Tuber

Tuber, Astray, Purple Dino @ Eightball, Θεσσαλονίκη 27-5-2016

Μερικές μέρες μετά την επιστροφή από την ευρωπαϊκή περιοδεία τους, οι Tuber έκαναν μια τελευταία στάση στη Θεσσαλονίκη
Διαβάστηκε φορες
Μερικές μέρες μετά την επιστροφή από την ευρωπαϊκή περιοδεία τους, οι Tuber έκαναν μια τελευταία στάση στη Θεσσαλονίκη για να κλείσουν τη σεζόν. Η συναυλία αυτή έκλεισε ταυτόχρονα και τον κύκλο του πρώτου τους δίσκου, ‘Desert Overcrowded’. Το συγκρότημα από τις Σέρρες αναμένεται να ηχογραφήσει και να κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ του μέσα στους επόμενους μήνες, έχοντας ήδη περάσει τα προηγούμενα τρία χρόνια δίνοντας συναυλίες αρκετά συχνά.

Μαζί τους στο Eightball βρέθηκαν οι φίλοι από την Ξάνθη Purple Dino και οι Astray, οι μοναδικοί που ήταν «εντός έδρας». Οι πρώτοι ξεκίνησαν τη βραδιά αντιμετωπίζοντας το τακτικό πρόβλημα του μισοάδειου χώρου, αλλά κατάφεραν με το παραπάνω να βάλουν στο κλίμα όσους πήγανε στο Eightball πριν τις 22:00. Κυρίως με δικό τους υλικό, αλλά και μια σύντομη διασκευή στο ‘Ace Of Spades’, το πάθος και η όρεξη που είχαν επί σκηνής προσέφεραν τα πρώτα ωραία περίπου σαράντα λεπτά της βραδιάς.

Ο κόσμος σταδιακά άρχισε να πυκνώνει και το μαγαζί ήταν γεμάτο όταν βγήκαν οι Tuber, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά τη δυναμικότητα της σκηνής αυτής στη χώρα μας. Νωρίτερα, οι Astray παρουσίασαν υλικό από τον πρόσφατο δίσκο τους, ‘Beyond The Heights Of Lust’ και ενώ υπήρχε ανταπόκριση από τον κόσμο, δεν κατάφεραν να με πείσουν με την εμφάνισή τους. Ίσως γι’ αυτό να ευθύνεται το γεγονός πως και οι Purple Dino, αλλά κυρίως οι Tuber αμέσως μετά, έθεσαν το πήχη αρκετά ψηλά.

Σε αντίθεση με τα πρώτα δύο συγκροτήματα που έχουν επιλέξει να τραγουδάνε στα αγγλικά, η τετράδα από τις Σέρρες εκφράζεται αποκλειστικά μέσω της μουσικής. Θα επιμείνουν σ’ αυτό και στην καινούρια τους δουλειά άραγε; Το αποτέλεσμα ως έχει, πάντως, είναι αρκετά ελκυστικό και υποθέτω η προσθήκη σχεδόν αόριστων, αδιευκρίνιστων (ιδιαίτερα στις συναυλίες) αγγλικών στίχων θα λειτουργούσε σε βάρος του τελικού αποτελέσματος. Ποιου αποτελέσματος; Του να σε παρασύρουν στον κόσμο τους και στο ρυθμό της μουσικής τους. Δεν το πετυχαίνουν με κάθε τραγούδι, αλλά όταν το κάνουν αισθάνεσαι το κεφάλι σου να συντονίζεται με την κιθάρα και με το κεφάλι του μπροστινού σου και δε θέλεις πολλά περισσότερα σε μια τέτοιου είδους συναυλία.

Αξιολόγηση Συναυλιών
Βαθμός συναυλίας
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Διαβάστε ακόμα