Ο Matt Elliot στο bar «Το Χασομέρι»

Διαβάστηκε
Για άλλη μια φορά ο Matt Elliott μας ταξίδεψε αριστοτεχνικά στο μελαγχολικό του κόσμο.Σαν από παραμύθι η μουσική του και η βαθιά του φωνή, είτε να διηγείται, είτε να συνοδεύει σαν ηχώ τις μελωδίες της κιθάρας, ήταν κάτι μαγικό. Σ' ένα χώρο, που συμπλήρωνε την ατμοσφαιρική performance του Matt Elliott, παρευρεθήκαμε την Τετάρτη 10 Μαΐου, σ' ένα από αυτά τα live που σε κάνουν να «κλέβεις» στιγμές ονείρου και να τις μεταφέρεις στις τρεις διαστάσεις της πραγματικότητας.

O Matt Elliott ήταν μόνος του επί σκηνής, με την κιθάρα και τη φλογέρα του, και με δύο μικρόφωνα, δημιουργούσε ήχους στο backround, που συνόδευαν την «αφήγησή» του. Κατάφερε έτσι να παρουσιάσει ένα γεμάτο act, παρόλο που δεν το συνόδευαν άλλοι μουσικοί. Έπαιξε κομμάτια επιλεκτικά από όλη τη δισκογραφία του ως Matt Elliott, μεταξύ των οποίων το μαγικό "The Kursk" από το album Drinking Songs του 2005,  αλλά κυρίαρχο ρόλο στις επιλογές του έπαιξε τo album The Calm Before του 2016, με κομμάτια όπως το  "I Only Wanted to Give You Everything". Δεν έλειψαν και οι διασκευές "I Put a Spell on You" και "Bang Bang (My Baby Shot Me Down)", που εκτέλεσε με το δικό του ιδιαίτερο στυλ και παρουσιάζει στα περισσότερα από τα μέχρι τώρα live του, για το 2017. Το live διήρκεσε μιάμιση περίπου ώρα και απολογήθηκε γι αυτό μιας και το live της προηγούμενης τον είχε εξαντλήσει στο χέρι και στη φωνή.

Ο ήχος ήταν πολύ καλός ενώ ο κόκκινος φωτισμός ενέτεινε την μυστικιστική χροιά. Με εξαντλημένες τις κρατήσεις, τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας. Αν και ο προαύλιος χώρος είχε γεμίσει, ο χώρος ήταν άνετος, διατηρήθηκε σχετική ησυχία και, τελικά, ο ήχος ταξίδευε ως έξω με την αντίστοιχη μαγεία.

Μαζί του είχε Merch, ένα μονό και δύο διπλά LPs (εκ των οποίων το ένα ήτα το "The Dark" από το project "Third Eye Foundation") και πολλά CDs από την δισκογραφία του, μεταξύ άλλων το δυσεύρετο "This Immortal Coil" με τον Yann Tiersen, τον Sylvain Chaveau και τον Will Oldham (tribute album στον John Balance και τους Coil).

Οι φωτογραφίες ανήκουν στη Δήμητρα Τζαβάρα και το Mix Grill.
Από
Αξιολόγηση Συναυλιών
Η οργάνωση
Τα τραγούδια του live
Το συγκρότημα - μουσικός
Η διάρκεια της συναυλίας
Ο ήχος
Ο κόσμος
Βαθμός συναυλίας/10 ()
Πες μας την γνώμη σου!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια