Gimme 10: Οι επιλογές του Lumiere Brother

Σήμερα μαζί μας ο Lumiere Brother, λίγες ώρες πριν την εμφάνισή του, παρέα με τους Tango With Lions, στο Λιθογραφείον, στην Πάτρα.Ο Lumiere Brother, κατά κόσμον Θανάσης Χριστοδούλου, είναι ένας από τους νέους εγχώριους τραγουδοποιούς που ξεχωρίζουν. Όσοι άκουσαν το περυσινό ντεμπούτο του, Fiction, κατάλαβαν αμέσως ότι πρόκειται για έναν πηγαίο μελωδό. Ο Θανάσης και η μπάντα του θα είναι απόψε, 5 Νοεμβρίου, στο Λιθογραφείον, στην Πάτρα, παρέα με τους Tango With Lions. Με αυτή την αφορμή, επέλεξε και μας παρουσιάζει 10 αγαπημένους του δίσκους.

1. Lost souls - Doves
(2000)

Ο δίσκος που έχω ακούσει περισσότερο στη ζωή μου, κυρίως ταξιδεύοντας προς και από Πάτρα όπου σπούδαζα στις αρχές της δεκαετίας. κάθε λεπτό του είναι το απόσταγμα ιδιοφυών μελωδιών, ευφάνταστης ενορχήστρωσης και αψεγάδιαστης παραγωγής. Πρότυπο για πάντα.

2. Let It Be - The Beatles (1970)

Η πρώτη μου ποπ ανάμνηση. Ακόμα νιώθω την απίστευτη "ζεστασιά" που μου γέμισε την καρδιά ακούγοντας ένα ένα τα κομμάτια, ενώ έξω έπεφτε χιόνι...

3. Mellon Collie And The Infinite Sadness - Smashing Pumpkins (1995)

Καθοριστικός για την εφηβεία της μουσικής αναζήτησης αφού εκεί μέσα διαλέγεις και παίρνεις μουσικό ύφος, ανάλογα με το πώς και τι νιώθεις την κάθε στιγμή. Όλα τα χρώματα της ζωής σου όταν είσαι 17, από τη θύελλα μέχρι τη νηνεμία.

4. Missiles - The Dears (2008)

Ο αγαπημένος μου δίσκος των τελευταίων χρόνων. Όταν ακούω το Dream Job, δεν μπορώ να πιστέψω ότι ΔΕΝ ονειρεύομαι.

5. Βραχνός Προφήτης - Θανάσης Παπακωνσταντίνου (2000)

Είναι για εμένα η αποκάλυψη της τελευταίας 10ετίας στην ελληνική μουσική. Ο απίστευτος πλούτος της ελληνικής μουσικής και ένα τεράστιο συνθετικό ταλέντο που το τιθάσευσε όπως κανείς άλλος (πάντα με κορυφαίους συνεργάτες) μου έδωσαν το αριστούργημα που χρειαζόμουν για να ξεκινήσω τον καινούργιο αιώνα.

6. Bridge Over Troubled Water - Simon & Garfunkel (1970)

Δίσκοι σαν κι αυτόν δεν έχουν ημερομηνία λήξης, ούτε καν ημερομηνία παραγωγής, αφού είναι φτιαγμένοι από τα μαγικά υλικά της μουσικής που αντέχει πάνω και πέρα από ό,τι συμβαίνει στην ζωή μας.

7. Greatest Hits - The Byrds

Και μόνο το Lady Friend να περιείχε, θα το έβαζα στη δεκάδα. Οι απόλυτες φωνητικές αρμονίες και η δωδεκάχορδη κιθάρα που μου πήραν τα μυαλά, χρόνια τώρα.

8. Solo Piano - Gonzales (2004)

Επειδή λατρεύω το πιάνο, δεν θα μπορούσε να λείπει αυτός ο χαμαιλέοντας της σύγχρονης μουσικής, ο οποίος κατάφερε και ηχογράφησε ένα άλμπουμ που το βάζω άνετα (όπως και χιλιάδες άλλοι ανά τον κόσμο) στη δισκοθήκη μου δίπλα στα αριστουργήματα του Satie και του Debussy.

9. Shine - OST (1996)

Το τελειότερο soundtrack που έχω ακούσει ποτέ, με ένα "μεγάλο παιχνίδι" ανάμεσα στις πρωτότυπες συνθέσεις που γράφτηκαν για την ταινία και μερικά από τα καλύτερα κομμάτια κλασσικής μουσικής για πιάνο που γράφτηκαν ποτέ.

10. Όρνιθες - Μάνος Χατζιδάκις (1960)

Αυτό το εναρκτήριο κομμάτι, πόσα έτη φωτός μπροστά από οτιδήποτε άλλο της εποχής μπορεί να είναι;
Από
Λέξεις Κλειδιά
Σχετικά Άρθρα για σένα
Mix Grill Agenda
// NEWSLETTER

.,.
Now playing:
×

×
×
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια
×
Τρέχον συνθηματικό
Νέο συνθηματικό
Επαλήθευση νέου συνθηματικού
×
e-mail
Όνομα χρήστη
Συνθηματικό
Επαλήθευση συνθηματικού
Όνομα
Επώνυμο
Ψευδώνυμο
Λίγα λόγια