Γιατί δεν έρχονται οι Radiohead & ο Bruce Sprinsgteen στην Ελλάδα;

Γιατί δεν έρχονται οι Radiohead & ο Bruce Sprinsgteen στην Ελλάδα;

Διαβάστηκε
Γιατί δεν έρχονται οι Radiohead & ο Bruce Sprinsgteen στην Ελλάδα;
Μια από τις ερωτήσεις που τα παιδιά του Mix Grill ήθελαν να κάνω στο Σταύρο Στριλιγκά του EJEKT ήταν η ακόλουθη:

Γιατί δεν έρχονται οι Radiohead & ο Bruce Sprinsgteen στην Ελλάδα;

Είναι βέβαια ο ίδιος προβληματισμός που έχουμε σχεδόν κάθε χρόνο. Πριν σας απαντήσω θα σας αναφέρω δύο άλλα γεγονότα, τα οποία αρχικά θα σας φανούν άσχετα με το ερώτημα.

Πέρα από τη μουσική, αγαπώ πολύ τα αθλήματα και πιο συγκεκριμένα το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό. Πριν από 1 μήνα περίπου, ο Γιώργος Πρίντεζης αρχικά και μετά ο Βαγγέλης Μάντζαρης ανανέωσαν το συμβόλαιο τους με τον Ολυμπιακό, ακόμη κι αν δέχτηκαν καλύτερες προτάσεις από άλλες ομάδες. Γιατί άραγε το έκαναν; Το συναίσθημα και κυρίως η θέληση των παικτών ήταν οι πιο βασικοί λόγοι για να μείνουν στην ομάδα.

Ήθελαν να μείνουν λοιπόν.
Άραγε, πόσο θέλουν να έρθουν για συναυλίες στην Ελλάδα οι Radiohead και ο Bruce Springsteen;
Τι μου είχε απαντήσει σ' αυτή την ερώτηση ο Σταύρος Στριλιγκάς;


«Για να έρθει μια μπάντα σε αυτό το επίπεδο, με τα λεφτά που ζητάνε, πρέπει να θέλει να έρθει. Δηλαδή για να έρθουν οι Muse στην Ελλάδα, πρέπει να θέλουν να έρθουν. Δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε οικονομικά αυτά τα ονόματα. Ο Bruce Springsteen θα μπορούσε να έχει έρθει, αν κι εγώ πιστεύω ότι δεν θα έχει κόσμο. Οι Radiohead ζητάνε πολλά χρήματα και είναι μια ιδιαίτερη μπάντα. Αν το έχεις προσέξει, δεν κάνουν πολλές συναυλίες, γιατί δε ρίχνουν καθόλου την τιμή τους. Αν ήμασταν το Glastonbury, οι χορηγοί θα μας πλήρωναν να φέρουμε τους Radiohead. Εδώ όμως δεν θα το κάνουν αυτό. Εδώ δεν το έκαναν για τους Muse, όπου ήταν εγγυημένα και κλεισμένα τα εισιτήρια».

Τα τελευταία χρόνια, να είστε σίγουροι ότι έχουν γίνει προσπάθειες από τους Έλληνες διοργανωτές να φέρουν αυτά τα 2 ονόματα στην Ελλάδα. Η αμοιβή τους είναι το πρώτο και πιο βασικό θέμα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό...

Πόσο κόσμο πιστεύετε ότι θα είχε μια συναυλία του Bruce στην Ελλάδα; Των Radiohead;

Την Τετάρτη, οι Radiohead έπαιξαν στο Ισραήλ (μια συναυλία που λογοκρίθηκε πολύ) και μάζεψαν 47.000 ανθρώπους. Σας υπενθυμίζω ότι ο πληθυσμός του Ισραήλ είναι 8,6 εκατομμύρια. Ακόμη το φθηνότερο εισιτήριο κόστιζε 106 Ευρώ. Λίγες εβδομάδες πριν, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο μας, οι Radiohead κατάφεραν να συγκεντρώσουν 36.000 κόσμου στη Φλωρεντία (60 Ευρώ το εισιτήριο) και 55.000 στο I-days festival της Μonza της Ιταλίας.

Ο Bruce Springsteen μάζεψε τον περσινό Ιούνιο, στη Χάγη, 67.000 Ολλανδούς κι όχι μόνο. Την ίδια χρονιά, 160.000 Ισπανοί είδαν το «Αφεντικό» σε 3 sold-out εμφανίσεις του στην Ισπανία κι άλλοι τόσοι σε 2 συναυλίες στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Ακόμη, στο San Siro του Μιλάνο βρέθηκαν 100.000 άνθρωποι σε συναυλία του Springsteen και 60.000 στο Circo Massimo της Ρώμης (Ο Απόστολος Κουφοδήμος είχε γράψει σχετικό άρθρο για αυτή τη συναυλία - Το εισιτήριο αυτής της συναυλίας ήταν στα 90 Ευρώ).

Πραγματικά, πιστεύετε ότι μπορούμε να πλησιάσουμε αυτά τα νούμερα κόσμου στην Ελλάδα; Πόσες πιθανότητες δίνετε να πάνε πάνω από 20.000 Έλληνες σε συναυλία των Radiohead; Ο Bruce θα μαζέψει πάνω από 30 χιλιάδες;

Έκανα μια έρευνα στο Airplay Ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών στο music-plus και οι Radiohead και ο Bruce Springsteen δεν υπάρχουν με κανένα τραγούδι στα πρόσφατα charts των τραγουδιών από ξένους μουσικούς. Μάλιστα, την εβδομάδα από τις 8 του Μάη του 2016 - όταν κυκλοφόρησε το "A Moon Shaped Pool" των Radiohead - δεν υπάρχουν καθόλου οι Άγγλοι. Το ίδιο βέβαια ισχύει και στους Έλληνες που ακούνε μουσική από το Spotify. Την εβδομάδα κυκλοφορίας του "AMSP", το 1ο single "Burn the witch" ήταν στο Νο 75 στα Spotify Charts. Τις 2 επόμενες εβδομάδες έπεσε στο 149 και το Νο 195 αντίστοιχα.

Πώς λοιπόν περιμένουμε να συγκεντρώσουμε τα παραπάνω νούμερα;

Και αυτό σημαίνει ότι δεν θα τους ξαναδούμε στην Ελλάδα;


Αν οι ίδιοι το θελήσουν θα έρθουν και μπορεί να το κάνουν και δωρεάν, όπως οι Foo Fighters, που έπαιξαν στο Ηρώδειο για την εκπομπή του Chad Smith των Red Hot Chili Peppers. Μπορεί να το κάνουν με αφορμή το προσφυγικό ή για τη φτώχεια στην Ελλάδα. Το βασικό είναι να βρεθεί ο αντίστοιχος λόγος, που να τους φέρει εδώ και για να σας είμαι ειλικρινής, θεωρώ πιο πιθανή μια συναυλία του «Αφεντικού» στη χώρα μας, πάρα των «ραδιοκέφαλων»... Μακάρι να διαψευστώ 100%.

Από
Αξιολόγηση
Βαθμός
Βαθμολογήστε το άρθρο7/10 (13)
Πόσα αστεράκια να πάρει (1-5); Click εδώ!
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα

Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια