Athens Video Art Festival

Athens Video Art Festival : 14 - 17/05

Σήμερα ξεκίνησε για άλλη μια χρονιά το "Athens Video Art Festival", ένας ιδιαίτερος - ξεχωριστός θεσμός, στον οποίο κεντρικό ρόλο παίζει η "ψηφιακή" τέχνη, η οποία κάθε χρόνο όλο και περισσότερο μπαίνει στη ζωή μας.

Athens Video Art Festival


Σήμερα ξεκίνησε για άλλη μια χρονιά το "Athens Video Art Festival", ένας ιδιαίτερος - ξεχωριστός θεσμός, στον οποίο κεντρικό ρόλο παίζει η "ψηφιακή" τέχνη, η οποία κάθε χρόνο όλο και περισσότερο μπαίνει στη ζωή μας.Τα διάφορα animations που βλέπετε σε νέες ταινές, σε videoclips, καθώς και η επεξεργασία της εικόνας και του video είναι μια αρκετά εξελισσόμενη νέα "επιστήμη", η οποία πιστέψτε με έχει πολλά να μας δείξει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Athens Video Art FestivalΤι είναι όμως το "Athens Video Art Festival" ;

Γενικές πληροφορίες

Που : στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι
Είσοδος- Έξοδος: Περσεφόνης
Ώρα Έναρξης: 15:00
Είσοδος: 9 Ευρώ

Είναι σίγουρα το μεγαλύτερο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων της χώρας μας που εκπροσωπεί την Ελλάδα διεθνώς. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει έργα από ολόκληρο το φάσμα της ψηφιακής δημιουργίας, παρουσιάσεις των μεγαλύτερων Διεθνών Φεστιβάλ με αποκλειστικό υλικό και επίσημους προσκεκλημένους, Ακαδημαϊκά Αφιερώματα  και ξεχωριστές συνεργασίες, πολλές συναυλίες και κυρίως φαντασία και διάθεση για πειραματισμό.

Φέτος εγκαινιάζονται δύο νέες κατηγορίες: animation και  digital image, πρόσθετα στις ήδη υπάρχουσες video art, installations, web art και performance. 1.368 καλλιτέχνες από 58 χώρες δήλωσαν συμμετοχή στο Athens Video Art Festival 2009.

Το κοινό θα απολαύσει ένα ιστορικό αφιέρωμα, στον Nam June Paik. 31 έργα του σημαντικότερου εκπροσώπου της video art θα προβληθούν σε ένα αφιέρωμα που ξεπερνά τις 7,5 ώρες αρχειακού υλικού. O Film and Media Consulting Curator του Smithsoniam Museum of American Art και επιμελητής της τελευταίας μεγάλης αναδρομικής έκθεσης του Nam June Paik στο Guggenheim «The Worlds of Nam June Paik», John Hanhardt, θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Κορεάτη video artist.

Οι λάτρεις της κινούμενης εικόνας θα απολαύσουν μοναδικές παρουσιάσεις όπως animation από το Milano Film Festival και το Pratt Institute της Νέας Υόρκης, video art από την Transmediale και το Goethe Institut και δύο ταινίες που προβάλλονται για πρώτη φορά στην Αθήνα: "Kurt Cobain: About a Son", και "Introspective" σε συνεργασία με το In - Edit Beefeater Musical Documental Festival de Barcelona.

Ακόμη για πρώτη φορά στην Αθήνα θα γίνει παρουσίαση της Robotic Arts Performance "Grace State Machines" από τον Bill Vorn καθηγητή Electronic Arts στο Πανεπιστήμιο Concordia στον Καναδά.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ καθημερινά μετά το τέλος των προβολών, θα δοθούν συναυλίες συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, η ώρα έναρξης των οποίων έχει καθοριστεί για τις 21:00, και η διάρκεια τους θα ολοκληρώνεται έως τα μεσάνυχτα. Όπως καταλαβαίνετε μας ενδιαφέρει πολύ αυτό το θέμα. Όχι βέβαια ότι δε μας ενδιαφέρουν τα παραπάνω...

14/5 Πέμπτη:  Matisse, Rosebleed, Le Page
15/5 Παρασκευή:  Ρόδες, Σταύρος Νταντούς, Deadbeat Escapement
16/5 Σάββατο:  Cyanna, Pop Eye, Playground Noise
17/5 Κυριακή: Closer, My Wet Calvin, An Orange End

Πάρτε την ψηφιακή σας μηχανή και πειραματιστείτε στον κόσμο του "Athens Video Art Festival"...

Από
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια