ΟΙ Ozric Tentacles @ Gagarin στις 11/11

Δεν μπορείς να κατατάξεις κάπου τη μουσική των Ozric. Δεν γίνεται . Jazz, psychedelic, rock, space, dub, ambient μαζί με πάρα πολλές επιρροές από ανατολή. Αυτη τη μουσικη μιξη θα απολαυσουμε στις 11 Νοεμβρη στο Gagarin.
Διαβάστηκε φορες
Ozric Tentacles δηλαδή instrumental πανδαισία. Είναι ίσως το λιγότερο που μπορώ να πω για  αυτή την μπάντα από την Αγγλία, η οποία είναι ενεργή από το 1984 ως σήμερα. Έχοντας παρά πολλές αλλαγές στη σύνθεση τους (μόνο ο Ed Wynne έχει μείνει από την αρχική σύνθεση) εδώ και 26 χρόνια φροντίζουν να μας δίνουν ορχηστρικά αριστουργήματα.

Δεν μπορείς να κατατάξεις κάπου τη μουσική των Ozric. Δεν γίνεται. Jazz, psychedelic, rock, space, dub, ambient μαζί με πάρα πολλές επιρροές από ανατολή είναι οι πρώτες ύλες για κάθε δίσκο τους.

Η ιστορία τους λοιπόν ξεκινά το 1984 . Την περίοδο 1984-1989 κυκλοφορούν τις πρώτες τους 7 δουλειές σε κασέτες!!! (τι σας είπα τώρα ε;), οι οποίες επανακυκλοφόρησαν υπό τη μορφή box cd με τον τίτλο Vitamin Enhanced  το 1994. Πρώτη κυκλοφορία μετά τις κασέτες είναι το 1989 με το Pungent Effulgent. Σε αυτό το δίσκο θα βρείτε το κομμάτι Dissolution όπου οι Ozric σπάνια  χρησιμοποιούν φωνητικά. Αριθμούν 14 studio albums, αρκετές live κυκλοφορίες, EP’s και remixes (όλες οι κυκλοφορίες τους είναι 28). Η τελευταία τους δουλειά τιτλοφορείται The Yum Yum Tree και είναι του 2009. Σε αυτή την τελευταία τους δουλειά έχουν κάνει μια στροφή στις ρίζες τους και φέρνει πολύ στις αρχικές τους κυκλοφορίες.

Χαρακτηριστικό των Ozric, είναι τα καταπληκτικά εξώφυλλα των δίσκων τους. Πραγματικά μπορεί να αγόραζα δίσκο τους μόνο για το εξώφυλλο χωρίς να τον έχω ακούσει! (βέβαια  το μουσικό περιεχόμενο στους περισσότερους δίσκους δεν πάει πίσω στην ποιότητα). Άλλο χαρακτηριστικό τους είναι τα σχετικά μεγάλης διάρκειας κομμάτια τα οποία όμως λόγω της συνεχούς εναλλαγής των ήχων προσφέρουν ένα ήρεμο και ξεκούραστο εγκεφαλικό ταξίδι στον ακροατή. Επίσης, ενώ έχουν πωλήσεις ποτέ δεν βρέθηκαν υπό τη στέγη κάποιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας.

Ozric TentaclesΔεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονται την χώρα μας. Δεν έχω σαφή πληροφόρηση για το πόσες φορές έχουν έρθει αλλά γνωρίζω για τη μια φορά αρχές 2000 στο ΡΟΔΟΝ (ίσως από τις τελευταίες στιγμές του ΡΟΔΟΝ) , μια ακυρωθείσα προ 4-5 ετών στον Πειραιά καλοκαίρι λογω εβδομάδας καύσωνα, και άλλη μια φορά πριν από αυτή που τους είχα δει στο ΡΟΔΟΝ. Αυτή η μοναδική μου εμπειρία λοιπόν που είχα τότε με τους Ozric επί σκηνής, μπορώ να πω ότι ήταν κάτι το εξαιρετικό. Επειδή οι Ozric είναι μπάντα η οποία χρησιμοποιεί και όργανα και προγραμματισμό για τη σύνθεση  των κομματιών τους, ημουν λίγο επιφυλακτικός για την απόδοση τους live. Όμως εκτός από καλές κυκλοφορίες δίνουν και καλά live. Και αυτό θέλουμε να ζήσουμε όσοι πάμε στο Gagarin 205 στις 11 Νοεμβρίου.

Για όσους δεν τους γνωρίζουν, προτείνω κάποιους δίσκους (υποκειμενική πρόταση) ώστε να μπορούν να πιάσουν τη μουσική φιλοσοφία τους:

1990 Erpland, 1991Sploosh!, 1991 Strangeitude, 1993 Jurassic Shift, 1995 Become the other , 1997 Curious Corn, 1999 Waterfall Cities, 2004 Spirals In Hyperspace.

Ακόμα πιο ειδικά η τριάδα Strangeitude, Become the other, Curious Corn θεωρώ πως είναι μια από τις κορυφαίες στιγμές του group. Τα κομμάτια Saucers, Sploosh! Neurochasm, Vibuthi, Papyrus, Curious Corn είναι μοναδικά.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια που λένε και οι παλαιοί. Στις 11 Νοεμβρίου θα πάμε για να απολαύουμε  τους Άγγλους. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι NECAYEVSCHINA.

OZRIC TENTACLES live @ GAGARIN 205

Ημερομηνια: 11/11/2010

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Έναρξη 21:30

Τιμή Εισιτηρίου 25€


http://www.ozrics.com/
http://www.myspace.com/nechayevschina