφορήσει. Συγκεκριμένα έχει ένα pitch down version του “Roller Coaster” με τη Sarah P., την πρωτη μίξη του “Break It” με τη Γεωργία Καρύδη και μια πιο uptempo ‘00s εκδοχή του “Walk The Stars” με τον Σπυρέα Σίντ των Cyanna Mercury. Θεωρώ ότι όλο το concept του Muzitee με τα t-shirts και τα free downloads είναι μια πολύ όμορφη προσπάθεια και χαίρομαι πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω κι εγώ σε αυτό το EP.




Διαβάστε ακόμα