μια-φυλη-κουρκουμελης-δημοσθενους

«Μια Φυλή»: Καλοκαιρινή salsa του Περικλή Κουρκουμέλη με τον Δώρο Δημοσθένους

Διαβάστηκε
μια-φυλη-κουρκουμελης-δημοσθενους
ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

"ΜΙΑ ΦΥΛΗ"
ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ-ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΜΕΛΗΣ

Μια καλοκαιρινή latin salsa που ενώνει τους λαούς

Ο Περικλής Κουρκουμέλης, νέος τραγουδοποιός παρουσιάζει το πρώτο του τραγούδι με τίτλο «Μια φυλή» και το μοιράζεται ερμηνευτικά με τον Δώρο Δημοσθένους. Αντλώντας την έμπνευση του  απ’ τον στίχο του Θανάση Παπακωνσταντίνου: «Παντού συρματοπλέγματα μα αλήθεια ποιος πιστεύει πως με τα φράγματα κρατά την ώσμωση του κόσμου» γράφει ένα τραγούδι με έντονο ρυθμό με διάθεση να ξορκίσει την σύγχρονη πραγματικότητα.

Ποιος άλλος καλύτερος τρόπος υπάρχει άραγε για την ένωση των ανθρώπων από την αγάπη; Σ’ ένα κόσμο φαντασιακό αλλά ίσως όχι και τόσο ουτοπικό  δεν υπάρχουν σύνορα παρά μόνο λόγοι που να ενώνουν πολιτισμούς και λαούς.

Αυτή ήταν ή έμπνευση για το τραγούδι που θα ακούσετε και στηρίχθηκε σ’ ένα  παραδοσιακό λάτιν κουβανέζικο ρυθμό εμπλουτισμένο με jazz αρμονίες. Περιέχει ένα mambo section καθώς και ένα μέρος αυτοσχεδιασμού. Χορεύεται σαν salsa, ακούγεται δυνατά και μας φέρνει όλους πιο κοντά.
Ο Περικλής Κουρκουμέλης άρχισε πιάνο σε ηλικία 8 ετών. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος φυσικής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Επίσης έχει παρακολουθήσει το master Laser science and biomolecular photonis στο πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Παράλληλα με τις σπουδές του στην φυσική έχει παρακολουθήσει μαθήματα τζαζ πιάνου, αρμονίας και ενορχήστρωσης. Έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως ο Σπύρος  Γραμμένος,ο Δώρος Δημοσθένους, η Penny and the swinging cats, η Έλλη Πασπαλά κ.ά.


Λέξεις Κλειδιά
Περικλής Κουρκουμέλης Δώρος Δημοσθένους
32
Νέο τραγούδι
181
Σχετικά Άρθρα για σένα
Το Mix Grill σας προτείνει
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια